Tanja Savić: Naša ljubav je za ceo život

Pevačica Tanja Savić i njen izabranik, biznismen Dušan Jovančević, ekskluzivno za Story otkrivaju kako su se zavoleli i shvatili da su kao stvoreni jedno za drugo, ali i da maštaju o skorom venčanju
9
1 / 13 Foto: Luka Šarac

Ljubav ne mudruje, a kad mudruje, to više nije ljubav, rekao je engleski pesnik Džordž Gordon Bajron, a ovim nepisanim pravilom vode se i emotivni partneri, dvadesetpetogodišnja pevačica Tanja Savić i tridesetogodišnji australijski biznismen srpskog porekla Dušan Jovančević. U njihovom odnosu sve je iskreno i jednostavno, a jedino čemu streme su strasne emocije i romantični zajednički trenuci. Kada su se pre četiri godine upoznali nisu ni slutili da će ikada doći u situaciju da razmišljaju o braku, a kada su prošlog leta otpočeli romansu znali su da su stvoreni jedno za drugo. Dva bića koja savršeno čine jednu celinu, u ekskluzivnom intervjuu za Story otkrili su šta vole, šta im ne prija, šta ih veseli, a  zbog čega pate. Lepa pevačica odlučila je da se prvi put fotografiše sa svojim voljenim dečkom i na taj način potvrdi da je pronašla čoveka za ceo život.
Story: Čime vas je Dušan osvojio?
Tanja:
Plavetnilo njegovih očiju oduzima dah. Osim toga, neposredan je, umiljat, prava je maza. Obožavam to kod njega i zovem ga bebica. Jednostavno on je taj, sav mi je nežan i sladak.
Story: Šta to Tanju izdvaja od svih drugih žena, pa je baš ona zarobila vaše srce?

Dušan: Ona je u svemu posebna. Izgubim se kada pogledam u njene oči. Tada imam osećaj da na svetu ne postoji ništa drugo osim nas dvoje.
Story: Dušane, trudite se da svoju voljenu neprestano obasipate nežnošću i da se u svakom trenutku prema njoj odnosite kao džentlmen. Da li ste i ranije bili takvi ili je ona probudila najlepše u vama?

Dušan: Ona je u meni probudila najlepšu stranu. Uvek sam miran i opuštan pored Tanje.
Tanja:
Pronašli smo mir jedno pored drugog.
Story: Kako ste podneli period kada se Dušan zbog obaveza vratio u Australiju i tamo se zadržao dva meseca?

Dušan: Dani bez nje su kao godine, a kada sam pored nje prolaze kao minuti. Verovatno je tako zato što između nas sve super funkcioniše. Ni sam ne znam kako izdržavam razdvojenost, trudim se da dosta radim kako ne bih razmišljao o njoj. Međutim, kada legnem u krevet onda samo na nju mislim i tada mi najviše nedostaje.
Tanja:
Lepo vreme brzo prođe, a ružno predugo traje.
Story: Ipak, iznenada ste doputovali iz Australije rešeni da je iznenadite?

Tanja: Pozvao me je sa aerodroma i saopštio mi da dolazi, a ja sam prvo mislila da se šali. Kada je doputovao pevala sam u restoranu Jezero, a posle svirke sam otišla po njega u hotel odakle smo se zaputili u moj stan.
Dušan:
Pokušavao sam još duže da ostanem u Australiji, ali iskreno nisam više mogao da izdržim bez nje. Čekao sam da prođe festival na kome je učestvovala, kako bi bila više rasterećena i da bismo imali više vremena za nas. Namerno sam bukirao kartu za 8. mart, koji sam želeo da provedemo zajedno, pošto smo za Dan zaljubljenih bili razdvojeni.
Story: Kako pamtite momenat kada ste se pre četiri godine prvi put sreli u Kaliforniji?
Tanja:
Definitivno sam prvo zapazila njegove oči i veoma mi se dopao njegov izgled. Međutim, tada sam bila u vezi i ni u jednom momentu ga nisam posmatrala kao potencijalnog dečka.
Dušan: Iako je nosila naočare za sunce, uspeo sam da zapamtim lepotu njenih očiju. Još i tada sam znao da ćemo jednog dana biti zajedno.
Story: Kako je došlo do vašeg ponovnog susreta?

Tanja: Nakon tog susreta nismo se čuli, niti bili u kontaktu. Kada je pročitao u novinama da sam slobodna, pronašao je moj broj fiksnog telefona i pozvao me. Jedno vreme smo se čuli, a nakon toga odlučili i da se sretnemo. Našli smo se na pola puta na jednom romantičnom putovanju. Bio je to naš prvi ljubavni susret, znali smo šta će se dogoditi i prepustili smo se.
Dušan: Odmah smo shvatili da smo jedno za drugo.
Story: Dušane, da li biste bili spremni da se zarad ljubavi odreknete života u Australiji i doselite se u Srbiju?

Dušan: Samo mi pokaži gde da se potpišem. (smeh) Kada je reč o Tanji za mene ne postoje nikakve prepreke, ništa mi nije teško da uradim. Zbog nje bih išao i na kraj sveta jer je volim.
Story: Tanja, da li biste vi bili spremni da se odselite s ovih prostora zarad emocija?

Dušan: To joj nikada ne bih tražio, niti dozvolio. Naše profesije se razlikuju, jer ja u svojoj mogu da napravim pauzu i nastavim tamo gde sam stao, dok je kod Tanje situacija drugačija.
Tanja:
Karijeru mogu da gradim samo dok sam mlada jer bi mi kasnije bilo mnogo teže.
Story: Postoji li mogućnost da uskoro ozvaničite svoju vezu?

Tanja: Moram priznati da razmišljam na tu temu, mada Dušan više od mene priča o tome. Voleli bismo da nam sudbina to donese.
Dušan:
Pričamo o tome. Siguran sam da sam našao osobu sa kojom želim da budem čitav život. Jedva čekam da ona bude spremna na takav korak jer čim ona odluči, ja pristajem.
Story: Koliko često se svađate?
Dušan:
Nikada. Nemamo neke ozbiljne situacije oko kojih bismo mogli žestoko da se sporečkamo.
Tanja:
Za razliku od njega, umem da se naljutim. Nekada se iznerviram dok se šali sa mnom, a ja to ne uviđam. Međutim, čim vidi da sam besna odmah pokušava da me zasmeje, a to najčešće uspe golicanjem.
Story: Da li ste karakterno slični ili se u potpunosti razlikujete?
Tanja:
Dosta smo slični i mislim da između nas gotovo da ne postoje  razlike. Pogledi na svet i budućnost su nam identični, s tim što je on dosta tolerantniji od mene. Imamo fantastičnu komunikaciju, čak smo u stanju i satima samo da se gledamo. I oboje smo vrlo emotivni.
Dušan: Ona je tvrdoglavija od mene i nekada ume da se opterećuje stvarima koje nisu od životnog značaja. Čak i noć pred fotografisanje za naslovnu stranu Storyja nije mogla dobro da spava. Sve shvata isuviše ozbiljno. Kad je nervozna, odmah osetim i jedino to može da me iznervira. Uvek imam dovoljno strpljenja za nju, više nego ona za mene. Kada je tužna, moj svet ne postoji.
Story: Jeste li ljubomorni?

Dušan: Nisam ljubomoran, a Tanja mi ne daje povod za bilo kakvu sumnju. Znam da mi je verna i ne dozvoljavam da me bilo šta pokoleba.
Tanja:
Moram priznati da sam malo ljubomorna. Nekada mi se desi da dok sedimo u restoranu primetim da nas neke devojke posmatraju, a iako u startu pomislim da gledaju mene, kada Dušan ustane primetim kako ga odmeravaju. Tada budem pomalo ljubomorna, ali uglavnom mi imponuje jer imam lepog i privlačnog dečka.
Story: Da li ste jedno drugo upoznali sa roditeljima i kako su oni reagovali na vašu vezu?

Tanja: Upoznala sam njegovu mamu Anu i oca Đorđa kada sam krajem prošlog leta bila u Australiji i veoma su mi se dopali. Bila sam u njihovoj kući i stvarno su srdačni i ispunjeni ljubavlju.
Dušan:
Njeni roditelji me od prvog dana zovu zete. Čim sam došao u Srbiju u septembru prošle godine upoznao sam Tanjine roditelje, Živanku i Đorđa, koji su divni ljudi. Njena i moja majka imaju slične karaktere. Moram priznati da sam pri upoznavanju imao malu tremu, ali bio sam opušten.
Story: Dušane, u javnosti se dosta spekulisalo o tome čime se bavite. Šta je zapravo vaš posao?

Dušan: Imam dva hotela, jedan u Kaliforniji i jedan u Australiji. Više vremena provodim  u zemlji kengura, dok o ovom u Americi brinu neki ljudi kojima neizmerno verujem. Već duže vreme razmišljam da prodam taj hotel, ali još nisam siguran da li ću to učiniti.
Story: Odakle potičete s obzirom na to da ne govorite tečno srpski jezik?

Dušan: Moji roditelji su se iz bivše Jugoslavije preselili u Australiju, gde sam rođen, ali prvi jezik koji sam naučio bio je srpski, a tako i u kući komuniciramo. Kada sam krenuo u prvi razred nisam znao ni reč engleskog, ali kako moji roditelji pričaju taj jezik, savladao sam ga za svega deset dana.
Story: Da li ste imali prilike da ranije posećujete Srbiju?
Dušan:
Dolazio sam samo jednom kada sam imao dve godine. Hteo sam da budem u kontaktu sa ovdašnjom rodbinom, ali sve dok nisam upoznao Tanju nisam želeo da dolazim.
Story: Tanja, u vašem spotu za novu pesmu Incident glavnu rolu ste poverili Dušanu. Kako se snašao?

Tanja: Odlično i ponašao se poput pravih glumaca. Nisam očekivala da će biti tako dobar, ali sam želela da se baš on nađe u toj ulozi, jer mi se na kastingu nijedan maneken nije dopao.
Dušan:
Odlično sam se osećao i radio ono što su mi govorili. Nisam joj dozvoljavao da posmatra snimanje, jer sam želeo da je iznenadim gotovim proizvodom, ali je pomalo virila. Sve bih uradio za nju.
Story: Sa istom pesmom nastupali ste na nedavno okončanom Axal Grand  festivalu i osvojili treće mesto. Da li ste zadovoljni plasmanom?

Tanja: Ne, jer nisam jedna od onih koja ide na neko takmičenje samo da bi učestvovala. Želela sam da pobedim i zbog toga ne mogu da se zadovoljim trećim mestom. Raduje me činjenica da je publika pesmu odlično prihvatila, o čemu svedoče i tri stotine hiljada pregleda na portalu www.youtube.com.
Story: Kada su se utisci sredili u kakvom ste odnosu ostali sa direktorom Grand produkcije Sašom Popovićem nakon prepirke u emisiji Narod pita kada vas je opomenuo da izbacite žvaku?

Tanja: Nedavno smo se sreli u studiju tokom mog gostovanja u emisiji Grand parada. Samo smo se pozdravili, ali verujem da ćemo sledeći put kad se vidimo sigurno imati više vremena da o svemu popričamo.
Story: Snimali ste naslovne numere za filmove Guča i Srpski ožiljci, a na pomolu je još jedna...

Tanja: Dogovaram se sa producentom Vladom Rajčićem da uradimo novu pesmu za njegov novi film. Biće ovo nastavak naše saradnje pošto smo zajedno radili i numeru Gde ljubav putuje za film Srpski ožiljci koji je fenomenalno prošao kod publike, a i ranije sam imala priliku da pevam pesmu Suknjica u filmu Guča.

Moni Marković

makonda-tracker