u ljubavi dopušta da je vodi srce

Jelena Rozga otvoreno o majčinstvu i veridbi sa Stjepanom Hauserom: Nas dvoje smo se izborili za svoju ljubav

0
Iako čvrsto stoji iza odluke da ne stane na ludi kamen, hrvatska pop pevačica uživa u zajedničkom životu sa svojim partnerom Stjepanom Hauserom, mašta o potomstvu i ističe da nikada nije bila srećnija i ispunjenija

 

foto: John Pavlish

Story: Pre ste imali sasvim drugačija očekivanja nego danas?

 

- Kad je o tome reč, nekad sam bila možda i nerealna. Danas sam iskrena prema sebi, ne opterećujem se sitnicama i nastojim da uvek postavim pitanje: Da li je nešto ili neko vredan nerviranja? Eliminisanje stresa i loše energije, predstavlja ključ za sve probleme. Pozitivna sam kao osoba i ispunjavaju me ljudi koji imaju isti takav stav. Najvažnije je da pre odlaska na počinak sebe možete da pogledate u oči. Mirno spavam, a kažu da je to odlika srećnih ljudi.

 

Jelena Rozga: Svi smo mi samo obični ljudi

 

Story: Odnosi li se to i na ljubav?

 

- Promenila sam se, a spremnost na prihvatanje i kompromis od presudne su važnosti. Manje sam tvrdoglava i u ljubavi dopuštam da me vodi srce. Odnos je ulaganje dvoje ljudi, i to ne samo ljubavi i emocija nego i poštovanja, prihvatanja onog drugog... Kada prihvatite i partnerove mane, tek tada shvatite koliko ga zapravo volite.

 

Story: Spremniji ste i na kompromise. Postoji li možda granica koju ne biste prešli čak ni u ime ljubavi?

 

- Ultimatumi, na primer kada bi neko od mene zahtevao da biram između nečega. Opet se vraćamo na modernu ženu – nikada i nikom ne dopustite da vas ograničava ili sputava u vašim snovima.

 

Story: Ne krijete da je na vas uticala veza sa Stjepanom i da ste se promenili.

 

- Oboje smo se promenili. Jaki smo kao individue, imamo snažan karakter, ali naša ljubav i želja da uspemo pobeđuju sve prepreke. Odnos nam je miran, nema turbulencija, naučili smo mnogo jedno o drugome, kao i o sebi. Ljubav je presudna jer bez nje ništa vas ne podstiče da stalno ulažete u odnos i da ga razvijate.

 

Story: Šta vam je bilo najteže da promenite?

 

- Nekako nam je svima najlakše da drugima prigovaramo zbog onoga što nam ne odgovara, ali prihvatanje osobe, njenog karaktera, humora, izražavanja i svega što je čini onakvom kakva jeste – predstavlja pobedu ljubavi. Naravno da se razmišljanja uvek ne podudaraju i da se zbog toga ponekad možete upustiti i u raspravu. Prihvatanjem takvog razmišljanja, bez želje da ga promenite, dokazujete da tu osobu volite baš onakvu kakva jeste, zbog nje same.

 

Story: Stjepan je veliki deo godine na turneji po svetu, a vi po Hrvatskoj i regionu. Koliko je izazovno negovati takav odnos?

 

- I teško i lako. Zahvaljujući tehnologiji, svaki dan kad smo razdvojeni, vidimo se i čujemo pa to lakše može da se podnese. Nije lako jer baš kada želite da je neko pored vas, njega tada nema. Tada sebe nekako uverite da će se brzo vratiti, nazovete ga i odmah vam je lakše. Vreme koje provodimo zajedno, dragoceno je i zbog naše česte razdvojenosti.

 

Story: Može li se reći da imate vezu na daljinu iako već neko vreme živite zajedno?

 

- Ne bih, takva je priroda posla kojim se bavimo i to je sastavni deo našeg života.

 

( Razgovarala: Jadranka Tomić, Priredila: Milica Prelević )
makonda-tracker