u ljubavi dopušta da je vodi srce

Jelena Rozga otvoreno o majčinstvu i veridbi sa Stjepanom Hauserom: Nas dvoje smo se izborili za svoju ljubav

0
Iako čvrsto stoji iza odluke da ne stane na ludi kamen, hrvatska pop pevačica uživa u zajedničkom životu sa svojim partnerom Stjepanom Hauserom, mašta o potomstvu i ističe da nikada nije bila srećnija i ispunjenija
foto: John Pavlish
foto: John Pavlish

Od kada su objavili svoju odluku da ne planiraju odlazak pred matičara, jer je njihova ljubav jaka i bez papira, pevačicu Jelenu Rozgu (39) i muzičara Stjepana Hausera (30) ne prestaju da prate različita nagađanja i tračevi.

 

Jelena Rozga: Srce nam govori ko smo, razum nam pomaže da ostanemo to što jesmo

 

Nakon glasina da su se pop zvezda i violončelista uselili u zajednički stan u centru Zagreba, počele su i sve glasnije spekulacije o krizi u njihovoj vezi, a budući da neko vreme nisu postavljali zajedničke fotografije na društvene mreže, to je mnogima dalo povoda da pomisle kako se njihova ljubav ugasila. Međutim, Jelena za Story demantuje ove navode ističući da uživa u romansi, kao i da nikada nije bila srećnija i ispunjenija jer je Stjepan njena sigurna luka. Zadovoljna je i razvojem karijere koja traje dve decenije, a za kraj godine obožavaoce je iznenadila trećim studijskim albumom Moderna žena, koji je nazvan po istoimenoj pesmi. Koliko joj je trebalo da od tradicionalne žene postane odvažna i moderna dama, ispričala je u intervjuu za hrvatsko izdanje magazina Story. Takođe, otkrila je i koliku je ulogu u njenom sazrevanju imala veza sa devet godina mlađim verenikom s kojim ne planira brak, ali se raduje potomstvu.

 

Story: Šta je za vas moderna žena?

 

- Kad stvarate album, neizbežno je da razmišljate o njegovom imenu. Imate želje, predloge i nadate se da će sve doći na svoje mesto. Strpljivo sam čekala sve dok mi Tonči Huljić nije poslao pesmu Moderna žena. Odmah sam znala – to sam ja, a sve što sam htela da poručim ovim albumom stalo je u dve reči. Takav je i album: moderan i svež, donosi me u pravom svetlu, kao osobu koja je 20 godina na sceni učila i gradila sebe, grešila i ponovno učila, ali uvek bila poštena. Već sada često me pitaju šta je moderna žena: upravo svaka ona koja stoji pored vas, s kojom razgovarate, vaša majka, sestra, prijateljica. Živimo u modernom društvu, a žene nikad nisu bile hrabrije i odvažnije, u svakom životnom aspektu. Svakim danom dokazujemo koliko smo u ljubavi strastvene, u poslu profesionalne, u prijateljstvu odane. Sve smo to mi, moderne žene. Više nego ikad pomalo sam nepredvidiva, ponekad luckasta, ali jako srećna i sigurna.

 

Story: U čemu je razlika između tradicionalne i moderne žene?

 

- Razlika je u tome što su žene danas svesnije svoje uloge, važnosti i moći. Uloga žene u društvu potpuno se promenila. Mislim da smo složnije nego pre, osećam tu neku žensku energiju.

 

Story: Do pre nekoliko godina isticali ste da naginjete tradicionalnoj ženi. Šta se promenilo pa ste se, kako kažete, oslobodili toga?

 

- I samu sebe ponekad iznenadim koliko sam hrabrija nego pre, drugačije reagujem danas nego što sam to činila ranije. Sve je to prirodan tok sazrevanja. Po odlukama koje donosim, vidim šta mi je važno, sada više ulažem u sebe i oslobađam se negativnosti. Danas jasno i odlučno stojim iza svake odluke. Nijedna nije pogrešna jer je svaka moja i nečemu me je naučila.

 

Story: Priznajete da ste radili na sebi, sazreli i postavili prioritete. Koliko je dugo trajao taj put?

 

- Ceo život učite, ulažete u sebe i uvek želite da budete svoja najbolja verzija. Nema određene stvari koja može uticati na to da se promenite, to je splet događaja, iskustava, emocija... Sve vas to postepeno oblikuje. Najvažnije je da ste uvek spremni da se menjate nabolje, da prihvatate ljude onakve kakvi jesu, a ne da ih oblikujete prema sebi.

 

( Razgovarala: Jadranka Tomić, Priredila: Milica Prelević )
makonda-tracker