Iskreno o životnim i profesionalnim izazovima

Dragana Džajić: Teško me je zavesti

0
Ćerka proslavljenog fudbalera Dragana Džajića nedavno je sa sestrom Sanjom uplovila u dizajnerske vode, a iako svojim izgledom privlači pažnju muškaraca, kaže da je još sama jer nju nije lako osvojiti.
foto: Privatna Arhiva
foto: Privatna Arhiva

Manekenka i dizajnerka Dragana Džajić (24), ćerka legendarnog fudbalera Crvene zvezde i jugoslovenske reprezentacije Dragana Džajića (70), svojom lepotom odavno je privukla pažnju javnosti. Ipak, da joj je obrazovanje na prvom mestu, postalo je jasno nakon što je u Monaku završila master studije. Po povratku u Beograd, zajedno sa starijom sestrom Sanjom (26) nedavno je osnovala brend Mademoiselle i na srpsko tržište lansirala prvu kolekciju donjeg veša. Iako važi za jednu od najlepših dama na javnoj sceni, Dragana objašnjava zašto ju je skoro nemoguće zavesti, otkriva kako bi volela da sa emotivnim partnerom ima odnos kao njeni roditelji i priznaje da je trenutno sama, ali i ispunjena, što ne znači da sebe u budućnosti ne vidi u braku jer nepopravljivo veruje u ljubav do kraja života.


Story: Kada se kod vas rodila želja i potreba da se oprobate u modnom svetu?
- Oduvek sam volela da vidim lep veš na ženi. To sam nasledila od majke, ona je uvek imala lepe korsete koje je nosila sa suknjama, džinsom, pantalonama... Inspiraciju sam dobila kada sam videla nastup Dite fon Tiz koja je prefinjena i zrači seksepilom, a takav stil i meni je svojstven.


Story: Čime ste se rukovodili dok ste stvarali kolekciju, šta vas je inspirisalo?
- Želela sam da se u startu izdvojim i smatram da sam u tome uspela. U moru dizajnerki koje kreiraju haljine, odlučila sam se za donji veš. Iako je on možda najmanje isplativ, uložila sam mnogo vremena i energije u ovu kolekciju. Veoma sam profesionalna i svakoj kreaciji maksimalno sam se posvetila. Ne volim vulgarnost, a modeli iz ove linije namenjeni su ženama koje žele da senzualnost i seksepil istaknu na prefinjen način.


Story: Koliko vam znači podrška roditelja Dragana i Branke, kao i sestre Sanje, šta su vas oni savetovali u vezi sa poslom?
- U čitav ovaj projekat ušla sam sa Sanjom i njeni saveti puno mi znače. Ona ima mnogo stila i mislim da smo se odlično uklopile jer moja sestra voli da sve bude po poslednjoj modi, dok ja glasam za retro. Takav efekat smo i želele, što se vidi po vešu i penjoarima koje pravimo. Izgledaju starinski, ali se koriste moderni materijali. Što se mojih roditelja tiče, oni nas podržavaju i već imaju svoje favorite. Čak su bili na snimanju i davali mi savete kako da stanem, kad da se okrenem...


Story: Važite za jednu od najlepših dama na javnoj sceni. Koliko vam znače komplimenti na račun vašeg izgleda?
- Daleko od toga da sebe vidim kao jednu od najlepših devojaka kod nas, takvom su me predstavili mediji. Posle dužeg vremena vratila sam se iz Monaka i kada sam izašla u grad, bila sam očarana lepotom naših žena. Ono što su roditelji probudili u meni bilo je samopouzdanje. Nisam najlepša niti mi je to cilj, ali svesna sam da sam dopadljiva.

 

foto: Privatna Arhiva

Story: Na koji način negujete svoju ženstvenost, a kako svoj duh?
- Svako ko me upozna, odmah vidi da sam veoma nežna devojka. Takva je i moja majka, veoma ženstvena i nežna. Sve ide iz kuće i mislim da sam još kao mala od nje naučila kako da se obučem i negujem. Moj otac je pozitivan i jako duhovit čovek, tako da i ja zasmejavam svoje društvo.


Nakon Sanje, i Dragana Džajić donela radost u porodicu: Čestitke ne prestaju da pristižu! (FOTO)


Story: Mislite li da je sreća u malim stvarima i šta je ona uopšte za vas?
- Smatram da prvo treba da upoznate sebe kako biste mogli da budete srećni. Kada spoznate koje su i kakve vaše potrebe, onda ćete težiti ka tome da ih ostvarite i samim tim postanete srećni. Sanja i ja oduvek smo bile skromne i nikad nismo od roditelja tražile mnogo. I dalje sam najsrećnija kada legnem između njih pa malo poljubim mamu, malo tatu.


Story: Jeste li svoje odluke donosili vodeći se parolom Jednom se živi ili ste u nekim situacijama razmišljali i više nego što treba?
- Otac me je učio da uvek razmislim pre nego što donesem neku odluku ili nešto kažem. Ne tvrdim da se ponekad ne opustim, ali naučila sam da kontrolišem svoje misli i reči.

 

foto: Andreja Damnjanović

Nastavak intervjua i fotografija pogledajte na sledećoj strani. 

 

makonda-tracker