pitanje godine

Pitali smo Aleksandra Đuricu ko je u ubica u seriji Ubice mog oca: Evo šta nam je odgovorio

0
Povodom predstojeće premijere filma "Santa Maria della Salute", s prvakom Narodnog pozorišta Aleksandrom Đuricom razgovarali smo o njegovoj ulozi u ovom filmu, stanju u domaćoj kulturi i njegovoj kontroverznoj roli u seriji "Ubice mog oca".

 

foto: Aleksandar Jovanović

Story: U poslednje vreme imamo sve više filmskih premijera. Imate li utisak da nastupa neko bolje vreme za kulturu u Srbiji?

 

- Ja se nadam da nastupa bolje vreme za srpsku kulturu, i ja sam primetio da ima sve više premijera. Nadam se da to nije samo eksplozija, pa da će uslediti zatišje, već da će to postati praksa i redovna pojava u našoj kulturi jer bez nam se bez toga crno piše.

 

Story: Imali ste veoma zapaženu ulogu u seriji "Ubice mog oca", koja je privukla mnogo pažnje. Jeste li očekivali ovako dobru reakciju javnosti?

 

- Moram da priznam da nisam. Ja sam imao utisak da je to nešto što će možda privući publiku zbog aktuelnosti, savremenosti, intrigantne priče, zapleta koji je bliži svetskim i evropskim trendovima u serijama... Ali nisam imao pojma da će biti ovoliko zastupljena i zainteresovati publiku.

 

Story: Vaš lik u ovoj seriji je homoseksualac, ali niste imali ljubavne scene sa svojim mladim kolegom Đorđem Živadinovićem Grgurom. Da li biste prihvatili ulogu da je bilo drugačije?

 

- Ovaj žanr u kom se radila ova serija zaista ne zahteva tu vrstu eksplicnog prikazivanja seksualnih tendencija da bi se dokazalo da je neko homoseksualac ili ne. Da je u pitanju neki drugi žanr ili neka druga priča vezana za isto seksualno opredeljenje, naravno da bih uzeo sve aspekte u obzir, porazgovarao s rediteljem, pa ako je takva koncepcija, zašto da ne? Te stvari su svuda oko nas i moramo da idemo u korak s vremenom i prikazujemo stvarnost onakvom kakva jeste.

 

Story: Ko je ubica?

 

- Zaista ne smem to da vam kažem.

makonda-tracker