5 minuta s dr neletom karajlićem

Dok se porodice ostalih zvezda bore za slavu, njegova gradi drugačiji put: Moja žena i deca nisu zainteresovani da postanu selebritiji

1
Beogradska publika uskoro će imati priliku da premijerno odgleda predstavu "FBI – Dosije Tesla", čiji scenario i režiju potpisuje Dr Nele Karajlić, koji, uz to, igra i ulogu inspektora Nika Nelsona. Tim povodom, s njim smo razgovarali o tome zbog čega Holivud zapostavlja Teslu, o umetnosti, teretu i časti koje slava sa sobom nosi, porodici...

 

foto: Zorana Jevtić

STORY: Gde prestaje Nenad Janković, a počinje Dr Nele Karajlić i obrnuto?

 

- Ja Nenada Jankovića odavno nisam video!

 

STORY: Nakon zdravstvenih problema koje ste imali, malo ste usporili, ali i dalje vredno radite.

 

- Ovaj rad je mnogo lakši od onoga što sam radio pre toga. Nisam znao gde se nalazim: sleti-uzleti, tonske probe, svirke, konferencije za štampu, nikad u istom krevetu... To je bilo nešto što me je potpuno ruiniralo fizički. Nisam bio u stanju da izdržim. Što je još gore, ja nisam neko ko može rutinski da odradi koncert, svaki mi je bio kao poslednji u životu, bez obzira na to da li sviram u Surdulici ili u Parizu. Bilo mi je isto i to me je srozalo. Ovo sad je lagano, nije teško za mene.

 

Nele Karajlić: Moj um mi je najveći neprijatelj

 

STORY: Od vas se očekuje da imate odgovore na važna pitanja - o politici, društvu, fudbalu... Da li je teret činjenica da toliko ljudi veruje vašem stavu?

 

- Ja njih zaintrigiram, ali ne verujem da mi veruju. Da mi veruju, ne bi bilo rata. Pogledali bi "Nadrealiste" i rekli: "Vidi, ovaj Nele je u pravu". Više veruju političarima nego meni. Ali, jeste, svako ko je javna ličnost nosi određenu odgvoronost. Ako si javna ličnost, moraš stajati iza svake izgovorene reči. Zato su ti blogovi i sajtovi idealni za one koji su anonimni jer mogu da kažu šta hoće i ne nose nikakvu odgovornost. Ali, nažalost, oni misle da žive u stvarnom svetu, a žive u virtuelnom.

 

makonda-tracker