Fashion intervju

Biljana Tipsarević: Iskreno volim ono što radim (FOTO)

0
Modna kreatorka Biljana Tipsarević opisuje gde je pronašla inspiraciju za novu kolekciju Modern Farytale, otkriva da li planira da dodatno razvija svoj posao kroz konfekciju, ali i kako sve to usklađuje sa majčinstvom
foto: Miloš Nadaždin
foto: Miloš Nadaždin

 

Jedna od najcenjenijih dizajnerki mlađe generacije Biljana Tipsarević (33), za relativno kratko vreme uspela je da svoje ime pretoči u ozbiljan modni brend. Svaku njenu kreaciju stručna javnost, ali i ljubitelji njenog rada, s nestrpljenjem očekuju, a situacija nije drugačija ni kada je reč o najnovijoj Modern Farytale koja je nedavno ugledala svetlo dana.

 

Koliko je teško biti temeljan u poslu, ali i privatno, Biljana otkriva u intervjuu za Story.


Story: Šta vam je poslužilo kao inspiracija za novu kolekciju?


- Kao i uvek do sada, savremena žena i devojka. Dok kreiram, razmišljam o tome kako bih volela da svaka dama pronađe model iz kolekcije u kojem će predstaviti najbolju verziju sebe. Ovaj put uplovila sam u svet bajki inspirišući se aktuelnim materijalima koji asociraju na vremena kada su dame nosile luksuzne haljine od pliša, čipke ili svile. Najnovijom kolekcijom za sezonu jesen-zima 2016/2017 pod nazivom Modern Farytale, želim da savremenoj eleganciji vratim dozu luksuza iz tih divnih vremena.

 

foto: Miloš Nadaždin


Story: Koje materijale ste ovaj put preferirali?


- Pliš, kao apsolutni trend ove modne sezone, zauzima najznačajnije mesto u novoj kolekciji. Pored njega koristila sam i ostale materijale najvišeg kvaliteta, poput čipke, kašmira i kože, a kao novina tu je i til sa ručno vezenim motivima koji su inspirisani lepotom prirode. U kolekciji dominiraju materijali u zelenoj, ljubičastoj, crnoj, bordo, petrolej, plavoj i boji maline.

 

Nastavk intervjua pročitajte na sledećoj strani...

 

makonda-tracker