Divna Karleuša: Svesno nisam želela drugo dete

0
Nakon izlaska iz kuće Velikog brata, novinarka Divna Karleuša otkriva zašto je njena ćerka Jelena ostala jedinica i kako je svoj emotivni život zarad sreće naslednica stavila u drugi plan.
Foto: Story press
Foto: Story press

Novinar - voditelj i decenijama jedan od najslušanijih glasova Radio Beograda Divna Karleuša  popularnost je stekla i učešćem u rijaliti šou-programu Veliki brat. Pedesetdvogodišnja Divna je više od pobede nakon mesec dana izolacije želela da zagrli svoju ćerku, slavnu Jelenu Karleušu i unuke Atinu i Niku. Pored toga što je tokom novinarske karijere pomogla mnogim mladim pevačima, znatno je doprinela uspehu svoje naslednice koja je često isticala žrtvu svoje mame zarad sopstvenog izlaska na pravi put. Budući da je pre nešto više od godinu dana okončala sedamnaestogodišnju romansu sa pevačem Velimirom Mitrovićem Galetom, Divna se potpuno posvetila ćerki i unukama. Odmah po izlasku iz čuvene kuće za Story priča o svojim emocijama, odnosu sa ćerkom i poslovnim planovima.

STORY: Kakvo iskustvo nosite iz kuće?

- Kao da sam se vratila u mladost i podetinjila. Inače sam strpljiva u životu, a jedina taktika bila mi je da ne psujem, čemu sam sklona. Upoznala sam nove ljude s kojima planiram da nastavim druženje. Svi idemo kod Ervina na svadbu i želim mu svu sreću sa Marijom, baš kao što i Mladenu, koji za nekoliko nedelja odlazi na Tajland, želim mnogo sreće sa Anabelom. Boki će se uskoro preseliti u Beograd i ne sumnjam da ćemo se viđati.

STORY: Šta vam je Jelena prvo rekla kad vas je videla?

- Izljubila me je uz reči: Ti si, mama, moj pobednik! Treperela sam od uzbuđenja da vidim unuke.

STORY: Jeste li svoj privatni život stavili u drugi plan i žrtvovali se zbog ćerke?

- Ne bih to nazvala žrtvom. Uloga majke jeste da pomaže detetu. Postigla sam vrhunac u karijeri i nisam mogla ništa više da uradim kao radijski voditelj. Moj posao bio je da budem uz Jelenu, a svaki njen uspeh doživljavam i kao svoj.

STORY: Hoće li vam teško pasti razdvojenost od naslednica kada se odsele u Englesku?

- Odlaziću često kod njih. Jelena mi nedostaje i kada otputuje negde nakratko. Ona ipak ima svoju porodicu, svog muža, a baka je tu da čuva unuke kad god treba.

STORY: Jeste li se ikada pokajali što niste imali još dece?

- Jednostavno nisam htela da moju neverovatnu ljubav prema Jeleni delim i na drugo dete. Kasnije sam shvatila sa sam pogrešila. Bilo bi dobro da Jelena ima brata ili sestru, nekoga kome može da se obrati za pomoć ili da podeli radost. Ipak, ima braću po ocu i brata od tetke, muža i svoju decu.

STORY: Smatrate li da je to što ste majka postali s dvadeset godina ipak rano?

- Druga su to vremena bila. Jelena je dete ljubavi, što je prava stvar. Sada bih savetovala svakoj devojci da uživa u životu, napravi karijeru i obezbedi se, a onda da uživa u materinstvu.

STORY: Vi ste razvedeni, a i Jelena ima to iskustvo. Jeste li je savetovali oko odnosa sa muškarcima?

- Nema tu saveta. Dok ne udariš glavom o zid, ne slušaš savete. Svako uči na svojim greškama.

STORY: Vaš bivši partner Velimir Mitrović Gale je, dok ste bili u kući, navodno izjavio da bi se oženio vama ako pobedite u Velikom bratu.

- Mislim da Gale to nije rekao. Ipak smo bili sedamnaest godina zajedno i odlično ga poznajem. Ili se šalio ili se promenio.

STORY: Možete li toj vezi dati novu šansu?

- O pomirenju nema ni govora.

STORY: Da li je kasno za ljubav?

- Što se emocija tiče, ja sam na godišnjem odmoru. Ipak, za ljubav nikad nije kasno.

STORY: Planirate li zaista da napravite televizijski šou?

- Sada ću malo da se odmorim, a onda da razmislim o nastavku karijere. Već sam se našalila da bih, sudeći po mojim kilogramima, jedino mogla da radim šou a la Opra Vinfri.

Jasmina Antonijević

 

 

makonda-tracker