ISKRENA ISPOVEST PRED VELIKO IZNENAĐENJE

Lepa Brena: Nikad nisam sumnjala u sebe

1
Slavna pevačica smatra da je za izgled važno kako se žena oseća i tvrdi da je zadovoljna svojim odrazom u ogledalu, a njeno dobro raspoloženje konstantno održava to što ima savršen odnos sa suprugom Bobom Živojinovićem i činjenica da su njeni sinovi Filip, Stefan i Viktor izrasli u dobre ljude
foto: Andreja Damnjanović


Story: Da li vam je od svega važniji osmeh vašeg supruga ili dece?

 

- To je kod mene neraskidivo. Ne možete da merite i mešate dve sasvim različite stvari. Ljubav prema partneru potpuno je drugačija od one koju osećamo prema deci, koja je često bezuslovna. Pogotovo majke prema sinovima.

 

Story: Da li vas sinovi uvek upoznaju sa njihovim devojkama?

 

- Samo onda kada je reč o ozbiljnim vezama.

 

Story: Kakav odnos imate sa njima, koliko vam se poveravaju?

 

- Ranije je toga bilo više i uživala sam da ih slušam. Bili su mlađi, pa mi je i taj njihov ljubavni zanos bio fascinantan. Taj sjaj u očima pa te izjave... To je meni bilo beskrajno slatko.

 

Story: Jeste li zadovoljni u kakve su ljude izrasli?

 

- Jesam, zaista. Boba i ja uradili smo sjajan posao i ponosni smo na naše sinove.


Story: U čemu se ogleda umetnost vašeg života?

 

- U estetici i kvalitetu. Kod mene, estetika je veoma bitna, ali moj život oduvek je imao i kvalitetnu priču koja je pratila tu estetiku.


Story: Kako procenjujete koji su postupci ispravni kada je reč o roditeljstvu?

 

- Svaki put kada nisam znala da li je nešto dobro, prisećala bih se kako su mene moji roditelji vaspitavali i nikada ne bih pogrešila. Nisam dozvoljavala da mi deca budu razmažena, nezahvalna niti da misle da je komfor u kom žive pao s neba.


Story: Ako ste vi svojoj deci oslonac, ko je vaš? Od koga tražite savete kad zatreba?

 

- Životno iskustvo naučilo me da ne treba nikada potceniti tuđe ciljeve, namere i mogućnosti. Boba je najveći oslonac u mom životu, kao i ja njegov. To je ujedno i dokaz da je izbor partnera jedan od najbitnijih u životu. Kada vam je lepo i dobro vam ide, imate milion i jednu osobu oko sebe. Kada nije, ostanu samo oni koji su iskreno vaši.

 

Lepa Brena otkriva detalje predstojećeg slavlja: Srebrna svadba nije mala stvar (FOTO)

 

Story: U kojoj deceniji je žena najseksepilnija?

 

- Seksepil nema veze ni sa godinama ni sa statusom, nego sa unutrašnjom energijom i svešću o sebi. Koliko godina ima Sofija Loren a nedavno se slikala za Pirelijev kalendar. Imate Moniku Beluči, Šeron Stoun, to su sve žene koje su u izvesnim godinama, a i dalje su vrlo poželjne i atraktivne, čak i s kojom borom više.

 

Story: Kako se vi osećate kada se pogledate u ogledalo?

 

- Sjajno! Ponekad čak i zapevam, kao što sam pre neki dan otpevala Molitvu Marije Šerifović koja me izazvala! Ogledalo nam nije neprijatelj sve dok vodimo računa o sebi.

 

Story: Učestvovali ste u šou-programu Nikada nije kasno, šta ste savetovali učesnicima?

 

- Taj format vrlo je zanimljiv jer šalje lepu poruku koja upravo ide u prilog ovome što sam maločas rekla. Nikad nije kasno za vaših pet minuta slave. Neko dobije tu priliku u ranoj mladosti, neko nikada, a neko, već pomiren sa životom i okolnostima, bude srećan što postoji jedan ovakav format da pokaže šta ume i zna. Kao umetnik i neko ko ima zavidan estradni staž, znam šta su sve učesnici prošli dok nisu došli na jedno ovakvo takmičenje. Moja glavna impresija jeste to što svi posle teških životnih iskušenja i situacija, i dalje imaju osmeh na licu, jer zaista – nikad nije kasno da budete srećni i ostvareni.

 

Story: Imate li vi neke neostvarene želje i ambicije?

 

- Imam nekih sitnih želja, ali to je sve lako ostvarivo i zavisi samo od toga hoću li imati dovoljno vremena da se time pozabavim. Ambicija u poslu imam i dalje, a kada ih ostvarim, prijatno ćete se iznenaditi.

 

Story: Neko sa strane rekao bi da ste potpuno srećna i ispunjena žena, a smatrate li vi da vam nešto nedostaje?

 

- Koji sat duže u toku dana, što bih iskoristila da se dobro naspavam. Malo mi je 24 sata za sve što smislim da uradim u toku jednog dana.

 

Story: Kakvi ste kada ste melanholični, umete li zaplačete?

 

- Umem, naravno, kao i svako. Posle smrti roditelja postala sam vrlo emotivna.

 

Story: S kim najviše volite da delite trenutke sreće?

 

- Sa svojim najbližima.

 

Story: Kako se borite s razočaranjima?

 

- Ako imate očekivanja, razočaranja su sastavni deo života. Ali realnost je da možete samo u sebe da se uzdate i od sebe da očekujete. Od drugih ne. Ako vam nešto i pruže, to je sjajno, ali ne očekujte previše.

 

Story: Dobili ste nagradu za životno delo od magazina Avaz, prvu te vrste u karijeri, kako se osećate tim povodom?

 

- Počastvovano i zahvalno do kraja života. Kada su me pozvali, ostala sam bez teksta, jer to je prva nagrada koja se odnosi na moj celokupan estradni staž, na celu višedecenijsku karijeru i dolazi u trenutku kada su sva ostala priznanja postale pomalo devalvirana.

 

Story: Kakvi su vam planovi kada je reč o novim pesmama?

 

- Uveliko preslušavam pesme, razmišljam kako će to izgledati i šta će pevati Lepa Brena iduće godine. Imam vremena, ne žurim, numere moraju da budu lepe, autentične i ljubavne, a melodije da odgovaraju mom sadašnjem muzičkom ukusu. Ne želim još da otkrivam suviše detalja u vezi sa tim. Bićete blagovremeno obavešteni, ali i prijatno iznenađeni.

makonda-tracker