Radost zbog profesionalnih i životnih pobeda

Nebojša Glogovac: Porodica me vraća u ravnotežu

0
Proslavljeni glumac tokom proteklih mesec dana radio je na dva velika projekta, predstavi Hamlet i filmu Ustav Republike Hrvatske, kojima je osvojio region, a u intervju za Story kaže da je porodica ta koja mu pomaže da napravi balans i ostane s obe noge na zemlji
foto: Dado Đilas

Story: Pretpostavlja se da vam je bilo čudno u ženskoj odeći. Kako ste reagovali kada ste se videli u takvoj odori?
- Smejao sam se sam sebi kad sam odlazio u toalet tokom pauza i podizao haljinu da bih obavio ono što je bilo potrebno. A što se kostima tiče, sve je u redu samo da nije bodi.

 

Story: Za Kralja ste rekli kako nipošto niste hteli da ga feminizirate ili karikirate, zbog čega ste dobili sjajne kritike. Što vam je bilo najvažnije u oživljavanju njegovog lika?
- Moj posao i lično zadovoljstvo jeste da od slova na papiru napravim čoveka od krvi i mesa. Dakle, bez karikiranja i ruganja.
 

foto: Dado Đilas

Story: Film Ustav Republike Hrvatske priča o isprepletenoj ljubavi i mržnji, a mrzi se sve što je različito i drugačije. Mislite li da je generalno ljubav jača od mržnje?
- Papa Franja nedavno je pokrenuo istraživanje na temu problema između Srba i Hrvata, dva toliko slična naroda s toliko međusobne mržnje. Jedan od rezultata ovog projekta glasi – mržnja po bliskosti. Ljubav i mržnja su kao noć i dan, delovi našeg karaktera. Bilo bi dobro da su barem u ravnoteži, a vera u ljubav koja prevladava korak je prema utopiji.
 

Story: Kako se opuštate od posla i kakve vas stvari vraćaju u ravnotežu?
- Milica, deca, prijatelji, vožnja motocikla.
 

Story: Verujete li da se ljudi na pragu pedesete mogu zaljubiti poput školarca?
- Verujem.

( Razgovarala: Antonija Nazor, Priredila: Maja Jovanović )
makonda-tracker