EKSKLUZIVNO ZA STORY

Nenad Jezdić: Da mi nije mojih, ne bi bilo ni mene

0
Jedan od najvoljenijih srpskih glumaca Nenad Jezdić objašnjava zašto je glumačku scenu nakratko zamenio poljoprivredom, govori šta za njega predstavlja rakija, ističe da mu je porodica u svemu najveća podrška, ali i kako sve u životu što čini radi zbog dobrobiti svih oko sebe
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Jedan od najuspešnijih glumaca s ovih prostora koga publika zahvaljujući dobrim ulogama naprosto obožava, Nenad Jezdić (44), odavno je izgradio status ozbiljnog umetnika. Praktično na samom vrhuncu glumačke karijere, kada su svi očekivali da će početi da krči svoj put i u inostranstvu, odlučio je da svoj život dodatno oplemeni. Pre petnaestak godina dobio je u nasledstvo malo zemlje u okolini Valjeva, a onda ga je ta parcela zavela i u potpunosti izmenila njegov pogled na svet. U svom prepoznatljivom stilu, ovaj šarmantni mrgud objašnjava kako ga je to parče zemlje zavelo i do današnjeg dana ta strast nije ga napustila.

 

Da li je reč o mentalitetu ili nesvakidašnjoj energiji, ali Nenad je uspeo da svoj posed proširi, nadogradi i potom napravi sopstveni proizvod – rakiju o kojoj se u superlativu priča na sve strane. S druge strane, nije odustao ni od svoje prve ljubavi, glume, i mašta kako će jednog dana na spektakularan način uspeti da spoji te svoje dve strasti. Uz sve to, on je i porodičan čovek koji je više od deceniju i po u stabilnom braku, a ponosni je otac četvoro dece, tri ćerke i sina. Taj deo njegovog života skriven je od javnosti, jer nikada nije želeo da eksponira svoju privatnost. Pravda se time da njegova supruga i deca to nikako ne žele. U intervjuu za magazin Story koji je nastao na štandu Lav piva na Bir festu, Jezdić veoma emotivno govori o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.


Story: Neki bi prokomentarisali kako je vaš lik iz televizijske reklame za Lav pivo najvoljeniji na ovim prostorima.
- To je lepo, što se oseti i kroz komunikaciju s nepoznatim ljudima. Tada shvatiš da te vole, simpatičan si im i drag. Na taj način postaješ neko njihov i polako počinješ da uživaš status koji su imali veliki srpski glumci koje su zvali narodnim glumcima. Prva reklama uticala je da zadobijem taj status, kao i neke potonje i pojedine uloge pre nje.

 

Nastavak intervjua i fotografije pogledajte na sledećoj strani...

 

makonda-tracker