Marko Kon: Oženiću se kada nađem vreme

1
Marko Kon je zadovoljio radoznalost čitaoca Story portala i otkrio zašto više voli Ognjena od Oskara, kako se bori sa svojom neposlušnom kosom, šta bi tražio od zlatne ribice i kada će odvesti pred oltar svoju dragu, Ivanu Knežević
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Iako je godinama u muzičkom biznisu, Marko Kon je javnosti postao poznat tek nakon pesme Cipela s kojom je kao naš ovogodišnji predstavnik na Pesmi Evrovizije nastupio u Moskvi. Oni malo upućeniji znaju da je kao producent i kompozitor Kon napravio brojne hitove, koje izvode mnogi popularni pevači. Marko je u dugogodišnjoj vezi sa glumicom Ivanom Knežević, zvezdom Pozorišta na Terazijama.
Pitanje:: Da li ste pratili Zvezde granda i sa kim biste voleli da snimite duet?
- Voleo bih da snimim duet sa onom malom koja ima 45 kila :) (Aleksandra Bursać?)
Pitanje:: Koliko vam vremena dnevno treba da namestite frizuru? Marija
- Nekoliko sekundi - samo protresem glavom levo-desno. Za Evrosong mi je trebalo oko petnestak minuta, zbog laka, koji smo morali da stavljamo, zato što su reflektori veoma snažni, dakle vreli, dakle, znojim se, a to utiče na kosu da postane teža i počne da pada :).
Pitanje:: Da sutra učestvujete na Evroviziji opet, da li bi ste nešto promenili u svom nastupu? Minela
- Hmmmm, možda i bih, možda bih uradio sve po sopstvenoj prvobitnoj zamisli, mada mislim da to ne bi uopšte promenilo plasman.
Pitanje:: Koji muzički pravac vam je najbliži? Nebojša
- Nazovimo taj pravac dobra muzika, zaista mi je muka od klasifikacije, naročito danas kada je mešanje stilova svetski trend!
Pitanje:: Sarađivali ste sa mnogi poznatim imenina, s kim je najlakše, a s kim najteže raditi? Borko Nikolić
- Najteže mi je bilo sa Cecom Slavković, zato što toliko obraća pažnju na detalje, da nekad izgubi i pravu perspektivu, a opet sa njom mi je bilo i najlakše, jer savršeno zna šta hoće i odlično se razumemo. Što  je veća zvezda, to je lakša za saradnju. Ko se prepoznao, znaće o čemu pričam :)
Pitanje:: Ko vam je draži: Ognjen ili Oskar? Vera N.
- Ognjen, zato što me je Oskar opanjkavao po novinama.
Pitanje:: Da li ćete posle Cipele nastaviti pevačku karijeru? Tatjana M.
- Recimo samo da snimam neke nove pesme:)
Pitanje:: Koji je najveći hit koji ste napravili i da li spremate nešto novo? Ivana Ilić
- Uffff, bilo ih je mnoooogo..... Recimo, neki sa početka u čijoj sam izradi učestvovao - Kralj kokaina, Idemo na Mars.... Sve do Zidova, Usne boje vina.... i još oko hiljadu (smeh).
Pitanje:: Kada ćete se oženiti? Mila
- Kada se steknu pravi uslovi za to, znači, kada se Ivana i ja konačno dogovorimo oko termina.
Pitanje:: Imali ste odličan nastup na Eurosongu, a kako ste se vi osećali kada ste saznali da ste odlukom žirija ispali iz finala, iako ste dobili dovoljno glasova publike? Mira Janićijević
- To mi je bilo olakšanje, zato što sam shvatio da u Evropi ipak ima pametnih ljudi kojima se svidela pesma.
Pitanje:: Vaš nastup u Moskvi je za mene bio odličan. Šteta je što niste ušli u finale. Zanima me da li biste opet učestvovali na Evroviziji? Željka Dimitrijević
- Evrovizija je velika navlaka, mislim da ću učestvovati kao autor, a kao izvođač - ne verujem, ali nikad ne reci nikad.
Pitanje:: Kome je posvećena pesma Medo brundo? Milan
- Svim ljudima koji u sebi kriju iskonski duh malog deteta, a to je najveći dar koji neko može da ima.
Pitanje:: Da li planirate da počnete da pevate na koncertima? Da li ćete nastupati ovog leta u Crnoj Gori? Anđela
- Videćemo (smeh).
Pitanje:: Marko, zašto se u Srbiji i 2009. godine forsira staromodna istočna muzika, a ne moderna zapadna, kao što je to slučaj u susednoj Hrvatskoj? Nikola Vuletić
- Mislim da nisi u pravu. Prvo šta je staromodna istočna, a šta moderna zapadna? Većina hrvatskih izvođača izvodi muziku koja se u susednoj Hrvatskoj mogla čuti i na Opatiji 68.
Pitanje:: Da li ste bili u Žikinoj šarenici? Đordje Crnić
- Jesam! I mnogo sam srećan zbog toga!
Pitanje:: Da li mislite da je žiri odabrao vas da nas predstavljate na Eurosongu zato što pesma Cipela pomalo liči na pesmu Pokušaj koju je prošle godine na Eurosongu otpevao Elvir Laković Laka koji je imao dobar plasman? Ajša
- Ne liči uopšte! Osim što je duhovita. Inače, meni je Laka super, glasao sam za njega prošle godine. Mislim da je žiri odabrao Cipelu zato što je bila najbolja.
Pitanje:: Na sceni ste, a stigla vas je velika nužda, šta ćete preduzeti? Goran
- Pokušaću da odem sa scene, uz duhovite opaske!
Pitanje:: Smatram da ste jako zanimljivi. Kako vam se svidela Moskva? Čega se najradije sećate? Kakva osećanja sada imate o Eurosongu? Catherine (Moskva)
- Moskva je prelep grad, divne arhitekture i odliče hrane (mmmm, borsch), Eurosong je nešto što ću sigurno pamtiti celog života.
Pitanje:: Da li koristite jastuk dok spavate? Dejan
-
Da, imam razne jastuke, koristim ih u zavisnosti od raspoloženja.
Pitanje:: Da li bi ste više voleli da imate Aladinovu lampu ili da uhvatite zlatnu ribicu i šta bi ste poželeli? Žana
- A koliko želja imam kod Aladina, a koliko kod ribice? Prva želja bi bila da imam bezbroj želja (smeh).
Pitanje:: Marko, znam da ste pitanje kada ćete menjati frizuru i kako se nosite sa tom kosom čuli sigurno na desetine puta, zato vas neću pitati to nego, kada ćete postati tata, planirate li to uskoro ili prepuštate slučaju? Veliki pozdrav, Anđela
- Prepustiću to slučaju, a potrudiću se da slučaj požuri.

Priredila: Ksenija Konić

makonda-tracker