Ivan Mihailović: Puštam srce da me vodi kroz život

0
Nakon pobede u serijalu Ples sa zvezdama, glumac Ivan Mihailović priča o tome da je ljubav prema ekstremnim sportovima nasledio od bake, kaže da ima devojku koja mu ništa ne zamera, ističe da je najponosniji na rođenog brata i da je jednako lud kad je ljut i z
Ivan Mihailović, foto: Vladimir Šporčić
Ivan Mihailović, foto: Vladimir Šporčić

Pobednik u takmičenju Ples sa zvezdama na TV Prva, u kom se poslednja tri meseca nadmetao sa Marijom Martinović (18), glumac Ivan Mihailović (25) diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Dragana Petrovića, a trenutno je na doktorskim studijama. Iako se od malih nogu bavio glumom, popularnost je stekao tumačeći lik Klisure u seriji Vojna akademija. Zanimljivo je da pored plesa Ivan obožava ekstremne sportove, pa tako zimi skija po dubokom snegu, a leti uživa u ronjenju u kom ga najviše opušta tišina na dvadeset metara pod vodom. U intervjuu za Story šarmantni glumac priča o privatnom životu, roditeljima, bratu, ali i o baki od koje je nasledio ljubav prema adrenalinskim sportovima.

Story: Kako se osećate nakon pobede u serijalu Ples sa zvezdama?

- Prelepo, uspela je misija koju smo moja partnerka Marija Martinović i ja imali. Plesali smo za mlade ljude jer smatramo da na njima svet ostaje. Želeli smo da inspirišemo decu da se bave plesom.

Story: Kome ste dali osvojenu nagradu?

- Fondaciji Produži život, koja pomaže mladim ljudima do 18 godina. Oni bolje znaju kome je novac najpotrebniji.

Story: Da li ste zadovoljni kako je prošao ceo serijal koji je trajao čak tri meseca?

- Moram da kažem kako sam mnogo napredovao kao čovek. Pobedio sam sebe. Šou je fizički veoma naporan i pod velikim ste stresom jer svake nedelje ispada jedan par. Ogromna je tenzija, a ja sam mentalno istrajao. Drago mi je što sam uspeo da izdržim taj tempo života, uz sve profesionalne obaveze koje imam.

Story: U medijima se samo dan posle vaše pobede šuškalo o tome kako ste u emotivnoj vezi s Marijom jer ste se poljubili u bekstejdžu. Da li je to istina?

- Nije istina. Ta priča se već neko vreme provlači kroz novine, ali ne znam zašto nas spajaju. Oboje volimo ples, a ja sam se trudio da svaka naša tačka ima i glumački deo. S obzirom na to da sam glumac, očigledno je da smo bili veoma uverljivi. Poljubac o kome se piše nisam video niti postoji fotografija koja bi ga potvrdila. Među nama je bilo mnogo zagrljaja i ljubavi, a to prijateljstvo spajaće nas do kraja života. Kada s nekim tri meseca provodite po pet sati dnevno, neminovno je da se zbližite. Posvađate se ili zavolite. Mi smo se zavoleli i postali prijatelji. Tokom serijala stekao sam mnogo prijatelja, nije Marija jedina.

Story: Gledaoci su stekli utisak da su svi učesnici Plesa sa zvezdama veoma dobri prijatelji van scene?

- Nakon što je ispala iz takmičenja, Vanesa Šokčić mi je davala podršku i snagu bez kojih poslednjih nekoliko nedelja ne znam da li bih izdržao. Takođe, istakao bih Tanju Petrović i njeno neverovatno ludilo koje sam osetio tokom zajedničke koreografije. Ulila mi je dodatnu energiju i sportski duh koji ima. Ali i Tamara Paunović, Saša Vidić i svi drugi stvarno su divni ljudi i drago mi je što su bili pored mene sve vreme.

Story: Kažete da niste u vezi s vašom plesnom partnerkom. Imate li devojku?

- Imam devojku već duže vreme, ali to nije moja plesna partnerka Marija.

Story: Koliko ste dugo u romansi i da li je takmičenje uticalo na vaš privatni život?

- Nije uticalo nimalo. Imam dugu, stabilnu vezu koju profesionalne obaveze ne mogu da poremete.

Story: Zašto ne želite da pričate o vašoj emotivnoj vezi?

- Zato što to držim samo za sebe.

Story: Nedavno ste bili kum na venčanju koleginice Nine Janković. Razmišljate li o braku?

- Na svadbi je bilo zaista divno. Venčanje je predivna stvar, ali nisam još razmišljao o njemu. Pošto sam bio dobar kum, zašto ne bih uskoro opet bio nekome svedok na venčanju?

Story: Kako vidite sebe u budućnosti?

- Na daskama koje život znače. Želim da igram što više u pozorištu, to me inspiriše i zbog toga sam upisao Akademiju.

Story: Da morate da birate između plesa, pozorišta i filma, šta biste izabrali?

- Izabrao bih pozorište. Ipak, ples je sastavni deo mene, pogotovo sada kada sam mnogo naučio i sigurno ću to u svojoj karijeri iskoristiti.

Story: Interesantno je da vi inače plešete tango?

- Nikada se nisam profesionalno bavio plesom iako su mi  govorili da imam talenta. Volim igru, počeo sam sa argentinskim tangom, ali ću nastaviti i s drugim plesovima.

Story: Spadate li među ljude koji prave listu ciljeva u životu?

- Puštam da me vode osećanja, srce mi govori šta da radim u datom trenutku. Ništa ne planiram. Verovao sam da ću pobediti u Plesu sa zvezdama, a kada u nešto veruješ, to mora da se dogodi.

Story: Kako se osećate kada gledate seriju Vojna akademija?

- Ekipa te serije je magična. Svi su u odličnim odnosima, i tim i produkcija, a to je danas retkost. Podržavali su me i tokom ovog šou-programa, što mi je ulivalo dodatno samopouzdanje. Divno je kada si deo takve ekipe. Veoma sam srećan što sam se našao u jednom takvom projektu. Kada bi mi svaki bio takav, pitam se gde bi mi kraj bio.

Story: Kao dečak oblačili ste svečanu uniformu svog dede Radivoja, potpukovnika u vazduhoplovstvu. Da li ste još tada slutili kako ćete se proslaviti ulogom u seriji koja govori o vojsci?

- Kao mali često sam oblačio dedinu uniformu, igrao sam se vojske s drugarima na mojoj Karaburmi. Tako da je snimanje Vojne akademije bilo igra kao kada sam bio klinac. Uvek sam voleo vojsku, i eto, obistinila se.

Story: Da li je to što vaš otac radi u kontroli leta razlog zbog kog ste naučili da nikada ne kasnite i sve planirate u minut?

- Imam ozbiljan problem sa kašnjenjem, ako nešto kasni, počinjem da paničim. Ne znam kako da prebrodim problem globalnog kašnjenja. Ali, to je moja stvar, treba da prihvatim kako ne može sve da bude tačno u sekund. Kada mi neko kaže da stiže za minut, ja to bukvalno shvatim.

Story: Interesantno je da se vaša baka u mladosti bavila padobranstvom. Planirate li vi skok iz aviona?

- Moja baka, po kojoj sam dobio ime, zvala se Ivanka. Umrla je prerano, ali pre nego što je rodila mog oca, tokom šezdesetih godina, skakala je padobranom. Tada je to bio mnogo veći podvig nego sada kada postoje tandem skokovi. Ljubav prema ekstremnim sportovima nasledio sam od nje, verovatno je bila veliki adrenalinski zavisnik. Uskoro ću i ja skakati, krenuo sam na kurs, ali nisam uspeo da ga završim zbog drugih obaveza. Pored ronjenja, to će biti sledeći sport.

Story: Volite ronjenje, ekstremno skijanje na 3000 metara nadmorske visine... Kuda ćete ove godine na odmor?

- Sigurno ću ići na Adu Bojanu jer se tamo potpuno opustim, provedem po nekoliko dana bez telefona i na taj način mi se organizam resetuje. Tokom leta ću ići i na rafting. Šta pomislim to i radim. Kada mi je već put na Kubu propao, sešću u kola pa ću videti gde će me put odvesti.

Story: Imate li letnju pauzu u teatru?

- Prva predstava mi počinje u avgustu, a od septembra se nastavljaju pripreme za San letnje noći. Maštao sam da igram Šekspira i dobio sam veliku ulogu za koju su mi čitajuće probe počele u isto vreme sa šou-programom Ples sa zvezdama.

Story: Šta kažu vaši iskreni prijatelji iz detinjstva, jeste li se promenili od kada ste postali poznati?

- Kažu da se nisam promenio, ali da sam postao još bolji prijatelj. Drug iz detinjstva Paja, s kojim sam se igrao vojnika i popeo na svako drvo na Karaburmi, bio je u studiju TV Prva i nakon moje pobede u Plesu sa zvezdama zajedno smo otišli u provod. Divno je imati prijateljstva iz detinjstva. Danas ih je teško sačuvati i veoma mi je drago što ja u tome uspevam. Bio bi mi lični poraz kada bih izgubio te ljude, jer to ne bih bio ja niti bih mogao da se bavim ovim poslom.

Story: Delujete kao čovek blage naravi. Kako izgledate kada ste ljuti?

- Ne želite da vidite, tada sam potpuno lud. Retko se nerviram, a jedino što ne mogu da podnesem jeste nepravda. Užasava me kada vidim situaciju na koju ne mogu da utičem. Pokušavam da isteram pravdu, nekad i na svoju štetu.

Story: Kažu da se zaljubljenost i kašalj ne mogu sakriti. Kakvi ste kada ste zaljubljeni?

- Lud kao i kada se iznerviram.

Story: Vaš brat Nikola je u prilogu emisije Ples sa zvezdama izneo neke detalje iz vašeg života. Delovalo je kao da imate savršen odnos, a kakav je on kada se ugase kamere?

- Nikola je sedam godina mlađi od mene, ja sam mu dao ime. Divim mu se, sa šesnaest godina imao je mnogo znanja i veoma je inteligentan. On mi je najbolji kritičar. Imamo divan odnos, telepatski se razumemo. Ljubav prema bratu je neprolazna, kao i prema detetu, ne može da nestane. Bolji sam čovek zato što imam njega.

Razgovarala: Ksenija Konić

makonda-tracker