Ksenija Pajčin: Jedino me je Filip voleo svim srcem

11
U poslednjem intervjuu koji je dala za naš magazin, pevačica Ksenija Pajčin otkrila je kako je prebrodila težak period kada je njen otac bio podvrgnut operaciji tumora i pričala je o svom odnosu sa Filipom Kapisodom
foto: Petar Đorđević
foto: Petar Đorđević

I dok tokom trinaestogodišnje karijere svakodnevno dokazuje kako ju je na sceni pogledom nemoguće pratiti kada izvodi nesvakidašnje plesne pokrete svojim gipkim telom, atraktivna pevačica Ksenija Pajčin malo toga o svom privatnom životu uspeva da sakrije. Upravo zbog stalnog medijskog nadzora, crvenokosa lepotica često je tema mnogih trač partija u kojima je povezuju sa zgodnim, anonimnim, ali i poznatim mladićima, zameraju joj provokativno ponašanje u javnosti i ne trudeći se da otkriju njenu emotivnu stranu ličnosti. O tome kakva je zapravo pozadina njenog života, daleko od svetlosti reflektora, tridesetjednogodišnja Ksenija je do detalja rešila da progovori samo za Story, iznoseći prvi put  potpuno nepoznate elemente iz svoje biografije.
Story: Odnedavno o vašoj karijeri brine novi tim saradnika. Zašto ste se odlučili za takvu promenu?
- Sa novim producentom Markom Mahonijem upoznala sam se slučajno, nakon što mi je sramežljivo ponudio pesmu Pizza koja mi se odmah dopala jer je tekst dvosmislen. Nedavno su mi uradili baladu Farsa čiji sadržaj pomalo govori i o mom životu, a snimila sam je i sa simfonijskim orkestrom, što je san svake pevačice, a meni kruna dosadašnje karijere. Prvi put u svojim numerama pokazujem ranjivost, delimično razočarenje u muškarce, ali i da sam nežna žena, a ne kamen i muškarača. Otkrila sam svoje pravo lice – spoj inteligencije i lepote, ali ostajem pri stavu da svima istinu govorim u lice. Svesna sam da me gledaju kao seks simbol, ali smatram da je vreme da pokažem i da neretko patim, volim duboko i svim srcem. Do sada sam predstavljana kao jaka žena koja se igra s muškarcima kao rečima u pesmama, ali vreme je da se to promeni.
Story: Da li je to što često menjate imidž odraz turbulencija u vašem privatnom životu?
- Crvenu kosu imala sam dok sam pevala u grupi Duck. Kažu da su žene koje se često farbaju nesrećne, ali sa mnom to nije slučaj jer u ovom poslu stalno moraš biti drugačiji. Crvena boja oslikava i moj temperament, svojeglavost, dečji duh, kao i to da često ne izbrojim do deset pre neke svoje odluke. 
Story: U vašem novom spotu za pesmu Farsa najpre je trebalo da se pojavi bivši golman FK Radnički Nemanja Pavlović, za koga se pričalo da vam je novi dečko.
- Nemanja je divan, dobar i pošten dečko, ali se moj tim predomislio i odlučio da ulogu dodeli drugom mladiću. O njemu mislim sve najbolje, možda će biti akter nekog mog narednog spota, ali trenutno ne postoji niko ko mi je u emotivnom smislu okupirao pažnju. Sama sam i to mi veoma prija.
Story: Momak kome je na kraju u spotu pripala uloga vašeg dečka, Vasilije Marković, poreklom je sa Cetinja, kao i vaš bivši partner Filip Kapisoda. Jeste li  njega izabrali u inat doskorašnjem izabraniku?
- Sa Vasilijem dugo kontaktiram putem popularnog internet portala Facebook, a i Filip ga poznaje. Nema mesta insinuacijama da sam to uradila u inat Filipu, niti da bilo šta osećam prema Vasiliju. Čak ga nisam ni lično upoznala pre snimanja spota i tražila sam da s njim kontaktira moj stilista.
Story: Jeste li se sreli sa Filipom nakon njegovog izlaska iz rijaliti šou-programa Veliki brat VIP All Stars?
- On mi je veoma drag i uvek ću ga na neki način voleti jer smo mi srodne duše. Filip je jedan od retkih muškaraca koji me je razumeo i voleo svim srcem.
Story: Ima li istine u medijskim napisima da on pati za vama?
- Ja to nisam rekla niti o tome želim da pričam jer su mi emocije pomešane.
Story: Postoji li šansa da vas dvoje obnovite vezu?
- Reći ću samo da sam svojeglava i tvrdoglava i da niko ne može da predvidi moj sledeći potez.
Story: U emisiji Vi pitate na TV Pink izjavili ste da se niste ustezali ni da ga ošamarite. Jeste li se šalili ili govorili istinu?
- Ta priča je rezultat višednevnog nagađanja u vezi s tim da li je Filip inteligentan ili nije. U šali sam rekla da nije i pomenula da sam ga šamarala u želji da emisija bude skandalozna, a njen ishod zapravo je ispao stravičan. Ne kajem se zbog toga, ali mi je krivo što su to iskoristili pojedinci koji su meni lično pričali kako je Filip glup. Ja sam ga branila sve vreme i isticala da ima divnu dušu.
Story: Da li to znači da niste bili ozbiljni ni kada ste rekli da je žigolo?
- Naravno da sam se šalila kada sam to rekla. On je, kao i ostali, u kuću ušao zarad daljeg napredovanja u karijeri, ali i novca. Filip je svoj boravak tamo shvatio kao zezanje.
Story: U istoj emisiji priznali ste da ste imali romansu sa oženjenim muškarcem.
- Reč je o emotivnom odnosu koji sam imala 2000. godine sa jednim Crnogorcem približno mojih godina. Nisam znala da je oženjen i čim sam to saznala, osetila sam se izuzetno loše. Ja sam bila ta koja je patila jer nikome ne želim da rasturam brak. Iz tog odnosa izašla sam povređena, čim je postalo jasno da on ima suprugu.
Story: Pre nekoliko godina izjavili ste da ne podnosite lažne priče o braku jer ste dete razvedenih roditelja. Da li se taj vaš stav promenio?
- Da, i to otkako sam prešla tridesetu. Smatram da bi bračni partneri trebalo da budu iskreni jedno prema drugom, ali pre svega moraju da budu prijatelji. Očevidac sam negativnog bračnog recepta jer su se moji roditelji razveli kada sam imala četrnaest godina. To mi kao devojčici u pubertetu ni najmanje nije prijalo, iako su mi mama i tata govorili kako me mnogo vole i da ja nisam kriva za njihov razlaz. Ipak, taj period u mojoj duši ostavio je veliki trag.
Story: Koliko vam je otežalo to što niste imali brata ili sestru sa kojima biste podelili tugu?
- Zvuči sebično, ali jedinci zaista teže preživljavaju takve situacije jer nemamo nikoga s kim bismo plakali, što je i najgore. Posebno mučno bilo je tokom sudskog procesa koji je trajao godinama i taj osećaj bih uporedila sa postepenim lomljenjem srca kada bilo koga od nas napusti neko veoma blizak. Sve to u meni ostavilo je gorak ukus i neizbrisiv trag. Pitala sam se da li sam ja negde pogrešila pa mama i tata dalje nisu mogli zajedno.
Story: Jeste li usamljeni?
- Iskreno, mali je period od trideset i jedne godine za sve što sam doživela. Moj put nije bio posut ružama. Taman kada stanem na latice, ubode me neki trn zbog koga se isplačem, izbesnim, ali i nastavim dalje jer znam da ću opet negde naići na latice.
Story: Vidite li sebe kao majku u skorije vreme?
- Kada nekog volim, volim do srži jer sam strastvena i upravo takvi muškarci mi prijaju. Ali, nažalost sve manje je onih koji razumeju prirodu mog posla, što mi je jako važno, pa se tako smanjuje izbor za onog ko bi mogao da bude moj životni saputnik. Želela bih da imam dosta dece, ali i jedno bi predstavljalo moje najveće blago.
Story: Imate li kroz posao podršku roditelja Ljubice i Miloša?
- Prolazila sam kroz razne emotivne krize, padala u očaj iz mnogo razloga i u tim situacijama roditelji su me motivisali da nastavim da se bavim muzikom. Tata moju karijeru proživljava veoma emotivno i trudi se da bude jak jer nije lako imati ovakvu ćerku.
Story: Vaš otac se nedavno suočio sa ozbiljnim zdravstvenim problemima kada mu je dijagnostifikovan rak creva. Kako ste preživeli taj period?
- Svima nam se dešavaju strašne stvari pa ni mi estradne ličnosti toga nismo pošteđene. Nakon teške operacije koja je dugo trajala, tata je sada dobro. Preživeli smo sve to zajedno i sada je sve u redu.

Nikola Rumenić

Tekst je objavljen u 187. broju magazina Story, 21. aprila 2009. godine.

makonda-tracker