Jelena Janković - Ostvareni snovi nasmejane devojčice

0
Vladarka svetskog teniskog trona i zvanično najbolja srpska sportistkinja Jelena Janković otkriva da su u njenom životu ispunjeni svi uslovi za sreću: zdravlje, uspeh, slava i ljubav sa crnogorskim vaterpolo reprezentativcem Mlađanom Janovićem
foto: Miša Obradović
foto: Miša Obradović

Grandioznim uspesima na terenu, teniserka Jelena Janković uspela je da sa samo dvadeset tri godine bude najbolja na WTA listi i zaseni čitav svet. Ova atraktivna crnka ostavila je iza sebe burnu godinu prepunu velikih ostvarenja i malih padova koji su je dodatno motivisali da u 2009. da svoj maksimum na terenima širom sveta. Uvek nasmejana princeza belog sporta već nekoliko meseci uživa i u srećnoj emotivnoj vezi sa crnogorskim vaterpolo reprezentativcem Mlađanom Janovićem koga je upoznala na najvećem svetskom sportskom takmičenju, Olimpijskim igrama u Pekingu, a nedavno je upravo Olimpijski savez Srbije ovoj šarmantnoj dami dodelio titulu najbolje sportistkinje u 2008.

Story: Kakve su bile vaše impresije kada ste čuli da ste proglašeni za najbolju damu srpskog sporta?

- Ponosna sam i srećna. Moram da priznam - pored svih priznanja koje sam dobila, ovo mi je nekako najdraže. Osećaj kako sam doprinela tome da se srpska himna zaori u nekoj dalekoj zemlji, zaista je poseban. Za Srbiju uvek igram i povređena i bolesna. Za Srbiju igram srcem.

Story: Kakav je osećaj biti prva teniserka na svetu?

- Iza mene je uspešna sezona koja je rezultat vrednog rada i upornih treninga pa sam, bez obzira na povrede na početku godine, uspela da na kraju budem prva na WTA listi. Ponosna sam na sebe jer sam tek deveta teniserka kojoj je to pošlo za rukom. U narednom periodu radiću istim tempom i nadam se da ću i dalje biti podjednako uspešna.

Story: Imate li neostvarenje ciljeve?

- Prethodne sezone igrala sam finale US Opena i polufinale Rolan Garosa, a u narednoj bih volela da se zadržim na poziciji broj jedan i osvojim svoj prvigrend slem turnir.

Story: Koliko vas je to što imate novog emotivnog partnera i što ste u srećnoj vezi podstaklo na bolje rezultate?

- Svakom čoveku prija kada je emotivno ispunjen. Kada sam privatno zadovoljna biću najbolja i na terenu. Sreća i ljubav me motivišu da igram mnogo bolje i opuštenije.

Story: Po nekim proračunima, kada se saberu svi sati koje ste proveli u avionu u poslednjih devet meseci, to bi iznosilo šest celih dana?

- Ne pravim takve proračune, ali s obzirom na to da sam dva puta za mesec dana bila u Kini verovatno je ta informacija tačna. Nisam baš ljubitelj aviona, ali nemam izbora.

Story: Ukoliko izostavimo desetodnevni odmor na kome ste nedavno bili sa dečkom Mlađanom, možete li da se setite kada ste poslednji put imali slobodan dan?

- Teško mi je da odgovorim na to pitanje jer kada završim učešće na jednom turniru, uglavnom putujem na drugi. Tokom slobodnih dana obično moram da obavljam neke druge poslove koji su u vezi sa mojim ugovorima sa sponzorima. Nije mi teško zbog toga jer mi dobri rezultati koje postižem pružaju podstrek da nastavim dalje.

Story: Da li ste se tokom odmora takmičili sa dečkom u plivanju?

- Naravno da se on snalazi bolje od mene u vodi, dok sam ja uspešnija na kopnu. Profesije su nam takve.

makonda-tracker