Marijana Mateus: Dečko me osvaja svaki dan

4
Kreatorka Marijana Mateus odlučila je da progovori o svojoj godinu dana dugoj vezi sa švajcarskim biznismenom Patrikom i mada ne namerava ponovo da se udaje, ističe kako joj ovaj milijarder baš u svemu odgovara
Marijana Mateus, foto: Petar Đorđević
Marijana Mateus, foto: Petar Đorđević

Svojim osmehom, a katkad i lucidnošću u javnim nastupima, modna kreatorka Marijana Mateus (41) nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Istovremeno je vole, hvale, podsmevaju joj se, ali ipak čitaju njene izjave. Za mnoge ima status dame koja želi samo bogato da se uda, dok joj drugi priznaju trud i rad da bude samostalna. Ona odlično koketira i hrabro niže poslovne pobede trudeći se da njen privatni život nimalo ne trpi. Sa prvim mužem, biznismenom Miodragom Kostićem (52), ima ćerke Dajanu (22) i Anđelu (15), kao i sina Aleksandra (19), dok iz drugog braka sa fudbalskim magom Lotarom Mateusom (51) nema dece. Pre nešto više od godinu dana upoznala je razvedenog švajcarskog biznismena, milionera Patrika (42), koji je zarobio njeno srce, a o svojoj novoj vezi rešila je da prvi put progovori u intervjuu za Story.

Story: Da li ste pet godina nakon drugog razvoda najzad srećni u ljubavi?

- Ne znam da li se to odnosi na nekog partnera ili na ljubav prema mojoj deci. Uvek sam srećna jer volim i voljena sam.

Story: Koliko vam je vremena trebalo da prebolite Lotara?

- Vreme je uvek najbolji saveznik za sve. Ono nam je ponekad prijatelj, a ponekad neprijatelj. To ne može vremenom da se meri.

Story: Da li ste ponosni na odnos koji trenutno imate sa Lotarom?

- Ne znam da li je reč ponos ona prava. Oboje poštujemo naše četiri godine braka.

Story: Kako danas gledate na svoj prvi razvod od Miodraga Kostića?

- S ove vremenske distance, ovim iskustvom i tolerancijom koju sam u međuvremenu stekla, ne bih se od njega nikada ni razvela. Miodrag je divan čovek i sjajan otac.

Story: Jeste li ponosni na brojne školske i akademske uspehe vaše dece?

- Svaki roditelj je ponosan na svoju decu i njih troje su moj najveći uspeh. Još više imam razloga da budem ponosna na njih jer smo Miodrag i ja odavno razvedeni. Kao porodica doživljavali smo uspone i padove, ali deca su mi ostala iskreni i dobri ljudi. Uspeli smo da ih izvedemo na pravi put.

Story: Da li je za uspeh vaših naslednika zaslužniji Miodrag ili vi?

- Kada se dete rodi, ono je najveća i jedina briga svoje majke. Za njihovo sazrevanje i vaspitavanje potreban je i otac, ali u fazi usmeravanja neophodna su oba roditelja. Zato smo tu i on i ja da im pružimo podršku.

Story: Imate li dovoljno iskren i otvoren odnos sa vašom starijom ćerkom Dajanom?

- Imam iskren i otvoren odnos sa sve troje dece. Ona je po senzibilitetu najsličnija meni i zato smo tako bliske, a razlog je i to što je ona najstarija od moje dece.

Story: Da li je istina kako se ona uskoro udaje za ukrajinskog milijardera Damira Ahmetova?

- Veza Damira i moje ćerke je divna i traje već pet godina. Izuzetno sam ponosna na to što je ona završila fakultet i emotivno je stabilna, ali nije udata i to joj za sada nije u planu.

Story: Činjenica je da ni vas ne zaobilaze bogati udvarači. Kako reagujete kada vam neko u prvi plan istakne visinu iznosa na svom bankovnom računu, a u stvari ima ambiciju da vas osvoji?

- Da li ste do tog zaključka došli na osnovu toga što su dva moja bivša supruga baš to što jesu? Od vremena Feničana koji su izmislili novac, niko na njega nije imun. Ipak, malo je poznato da o novcu najviše govore oni koji ga najmanje imaju. Za mene novac nikada nije bio imperativ. Apsolutno smatram da je priča o bankovnom računu u mom slučaju suvišna jer sam van tog klišea. Da me je u životu vodio razum, ne bih bila već dva puta razvedena, nego uvek slušam srce.

Story: Kako se zove aktuelni izabranik vašeg srca?

- Evo, konačno da otkrijem - zove se Patrik.

Story: Gde ste ga upoznali i kako je izgledao vaš prvi susret?

- Poznanstvo se desilo onda kada sam to najmanje očekivala. Skijajući u Švajcarskoj, pre nešto više od godinu dana, neko mi je presekao put i pala sam. Pobesnela sam u tom trenutku jer sam pre devet godina imala teži udes na skijalištu. Tada sam slomila levu ruku i dve godine nisam stala na skije pa me je ova situacija iz tog razloga razbesnela.

Story: Ovog puta ste, srećom, prošli bez fizičkih povreda, ali vam je stradalo srce?

- Prvo sam primetila njegove ruke jer je skinuo rukavice i zastao da mi pomogne da ustanem. U datom momentu svašta sam rekla, ali na srpskom jeziku, a on se ljubazno izvinio i svako je otišao na svoju stranu. Ali, kako sudbina uvek umeša svoje prste, te iste večeri sreli smo se u jednom restoranu. Ispostavilo se da je on prijatelj mog veoma dobrog druga. Prepoznala sam ga po svetlim očima i po rukama, a oboje smo se zapitali da li je moguće da smo se sreli. Najviše ga je zanimalo kako može da mi se oduži za nemilu situaciju na skijalištu pa se u nedogled izvinjavao. Iste večeri ostali smo zajedno na večeri i jednostavno se desila hemija. Uz to, smatram da dvoje ljudi kada se sretnu moraju da budu emocionalno slobodni. On je tada bio slobodan, a i ja sam izlazila iz jedne veze i sve se poklopilo. Patrik mi u mnogim stvarima odgovara.

Story: Koliko je vaš partner stariji od vas?

- Imam četrdeset i dve godine. Kada sam razmišljala kako taj neki idealan muškarac treba da izgleda, znala sam da ne može da bude mnogo mlađi od mene i da želi porodicu jer ja nisam spremna da ponovo rađam decu. Kako vreme odmiče, shvatam da mi biološki sat polako otkucava. Za decu je potrebno vreme, a ja sam naslednicima posvetila svoje dvadesete godine.

Story: Patrik je razveden kao i vi?

- Odgovara mi to što sam upoznala nekoga ko ima sličnu priču kao ja, kao i bračno iskustvo i dvoje dece. Tolerantan je i shvata prave vrednosti jedne veze.

Story: Čime vas je osvojio?

- Vremenom koje mi je od početka poklanjao, a to je danas najveći luksuz. Pogotovo za nekoga ko mnogo radi i jednu nedelju provodi u tri države, a nekad i pet. Osvoji me svaki put kad nađe vremena za mene jer to znači da sam mu važna. Uz to, opčinio me je dobrotom, iskrenošću i ljubavlju koju mi je kasnije pokazao. Kada je o partnerskim odnosima reč, izuzetno respektujem svog muškarca. Ako ga ne poštujem, ne mogu ni da ga zavolim, a on mora da ima izgrađenu ličnost kako bih mogla da ga uvažavam.

Story: Čime se Patrik bavi?

- Biznisom, ali u svim sferama. Dakle, svim onim što donosi pare. Ima firme u mnogo država i nedelja mu prolazi tako što putuje od jedne do druge i obilazi svoja preduzeća. Tako sada i meni prolaze dani, jedan dan sam u jednom, drugi dan u drugom gradu ...

Story: Koliko dugo ste u vezi?

- Malo više od godinu dana, ali toliko sam srećna da je za mene to čitava večnost.

Story: Vaš partner ima švajcarsko-englesko poreklo. Koje karakterne crte Engleza prepoznajete kod njega, a šta je pokupio od svog švajcarskog porekla?

- U njemu prepoznajem viktorijanski duh i to mu je sa engleske strane, ali ipak je u potpunosti swiss made, što znači da je sladak kao čokolada, a precizan i tačan kao sat.

Story: Da li vam je i na koji način važan njegov materijalni status ili ste u tu vezu ušli čistog srca?

- U godinama u kojima se nalazim, posle dva braka i troje dece, šta uopšte znači čisto srce? Ja imam sportsko srce.

Story: Ima li ljubav sa milionerom posebnih čari koje su nedokučive ženama koje nisu iskusile takve romanse?

- Ne postoji recept za tako nešto, kao što ne postoji ni recept za ljubav.

Story: Planirate li da se ponovo udate?

- Ne. Veza može da bude lepa i da dugo traje i bez braka. Najzad sam shvatila da nisam tip za brak. Meni odgovara veza nekoliko dana nedeljno i da imam ostatak vremena za sebe.

Story: Da li vas je aktuelni izabranik zaprosio?

- Ne.

Story: Šta vam još nedostaje za sreću?

- Iako više nisam plavuša, a bila sam i mis lapsus, reći ću vam onu čuvenu rečenicu: World peace koju izgovaraju lepotice i glumice na čelu s Anđelinom Džoli. Dakle, za sreću mi nedostaje mir u svetu. (Smeh)

Story: S osmehom reagujete na titulu mis lapsus?

- Svi koji me poznaju znaju da mnogo radim na sebi, koliko sam načitana i da govorim četiri strana jezika. Ali, ostavljam da moja dela govore više od reči. Priznajem da sam brzopleta, temperamentna i nekad ne razmišljam na koji način nešto izgovaram jer je za mene u životu važna suština a ne forma.

Story: Poslovni planovi za godinu pred nama pretežno su vam vezani za inostranstvo?

- Početkom februara završavam dizajn nove austrijsko-kiparske firme Ippon u kojoj ću biti zadužena i za stajling zaposlenih. Prezentacija će biti upriličena u Parizu i izuzetno joj se radujem. Moja radionica ostaje i u Srbiji, ali prodaju polako prebacujem u inostranstvo, a jedna od destinacija u kojoj će se moje stvari prodavati od aprila je Sen Trope.

 

Razgovarao: Nikola Rumenić

Foto: Petar Đorđević

 

makonda-tracker