Sergej Ćetković: Mila je stigla u pravo vreme

4
Popularni pevač Sergej Ćetković otkriva kako se oseća kao ponosni otac druge usvojene naslednice, na koji način su stariju Lolu pripremali za dolazak sestre u njihov dom i ističe da ne postoji ništa što ga ispunjava više od njihovog smeha
Sergej Ćetković, foto: Kristina Ćetković, Story press
Sergej Ćetković, foto: Kristina Ćetković, Story press

Pop pevač Sergej Ćetković (36) i njegova supruga Kristina (35) odnedavno su postali srećna četvoročlana porodica. Naime, supružnici su odlučili da svojoj ćerkici Loli (2,5) podare sestricu Milu koju su usvojili iz Doma za nezbrinutu decu u Bijeloj, a četvoromesečna beba ulepšala je i još jedanput oplemenila njihove živote u kojima osmeh i radost imaju primat. Iako roditeljske obaveze obožava i zadovoljno prihvata sve dužnosti, Sergej uspeva da bude uspešan i u svom poslu, pa uporedo sa vaspitanjem dece priprema novi album, ali i novogodišnje koncerte u Novom Sadu. U intervjuu za Story, popularni pevač otkriva šta ga najviše ispunjava, ali i kada je najponosniji na sebe.

Story: Još 2010. godine, tačno za desetogodišnjicu rada, počeli ste turneju koja još traje. Da li ste zadovoljni kako publika reaguje na vaše pesme?

- I više sam nego zadovoljan. Najbolji pokazatelj jeste to što turneja 2 minuta i dalje traje osvežena novom singl pesmom Zbog nas. Drago mi je da se mnogi pronalaze u mojim numerama jer su mnoge inspirisane i podstaknute istinitim pričama. Što se koncerata tiče, trudimo se da posetimo sve gradove bivše Jugoslavije u kojima nas očekuju i predstavimo se u najboljem svetlu.

Story: Poslednji album 2 minuta objavili ste 2010. godine. Da li pripremate novi album?

- Iako sam poslednje dve godine imao malo slobodnog vremena, pripremao sam teren za nove pesme. Album 2 minuta  nametnuo je karakterističan zvuk i malo drugačiji pravac u svojoj karijeri. Sada marljivo radim na novim pesmama i ne želim da požurujem svoju inspiraciju. Hoću da publika oseti svaku promenu i moju muzičku zrelost, a opet, s druge strane, ne želim da pravim nešto u čemu se sam neću prepoznati, a kamoli moji fanovi.

Story: Očekuju vas prednovogodišnji koncerti u Novom Sadu, 13. i 14. decembra.

- Uvek se dobro provedem i napunim pozitivnom energijom nastupajući u Novom Sadu. Nakon dve godine od poslednjeg druženja, odlučili  smo se za predivnu salu Srpskog narodnog pozorišta, mesto gde sam održao svoj prvi koncert u ovom gradu. Publika će uživati u malo intimnijoj, toplijoj atmosferi i repertoaru koji će se razlikovati od dosadašnjeg. Vratićemo neke stare pesme i osvežiti ih novim aranžmanima.

Story: Kakvi su vam još planovi za kraj ove godine?

- Privatno planiram da što više slobodnog vremena provedem sa svojom porodicom. Poslovno razmišljam o mnogim stvarima i radim na tome da ih sprovedem u delo. Čeka nas još nekoliko koncerata, kao i jedan singl koji će se pojaviti krajem godine kao najava velikog koncerta u Kombank areni 14. februara sledeće godine.

Story: Priča se da imate velike planove za inostrano tržište. Da li je to istina?

- Od prvog dana moje solo karijere, u meni ne jenjava želja da svoju muziku konstantno oplemenjujem nečim drugačijim. Oni koji prate moj rad od samog početka, uvideće muzičko odrastanje sa svakom novom pesmom. Postoji ideja o saradnji sa inostranim izvođačima, ali ne želim da pričam o nečemu što je još u početnoj fazi. Nadam se da će biti prilike da zajedno uživamo u tome.

Story: Poznato je da se bavite pisanjem muzike. Da li osim na svom albumu, radite na još nekom projektu?

- Nisam od onih koji mnogo rade, ali volim da sarađujem sa drugima. Trenutno sam angažovan na realizaciji nekoliko pesama i očekujem da ih uskoro čujem na radio-stanicama u interpretaciji svojih dragih kolega.

Story: Šta mislite, kako vas ljudi doživljavaju, a kakvi ste vi uistinu?

- Verovatno onako kako se i predstavljam, mada moja ozbiljnost pred kamerama doprinosi da delujem stariji i ponekad previše ozbiljan, pa mi svakodnevno  upućuju komplimente i govore kako bolje izgledam uživo (smeh). Jedina razlika ogleda se u tome što sam privatno mnogo opušteniji i volim da se šalim.

Story: Kada je reč o poslu, postoji li neka vaša neostvarena želja?

- Nekada se činilo nemoguće da budete  deo Muzičkog tobogana i u društvu Minje Subote. Mnogo godina kasnije pevao sam s njima i to je bilo fantastično. Gostovao sam na mnogim koncertima u Sava centru i tu sam poželeo da održim svoj prvi solistički koncert. Oduvek sam maštao o tome da nastupim s nekom od velikih muzičkih zvezda uz čiju muziku sam odrastao. Imao sam predivnih osam koncerata. Ono šta hoću da kažem jeste to da ne postoji nemoguće ako nešto zaista želiš.

Story: Kada ste najponosniji na sebe?

- Kada se ujutro probudim i onako sanjiv, gledajući na jedno oko, ustanem da spremim dve bočice sa mlekom (smeh).

Story: Koje osobine najviše volite kod sebe, a šta vam najviše smeta?

- Svako od nas ima svoje vrline i mane, ali nismo ih svi svesni  na isti način. Ne poznajem nikoga ko nije poželeo da se promeni, ali to je dug i ponekad uzaludan proces. Trudim se da postanem bolji  suprug, roditelj, sin... Sve u svemu, da nadogradim i ispunim sebe u svakom pogledu.

Story: Kada ste doneli odluku da svoju porodicu proširite za još jednog člana?

- Oduvek smo hteli veliku familiju jer ne postoji ništa lepše i bitnije od toga. Kada je Lola stigla u naš dom, poželeli smo da imamo još dece. Mila je stigla u pravo vreme i lepo je kada ih vidim zajedno.

Story: Koliko se vaš život sada promenio?

- Sve se menja! Onog trenutka kada dođu deca, prestaju sve gluposti, a one stvari koje ste smatrali bitnim i nezamenjivim postaju smešne i beznačajne. Sva pažnja i svi prioriteti prelaze na njih i oni postaju centar sveta. Da, više se ne vrti sve samo oko vas. Danas je najteže biti roditelj, odvojiti dovoljno vremena i ispratiti njihovo odrastanje. Ipak, koliko god to bilo teško, uz dobru organizaciju sve je moguće.

Story: Kako je Lola prihvatila mlađu sestru?

- Bilo je priprema kojima smo joj najavili njen dolazak. U početku uvek postoji doza ljubomore jer se niotkuda pojavio neko ko je odjednom skrenuo pažnju na sebe. Svakim danom njena nežnost i briga su sve veće i Lola postaje prava starija sestra.

Story: Kako je izgledalo vaš prvi dan učetvoro?

- Let do Beograda bio je uzbudljiv i nezaboravan. U jednom trenutku, pored toliko stvari koje smo nosili, okrenuo sam se i video Kristinu koja nosi i Lolu i Milu.  Jako simpatično i smešno...

Story: Koliko aktivno učestvujete u odgajanju dece?

- Ne postoji ništa što ne bih uradio za njih. Vreme zaista prolazi neverovatnom brzinom i dok se okreneš, one će već biti u prvom razredu osnovne, srednje škole, na fakultetu. Koristim svaki slobodan trenutak da uživam u njihovom odrastanju i trudim se da im obezbedim lepo i ispunjeno detinjstvo. Sa Lolom sam stekao veliko iskustvo koje sada primenjujem na Milu.

Story: Da li ste i vi jedan od onih očeva koji obožavaju svoje ćerkice i sve im udovoljavaju?

- Obožavam svoje ćerke i želim da budem brižan i pravičan, a po potrebi i strog, da im podarim kućno vaspitanje kakvo sam i sam imao jer mislim da je to osnov za sve buduće ispravne korake u životu.

Story: Čime vas Lola razoruža i vraća osmeh na lice?

- Zna da bude jako nestašna, pogotovo sada kada imamo još jednog malog člana pa se trudi da ostane u centru pažnje. Ipak, sve pada u vodu kada mi priđe i pita: Tata, nisi juta?

Story: Koliko se vaš odnos sa Kristinom promenio od kada su ga oplemenila deca?

- Nakon toliko godina braka i sada već dvoje dece, postali smo još više vezani i odlično se snalazimo. Obožavam Kristinu i prema njoj gajim veliku ljubav i poštovanje.

Story: Želite li da usvojite još dece?

- Sve u svoje vreme (smeh).

 

Ksenija Konić

 

makonda-tracker