najveći oslonac

3 godine je stariji od njega, mnogi kažu da ženama slama srca: Kako izgleda i čime se bavi brat Karlosa Alkaraza?

0

Teniser ne krije da mu je podrška porodice najvažnija, a veliki oslonac pronalazi u mišljenju i savetima koje često traži od starijeg brata Alvara

KARLOSU ALKARAZU JE BRAT VELIKA PODRŠKA
KARLOSU ALKARAZU JE BRAT VELIKA PODRŠKA foto: EPA-EFE/ISABEL INFANTES

Španski vunderkind Karlos Alkaraz osvojio je US Open 2022. godine, smestivši ga sa 32. na početku godine u 1. tenisera sveta do tog septembra.

 

Tada je imao samo 19 godina, postao je najmlađi muški igrač koji je ikada držao prvo mesto. Usledio je to uzastopnim pobedama na Vimbldonu 2023. i 2024. i pobedom na Otvorenom prvenstvu Francuske u junu 2024.

 

Alkaraz je ostvario svoje snove, a snagu i energiju za pobede najviše crpi iz svoje porodice, roditelja, Karlosa Alkaraza Gonzalesa i Virdžinije Garfije Eskandon, i njegova tri brata, Alvara, Serhija i Hajmea.

Klan Alkaraz je bio teniska porodica generacijama: njegov deda je pomogao da se lovački klub u njihovom rodnom gradu El Palmar, u Španiji, pretvori u teniski i plivački klub, a njegov otac je decenijama bio tamošnji teniski direktor nakon svoje kratke teniske karijere.

 

Iako je priča o celoj njegovoj porodici takođe interesantna, jedan član privlači posebnu pažnju, naročito ženskog dela publike. U pitanju je njegov brat Alvaro, koji je ujedno i je jedan od njegovih najvećih fanova.

 

PORODICA JE KARLOSU NAJVEĆA PODRŠKA
PORODICA JE KARLOSU NAJVEĆA PODRŠKA foto: JEAN CATUFFE/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia


Iako Alvaro više ne igra takmičarski tenis, bio je uvek uz svog mlađeg brata. Alvaro često prati Alkaraza dok putuje: njih dvoje su delili hotelsku sobu na US Openu, prema Vogueu, i navodno su gledali film 300 pre Alkarazove pobede nad Kasperom Rudom.

 

Ipak, Alvaro nije bio uz brata samo tokom pobeda, on je bio njegova najveća podrška i nakon brojnih izgubljenih mečeva i uvek ga je bodrio i govorio mu da veruje u njega.

 

Na finalu Mastersa u Sinsinatiju 2023., Alvaro je bio na tribinama pošto je njegov brat izgubio u meču protiv Đokovića. 

 

ALVARO ALKARAZ JE ROĐENI BRAT KARLOSA ALKARAZA
ALVARO ALKARAZ JE ROĐENI BRAT KARLOSA ALKARAZAfoto: CLIVE BRUNSKILL / Getty images / Profimedia

- I ja imam svog brata ovde - rekao je Alkaraz sa suzama u očima.

 

- Sjajno je što ste ovde, podržavate me svaki dan, činite me boljim svakim danom, učim i od vas, tako da vam puno hvala što ste uz mene.

 

Na društvenim mrežama često se mogu videti komentari koji kažu da je Alvaro veoma privlačan ženskom delu publike i da među pratiocima na društvenim mrežama postoji veliki broj dama koje ga prate zbog toga što smatraju da je veoma zgodan, lep i privlačan.

 

Bonus video:

Đoković je ponos Srbije

 

 

makonda-tracker