životna priča

"To je ONO PRAVO!", povikao je slavni Živko Nikolić kad ju je video: Gde je danas jedna od najlepših žena Jugoslavije?

0

Glumica Savina Geršak mamila je uzdahe širom Jugoslavije 1980-ih, a onda se u potpunosti povukla iz javnosti. Njen životni put bio je bogat različitim iskustvima, a evo kako živi danas. 

Savina Geršak ostavila je dubok trag
Savina Geršak ostavila je dubok trag foto: Facebook, Savina Geršak

Slovenačka glumica Savina Geršak rođena je 1963. godine u Ljubljani, a od ranog detinjstva posvećeno se bavila sportom i bila veoma uspešna u tome. 

 

Sa samo 16 godina ponela je titulu 3. najbolje teniserke u Jugoslaviji, nakon čega se preselila u Štutgart, kako bi svoju profesionalnu karijeru podigla na viši nivo. 

 

Već 1981. godine, lepa Savina menja svoj životni pravac i vraća se u Ljubljanu kako bi studirala engleski jezik.

 

Savina Geršak važila je za najlepšu glumicu u bivšoj Jugoslaviji
Savina Geršak važila je za najlepšu glumicu u bivšoj Jugoslavijifoto: Youtube Printscreen

Uporedo sa fakultetom, povremeno se bavila i modelingom, i to je upravo ono što će joj, kako se ispostavlja, doneti veliku slavu u budućnosti. Naredne godine  lepa plavuša dobija glavnu ulogu filmu "Smrt gospodina Goluže" Živka Nikolića.

 

Prvi put kada je video njene fotografije, Nikolić je uzviknuo: "To je ono pravo!"

 

Živko Nikolić bio je fasciniran njenom lepotom i talentom za glumu
Živko Nikolić bio je fasciniran njenom lepotom i talentom za glumufoto: Youtube Printscreen

Glumila je u još dva njegova filma: "Čudo neviđeno" i "U ime naroda", a škakljive scene u filmu "Čudo neviđeno" u kojima se naga kupa u jezeru postale su kultne.

 

Između 1988. i 1990. godine Savina se pojavila u još 7 kinematografskih ostvarenja, pre nego što je u 29-oj godini života odlučila da zauvek napusti glumu i okrene se studijama psihologije u Rimu, gde je nakon diplomiranja nastavila da živi i radi

 

Pojavila se u nekoliko kultnih domaćih filmova, a onda je odlučila da napusti sve
Pojavila se u nekoliko kultnih domaćih filmova, a onda je odlučila da napusti svefoto: Facebook

– Završila sam studije psihologije. Htela sam da studiram, to mi je bila velika želja. Uvek me je privlačila medicina. Ukupno 11 godina škole, jer je pet godina fakultet i šest godina usavršavanja. Sada sam psiholog-psihoterapeut. Sa jednim kolegom imam svoju ordinaciju u Rimu – rekla je Savina Geršak ranije za "Dnevni avaz".

 

 

U 44-oj godini života nekadašnja glumica, danas uspešna psihoterapeutkinja, doživela je veliku radost, donevši na svet blizance Dijega i Irmu.

 

— Oni su najdraža i najlepša stvar u mom životu koja mi se desila. Najlepše od svega je postati majka. To mi je najveće zadovoljstvo. Sin igra tenis, a oboje slikaju — istakla je Savina.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Među prisutnima je bila glumica Anica Dobra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker