KOMŠIJA

Svi ga znaju kao turskog Bred Pita, a on je zapravo poreklom sa Balkana: Životna priča Kivača Tatlituga je NESVAKIDAŠNJA

0

Šarmantni glumac osvojio je žene širom sveta, a retko ko zna da ima balkanske korene 

ŽIVOTNA PRIČA KIVANDČA TATLITUGA
ŽIVOTNA PRIČA KIVANDČA TATLITUGA foto: SAMEH SHERIF / AFP / Profimedia

Turski glumac Kivanč Tatlitug ima 40 godina i već dugo nosi titulu jednog od najpopularnijih i najplaćenijih glumaca sa teritorije ove zemlje. Osim u rodnoj Turskoj Kivanča obožavaju žene širom sveta.

 

Ni Srpkinje nisu ostale imune na šarm, kako ga mnogi nazivaju, turskog Bred Pita, a nedavno je kod nas prikazan i film "Sin" u kojem on tumači glavnu ulogu. 

 

Kivanč je još jednom pokazao vrhunsko glumačko umeće, koje mu je ranije donelo niz priznanja, uključujući tri nagrade Zlatni leptir i nagradu Iesilcam Cinema Avards, kao i da je postao jedan od najplaćenijih glumaca u Turskoj.

 

Ko je Kivanč Tatlitug?


Turski par Erdem i Nurten Tatlitug dočekali su svog voljenog sina Kıvanča Tatlituga 27. oktobra 1983. u Adani, u Turskoj. Dok mu je majka bila iz Jedrena, otac mu je bio poreklom Bosanac iz Adane. Ima petoro braće i sestara. Njegova porodica već više od sto godina vodi pekarski posao u gradu Adani.

 

Studirao je u privatnoj srednjoj školi, gde se odlično pokazao u košarci kao vannastavnoj aktivnosti. Zbog očeve bolesti, porodica se preselila u Istanbul 1997. godine kako bi njegov otac dobio odgovarajuću negu. Diplomirao je na Univerzitetu kulture u Istanbulu 2013. godine.

 

 

Koliko ima godina Kivanč Tatlituga?


Kivanč sada ima 40 godina. Rođen je 27. oktobra 1983., u horoskopu je Škorpija. Zgodni turski glumac visok je 1,87 m i težak 85 kg. Ima atraktivnu plavu kosu i plave oči.

 

Koliko je bogat Kivanča Tatlituga?


Od 2023. godine, poznati model ima procenjenu neto vrednost od 5 miliona dolara.

 

 

Šta je po profesiji Kivanč Tatlituga?


Kivanc je svestrana ličnost. U Turksoj ga mnogi znaju kao odličnog košarkaša, glumca i modela. Pre nego što se upustio u glumu, igrao je košarku. U Istanbulu je igrao za klubove Bešiktaš, Fenerbahče, Ulkerspor, „Fiskobirlik“, „Gunei Sanaii“, „Čukurova Kulubu“, „Devlet Su Isleri“ i „Tarsus Amerikan Kulubu“. Košarkašku karijeru gradio je 18 godina, ali je onda doživeo povredu zbog koje je njegova karijera morala da bude završena. 

 

Nakon toga je počeo da radi kao model. Postao je „Najbolji model Turske“ 2002. i „Najbolji model sveta“ 2002. godine. Živeo je u Parizu 1,5 godinu i tamo radio kao model.

 

Glumačku karijeru započeo je ulogom Mehmeta u popularnoj turskoj drami Srebro (Gumus) i postao je veoma popularan ne samo u Turskoj već i u svetu. Osim toga, postigao je veliki uspeh za svoje glavne uloge u televizijskim serijama poput Menekse ile Halil (2007–2008), Ask-ı Memnu (2008–2010), Kuzei Gunei (2011–2013) i Cesur ve Guzel (2016). –2017), što mu je donelo priznanje kritike i globalno priznanje. Njegove izvanredne glumačke veštine donele su mu dve nagrade Zlatni leptir i nagradu za film.

 

 

Da li je Kivač oženjen?


Trenutno, Tatlitug je u braku sa stilistkinjom Bašakom Dizerom. Par se venčao 19. februara 2016. u ambasadi Turske u Parizu.

 

Da li Kivanč Tatlitug ima decu?


Kivanč ima sina Kurta Efea, koji je rođen u aprilu 2022. kojeg je dobio iz braka sa svojom suprugom Bašakom Dizerom.

 

Bonus video:

Zašto je Biković izbačen iz poznate serije?

 

Bonus video:

 

makonda-tracker