Andrija Milošević: Slobodan strelac u ljubavnom lovu

3
Iako glumac Andrija Milošević već čitavu deceniju važi za zavodnika koga progone brojne devojke, on je u stvari romantična duša koja raskid preboleva uz zvuk gusala
Andrija Milošević, Foto: Petar Đorđević
Andrija Milošević, Foto: Petar Đorđević

Glumac Andrija Milošević (33) čitavu deceniju dominira na listama najpoželjnijih neženja, mnoge devojke za njim žude, a on nikako da se skrasi. Kada se pojavio na malim ekranima u seriji Mješoviti brak u ulozi Crnogorca Banja, stampedo devojaka trčao je za njim Knez Mihailovom, ali je on vešto uspeo da izbegne odlazak pred oltar. To se ne dopada njegovoj mami koja s nestrpljenjem iščekuje unuče, ali je doprinelo činjenici da ga proglašavaju zavodnikom. Da li on to zaista i jeste ili sebe doživljava na drugačiji način, potanko je objasnio.
- Uvek sam na ovo pitanje odgovarao ne, ali su svi nastavljali da ga postavljaju. Pomislio sam da će prestati da me progone ako odgovorim sa da, zato ću to sada i pokušati. Da, smatram da sam zavodnik! Nadam se da sam se sada spasio.

Story: Jeste li vi Don Juan srpskog glumišta?

- Ne, ja sam Andrija Milošević. Izgleda da intervjuišete pogrešnog čoveka. Ne znam ko je taj gospodin Duran.

Story: Koje su karakteristike mačo muškaraca i da li ih posedujete?

- Mačo muškarac ima ogromne brkove, široka ramena, veliki nos, crne oči zamagljene od šljivovice i uvek ima nešto protiv države. A ne, ipak sam pogrešio. Mačo muškarac vozi besna kola, trenira osam puta nedeljno, ima lovu iz nepoznatih fondova i prelepu klinku koja mu je devojka. Ne, opet greška! Mačo muškarac ima savršenu fit liniju, oblači se po fashion weekovima, stalno prevrće očima, turpija nokte, ima drugaricu koja pak ima pudlicu, pudlica viri iz kožne torbe na kockice... Ne uklapam se u tu slagalicu, verovatno sam suviše normalan da bih bio mačo. Ali vam mogu reći da ima nešto što je vrednije od bilo kog epiteta, a to je biti dobar sin svojim roditeljima, odan prijatelj, biti civilizovan, kulturan, ceniti ljubav, voleti, biti radan i pošten, častan i požrtvovan, želeti porodicu. To je to za mene.

Story: Kako osvajate devojke?

- Do iznemoglosti im puštam neku pesmu grupe Osvajači.

Story: Da li im prilazite ili čekate da one učine prvi korak?

- Imam dosta strpljenja. Danima čekam i vrebam, kad učini prvi korak, ja pojurim i ćapim je. Moram da se oslanjam na faktor iznenađenja. Taktika je majka ljubavi.

Story: Da li je tačno da ste u ulici Strahinjića bana poznatijoj kao Silikonska dolina otvorili restoran Kašmir kako biste muvali devojke?

- Naravno. Između ostalog sam i kanibal. Kašmir je sjajno mesto gde dolazi dosta devojaka, ali one ne znaju da iz kuhinje ili iz ventilacionog otvora, možda iz tanjira punog crnog rižota sa morskim plodovima, u stvari vrebam ja.

Story: Umete li da kuvate i koje je vaše zavodničko jelo?

- Pored peglanja i temeljnog čišćenja kade kao i drvene galanterije, posedujem i moć kuvanja. Kuvam od malih nogu, od druge godine života sam sa tiganjem jurio komšijsku decu i lupao ih istim po glavi. Odmah se znalo da ću biti mali kuvar. Moje zavodničko jelo dana je ševa u umokcu. Ono je namenjeno isključivo zavodnicima. Uhvatite pticu ševu i umačete, lako se sprema, a uputstva nađite u bilo kom mom intervjuu.

Story: Kako po vašem mišljenju izgleda romantično veče?

- Kašmir, muzika svira lagani tango, sveće, neko blago belo vino, naše oči cakle u polumraku, laganim pokretima hranimo jedno drugo, jedemo topli tart od jabuke i sufle od belgijske čokolade... Nastavak u sledećem broju.

Story: Koji deo ženskog tela vam je najprivlačniji?

- Oči. Uvek oči.

Story: Zašto ne možete da se skrasite pored jedne žene?

- Ko kaže da ne mogu? Mogu i hoću. Snaga volje i veština žene da me za sebe veže imaju svoju ulogu u zadržavanju mene k njojzi.

Story: Jeste li trenutno u vezi sa jednom devojkom?

- Naravno da jesam. Moj život je potpuno normalan. Ako ne želim da ga komentarišem, to ne znači da me treba razapeti na medijski krst.

Story: Šta odgovorite majci kada vas pita: Sine, što se ne ženiš?

- Ništa, jer znam šta god joj odgovorio, njoj to neće biti prihvatljivo. Svi moji razlozi, ma kako ubedljivi da su, nemaju težinu kod nje. Moja majka hoće unuče i tačka, a ja sam tu samo izvođač radova.

Story: Pogađaju li vas glasine da ste biseksualac?

- Zašto bi me pogađale glasine. Ko me je terao da se bavim javnim  poslom? Mogao sam da završim neki zanat i da imam samostalnu trgovinsku radnju, pa da živim miran život. Ovako, trpi Mile pored lajkovačke pruge.

Story: Šta mislite ko plasira takve priče i zbog čega?

- Ne znam vam ništa o tome. Postoji neka šira zavera protiv moje ličnosti. Sumnjam na neke špijunske elemente koji žele da mi naude. Policija traga za izvesnom individuom koja, kako kažu neki neimenovani svedoci, sedi kod kuće besposlena i po ceo dan vrlo energično lupka po tastaturi kompjutera smišljajući razne marifetluke. Mada, moja baba kaže da su to sve gluposti, a njoj se mora verovati.

Story: Koji je bio najbolniji način na koji vas je neka devojka ostavila, a da vam je to danas smešno?

- Ništa tu meni nije smešno. Žalosno je to. Ovakvog momka, diku roda svoga, ostaviti i zapostaviti, pa ko to može? Nije to smešno gospodo!

Story: Jeste li češće ostavljali ili bili ostavljeni?

- Pa za sada je nerešeno. Videćemo posle produžetaka, ako ne bude penala, ko će da pobedi. Ja ću dati sve od sebe, ostaviću srce na tapetu, pardon, terenu.

Story: Umete li da pustite suzu zbog ljubavnih jada?

- Plačem kada god mogu. Zbog ljubavi, filma, života, a boga mi i zbog računa. Primetio sam da se zbog toga najviše plače. Neke banke su, po ugledu na Zid plača, otvorile šalter plača, gde se isplačete nad režijama.

Story: Kakvu muziku slušate nakon raskida?

- Gusle su moj omiljeni instrument i njih najčešće slušam.

Story: Da li je tačno da žurke koje organizujete obično okončava policija?

- Policija pošteno radi svoj posao i njih ne mešajte u ovaj intervju. Da ga ne bi okončali.

Story: Savetujete li se sa prijateljima kada vam se dopadne neka devojka? I s kim?

- Vrlo zanimljivo pitanje u kojem leži i odgovor na jade svih muškaraca. Treba nam savetnik, a čim ga nabavim, odmah šaljem osnovne podatke.

Story: Raspitujete li se o njenoj prošlosti i da li je pitate sa koliko njih je bila pre vas?

- Saznam ime i prezime i pravo u SUP gde dam podatke na obradu i proveru. Sa overenim  podacima idem kod dotične gde se ona potpisuje, a ja sa tim potpisom mogu da je prijavim kao žiranta.

Story: Da li biste oprostili neverstvo? Jeste li ikada bili neverni?

- Ne opraštam ni sebi, a kamoli drugima.

Story: Jure li vas i dalje devojke kad prođete Knez Mihailovom, kao što je to nekada bio slučaj?

- Ne, sada jure neke druge.

Story: Kako s ove distance gledate na ulogu Banja i da li je taj lik zaslužan za vaš status poželjnog muškarca?

- Za mene je to bila samo zanimljiva uloga. Serija Mješoviti brak je imala veliku ulogu u mojoj karijeri, koja verovatno ne bi bila ista bez Banja. Ono što mene oduševljava jeste činjenica da i pored toliko vremena koje je prošlo, taj lik opstaje u sećanju publike.

Story: Kako vam se sviđa uloga reditelja serije Pevaj brate? Neki su očekivali da ćete možda organizovati veliki kasting za ženske likove...

- Bilo je zanimljivo režirati seriju. Ognjen Janković i ja smo zajedno smišljali načine kako da sve to bude dobro, kvalitetno i uzbudljivo. Snimanje druge sezone serije počinje u julu. Glumci su sjajni i nadam se uspehu. Što se tiče kastinga, dobar predlog. Vidite, ja se toga nikada ne bih setio.

Story: Da li biste nekada učestvovali kao takmičar u Survivoru? I da li vam se dopala Kostarika?

- Naravno, Survivor mi je ušao pod kožu. To je projekat koji je zaista zanimljiv, nudi vam sjajno životno iskustvo i taj ispit vredi položiti. Kostarika je izuzetno lepa zemlja u kojoj smo pronašli sjajne lokacije za rad i avanture. Obišao sam njene obale i vulkane, upoznao divne ljude, stekao prijateljstva... Moj život je uvek na putu, a i ja sa njim.

 

Moni Marković

 

 

makonda-tracker