možda niste znali...

Imaju isti profil i građu, ali drugačija interesovanja: Znate li kojoj lepotici iz devedesetih je Nikola Tesle – DEDA?

0

Kako je istakla, na fotografijama svog pretka primetila je da je pomalo bio kicoš i da je, kao ona, imao strast prema modi

Slađana Tesla, poznata manekenka, potiče od čuvenih smiljanskih Tesli
Slađana Tesla, poznata manekenka, potiče od čuvenih smiljanskih Teslifoto: sladjanatesla/Instagram

Slavni naučnik Nikola Tesla nikada se nije ženio niti je iza sebe ostavio potomstvo, ali je bio deda-ujak deci svojih sestara Milke, Marice i Angeline, odnosno odnosno deda-stric deci dalje braće.


Jedna od najpoznatijih u porodici Tesla danas je manekenka Slađana Tesla, koja se proslavila devedesetih, u vreme kada je šetala pistom rame uz rame s drugim imenima srpskog modelinga koja su tada uspela, poput Ivane Sanković, Anđelije Vujović i Tamare Paunović.


Slađana je ostvarila vrlo uspešnu manekensku karijeru, pa je tako imala priliku da sarađuje s brendovima Valentino i Vivienne Westwood.

 

 

Po silasku s piste, počela je da radi kao modna koreografkinja, kasting direktorka i producentkinja.

Ipak, povremeno se vraća modelingu, pa je pre nekoliko godina postala zaštitno lice italijanskog brenda nakita Sefora Farinacci, te su njene fotografije ulepšavale ulice Rima.

 


Ona se, pored lepote i držanja, svakako izdvajala i jednim od najpoznatijih prezimena na svetu, a Slađana ne krije da je često imala priliku da čuje da liči na slavnog Nikolu Teslu, njenog dedu-strica.


Mnogi mi kažu da na Nikolu imam karakterne crte lica – koščato lice, nepravilan profil, prodoran pogled. Visoka sam i nisam krupne građe. S druge strane, od dede se razlikujem po interesovanjima. Oduvek sam bila društvenjak. Odlično su mi išli strani jezici, a zanimala me je i istorija umetnosti. Međutim, pre nekoliko godina počela sam da se interesujem za metafiziku i tada sam pomislila: "Evo ga Tesla u meni!" On se, kao i ja sada, tokom života bavio onim duhovnim u čoveku. Smatram da je, isto kao i ja, verovao da ljudi nisu ni svesni svoje snage i šta su sve sposobni da urade. Važno je da razmišljamo pozitivno jer svi smo mi magneti koji privlače svoju stvarnost – istakla je manekenka.

 

Portret Nikole Tesle
Portret Nikole Teslefoto: Roger-Viollet via AFP / Roger Viollet / Profimedia

Ona je uverena da je Nikola Tesla i te kako polagao na svoj izgled i voleo da se obuče lepo.


Izučavajući fotografije i istorijske podatke o Tesli, primetila sam da je imao strast prema modi, da ne kažem da je bio pomalo kicoš. Voleo je odlična odela i kvalitetne cipele. Kod njega je sve uvek bilo na svom mestu – rekla je Slađana pre nekoliko godina i priznala da ponekad, kao i čuveni naučnik, opsesivno pere ruke.

 


Kako je Slađana objasnila jednom prilikom, na svojoj kvalitetnoj koži može na prvom mestu da zahvali genetici, dok se neguje na nešto drugačiji način nego što je to obično slučaj s modelima.


Iako mnogi misle da zbog prirode manekenskog posla provodim mnogo vremena negujući se, to nije tako. Kada je moja koža u pitanju, trudim se da ispunim osnovne korake jer želim da izgledam uredno i negovano. Lice svakodnevno čistim i koristim apotekarsku kremu koju mi spravljaju farmaceuti, kao i antirid. Jednom u tri meseca odlazim na neki manji tretman kod kozmetičara, a masku stavljam jednom u dve nedelje – ispričala je Slađana Tesla pre nekoliko godina za Hello. – Ne provodim mnogo vremena po salonima. Na dobroj koži mogu da se zahvalim genetici.

 

 

BONUS VIDEO

Šta je Tesla napravio u svojoj izgoreloj laboratoriji?

 

makonda-tracker