bogata biografija

Buran ljubavni život, veliki broj hitova, dve ŽENE i troje DECE: Uzbudljiva životna priča Saše Miloševića Mareta

0

Bogat ljubavni život i biografija na kojoj mu mogu pozavideti svi domaći kompozitori ispunjavaju život Saše Miloševića Mareta 

SAŠA MILOŠEVIĆ MARE BIOGRAFIJA
SAŠA MILOŠEVIĆ MARE BIOGRAFIJA foto: Damir Dervišagić

Kompozitor i tekstopisac Saša Mare Milošević godinama je jedno od najtraženijih imena na domaćoj muzičkoj sceni. Napisao je na desetine hitova za veliki broj srspkih pevača, a godinama je i deo projekta "Nikad nije kasno".

 

Saša Milošević, poznatiji kao Mare, rođen je 07. avgusta 1968. godine. Ima tri sina: Ognjena, Luku i Vanju. Završio je Ekonomski fakultet, ali se nikada tom strukom nije bavio. Njegova velika ljubav je muzika kojom se bavi već duže od 20 godina.

 

Na rođenju je imao preko 4 kg pa je njegova majka, inače sitna žena, rekla:

 

- Znala sam da sam rodila neko čudo.

 

 

Kada se Saša rodio njegovi roditelji su imali 35 godina. Već su imali ćerku, njegovu sestru Svetlanu, koja je imala 10 godina. Još kao mali osetio je u porodici ljubav prema muzici. Majka mu je imala neosporan talenat za muziku, a otac ga je vodio kod poznatog Buce Jovanovića, kod kojeg su odlazili i Šaban Šaulić, Silvana Armenulić i Zoran Kalezić.

 

Prvu gitaru koju je Saša naučio da svira mu je kupila sestra od svog džešarca. Obožavao je da svoje slobodno vreme provodi na košutnjaku, a nadimak Mare je dobio po golmanu Enveru Mariću. 

 

Mare iza sebe ima dva brak. S prvom suprugom venčao se 1998. godine, nakon sedam godina veze. 2000. godine su dobili prvog sina, a 2005. godine drugog. Brak je, prema njegovim rečima, kasnije izgubio na kvalitetu pa su odlučili da je bolje da se rastanu, piše Poznati.info.

 

SAŠA IMA BOGATU I USPEŠNU KARIJERU
SAŠA IMA BOGATU I USPEŠNU KARIJERU foto: Dragan Kadić

 

Nakon prvog razvoda upoznao je suprugu Kseniju s kojom je u braku od 2013. godine .Iz te ljubavi dobili su sina Vanju. Saša i Ksenija dele ljubav prema muzici. Ksenija, kćerka poznatog saksofonista Bokija Miloševića, je violinistica i koncert-majstor Beogradske filharmonije.

 

 Mare je autor velikog broja hitova koje su otpevali naši poznati pevači. Ipak, često je u javnosti isticao da je njegov najveći uspeh pesma „Molitva“ koju je izvela Marija Šerifović.

 

— Dok sam radio tekst i aranžman za "Molitvu”, znao sam da će pobediti, u mojoj glavi bila je viđena za pobedu. Prvi put je Srbija nastupala kao Srbija i pobedila. Otišli smo u Evropu da se pomirimo s njom, Evropa nas je kroz tu pesmu prihvatila. E sad, koliko smo se pomirili, to je drugo pitanje. Odmalena se trudim da budem najbolji, da dam sve od sebe, da ostavim najbolji utisak, volim da se takmičim. Pa i pesma "Biti prvi” mojih je ruku delo, s njom je Davor Jovanović pobedio u prošlogodišnjem "Prvom glasu Srbije".

 

Bonus video:

 

Tekstopisac o traumatičnom događaju iz detinjstva 

 

makonda-tracker