novi početak

JEDNA ŽENA promenila je sve: Glumac je bio na ivici smrti, roditelji su hteli samo njegov novac, a danas je SREĆAN ČOVEK

0

I nema čoveka na svetu koji se ne raduje njegovoj radosti jer je u pitanju jedan od heroja mnogih detinjstava

Mekoli Kalkin i Brenda Song na otvaranju njegove zvezde na Bulevaru slavnih
Mekoli Kalkin i Brenda Song na otvaranju njegove zvezde na Bulevaru slavnihfoto: John Salangsang / Shutterstock Editorial / Profimedia

Njegovo lice je jedno od najpoznatijih u istoriji pop kulture i svetske kinematografije, gotovo da nema čoveka koji nije makar jednom gledao njegov najuspešniji film u karijeri i on je preko glave preturio mnogo, mnogo toga pre nego što je juče konačno dobio zvezdu sa svojim imenom na Beluvaru slavnih.


On je Mekoli Kalkin, jedna od najvećih zvezda u istoriji, zbog samo jedne maestralno odigrane uloge kada je bio dete.


Popularni glumac, kog svmo svi upamtili i zavoleli kao Kevina u prazničnoj komediji "Sam u kući" i nastavku "Sam u kući 2: Izgubljen u Njujorku".

 

Kalkin je juče, u prisustvu svoje porodice otvorio svoju zvezdu na Bulevaru slavnih u Los Anđelesu, a pored verenice Brende Song i sinova Dakote i Karsona, tu je bila i glumica Ketrin O'Hara, koja je igrala Kevinovu mamu u čuvenom hitu iz devedesetih.

 

Ketrin O'Hara i Mekoli Kalkin na otvaranju njegove zvezde na Bulevaru slavnih
Ketrin O'Hara i Mekoli Kalkin na otvaranju njegove zvezde na Bulevaru slavnihfoto: Matt Baron/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mekoli Kalkin, koji se u međuvremenu više puta povlačio u medijsku ilegalu, napuštao glumu i borio sa svojom najbližom porodicom i demonima koji su ga pratili, konačno izgleda zadovoljno, a održao je prilično emotivan govor. Posvetio ga je Brendi, koja je takođe u glumi od malih nogu i s kojom je ljubav pronašao tek pre nekoliko godina.


Nakon što se zahvalio svima na ovoj počasti, on se obratio svojoj životnoj saputnici.


Voleo bih da se zahvalim Brendi. Ti si apsolutno sve. Ti si šampionka, ti si jedina osoba koja je danas srećnija od mene – rekao je glumac i dodao da ona "nije najbolja žena već najbolje ljudsko biće na svetu".

1 / 5 Foto: Matt Baron/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ti si mi dala svrhu, dala si mi porodicu – rekao je Mekoli, a kada je video njene suze, dodao je kroz smeh: – Nakon što si rodila naše dečake, postala si jedno od troje meni omiljenih ljudi, tu si negde.


Život Mekolija Kalkina


Mekoli Kalkin rođen je u Njujorku 26. avgusta 1980, kao jedno od sedmoro dece Kristofera Kita Kalkina i Patriše Brentrap. Budući da je bio poznati pozorišni glumac i da je maštao o velikom bogatstvu, Kalkin je svu svoju decu usmeravao na glumu, a najuspešniji je bio Mekoli. On je počeo da se bavi glumom od četvrto godine, najpre u pozorištu i televizijskim serijama, a uloga Kevina u "Sam u kući" mu je donela ogroman uspeh.

On je kao desetogodišnjak postao verovatno najveća svetska zvezda u tom trenutku, zaradio je milione, a njegovi roditelji postali su pohlepni toliko da je to uticali na njihov odnos toliko da je Mekoli tražio da se sudski "razvede" od njih.


Kada je imao 15 godina, zatražio je da se njegovim roditeljima oduzme starateljstvo nad njim i izjavio da može sam da brine o sebi i upravlja svojim bogatstvom, koje je tada bilo procenjeno na 15-20 miliona dolara, a izveo ih je i pred sud kako bi im onemogućio da koriste njegov novac. Uspeo je i da ih se zvanično odrekne, a potom ušao u krug zavisnosti od alkohola i droge iz kog se iščupao tek pre nekoliko godina.


Poznato je da su se Kalkinovi roditelji razveli usled čitave drame, a Mekoli do danas ne priča sa ocem Kristoferom.

Nije bio dobra osoba i, da, verovatno ni dobar roditelj – rekao je jednom prilikom Mekolijev brat i poznati glumac Kiran Kalin za The Hollywood Reporter.


Ipak, glumčev život proteklih godina značajno je stabilniji i srećniji.
Otkako je pronašao ljubav sa Brendom Song, još jednom dečijom zvezdom, Mekoli je počeo ispočetka, poroci su pobeđeni, a on živi mirnim porodičnim životom. S glumicom je najpre u aorilu 2021. dobio sina Dakotu, kom je ime dao po pokojnoj sestri, koja je stradala 2008. godine u automobilskoj nesreći, a potom krajem 2022. i sina Karsona.

 

Mekoli Kalkin i Brenda Song dobili su drugog sina krajem 2022.
Mekoli Kalkin i Brenda Song dobili su drugog sina krajem 2022.foto: BALD/AIM / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Krajem 2021. sve je iznenadio pojavivši se na reviji modne kuće Gucci, kada je pokazao da se oseća odlično i da je i te kako ponovo spreman za kameru – ali ga to ne zanima previše.

 

Mekoli Kalkin na Gucci reviji
Mekoli Kalkin na Gucci revijifoto: Image Press Agency / Alamy / Alamy / Profimedia

Uglavnom se proteklih godina pojavljivao u pažljivo biranim projektima, "pozajmljujući glas" u crtaćima, igrajući u malim projektima koji mu pružaju zadovoljstvo, zatim u "Američkoj horor priči", a nedavno se vratio u ulogu Kevina u reklami za Google.

 

makonda-tracker