zajedno do kraja

On je bio oženjen drugom, a ljubav nisu krili: Kako je tekla priča Ane Bekute i Milutina Mrkonjića?

4

Mnogo puta osuđivani u javnosti, Ana i Milutin nisu marili za zlurade komentare 

LJUBAVNA PRIČA ANE I MRKE JE NESTVARNA
LJUBAVNA PRIČA ANE I MRKE JE NESTVARNA foto: Damir Dervišagić

Poznata pevačica Ana Bekuta izgradila je tokom 40 godina koliko je na pevačkoj sceni karijeru koja se samo poželeti može. Ogroman broj hitova koji su postali neizostavan deo svakog veselja, kako i one pesme uz koje se pati i tuguje, samo su deo svega što je Ana donela domaćoj publici.

 

Osim zbog uspešne karijere Ana je u centru pažnje javnosti često bila i zbog uzbudljivog privatnog života, a naročito u poslednih desetak godina, kada se otkrilo da je u vezi sa političarem Milutinom Mrkonjićem.

 

Ana je bila slobodna žena, ali su priče počele da budu sve glasnije kada se saznalo da je Milutin oženjen Draganom Mrkonjić,a da istovremeno ima vezu sa pevačicom. Godine su prolazile, a njih dvoje nisu marili za zlurade komentare kojih nije bilo malo. 

 

 

Ipak, u nekoliko navrata govorili su o svojoj ljubavi, a Milutin je više puta objasnio zašto se zakonski nikada nije razveo od svoje supruge. On je objasnio da nije želeo razvod jer je on Dragani sve što ima. U skladu sa tim, nakon njegove smrti, pre dve godine, sva njegova imovina ostala je njegovoj zakonitoj ženi. Ana nije dobila ništa. Tim povodom se jednom prilikom na društvenim mrežama oglasila i sama Ana.

 

- Dok mi se u zadnjih godinu dana rušio svet, mnogi su raspravljali o mojoj i Milutinovoj imovini. Bilo je to ponekad teško da se čita i probavlja. Kao da sam neka sirotica, a ne žena koja radi, stiče i stvara poslednjih 40 godina. Možda vam je nepojmljivo, ali ja sam zaradila više nego Milutin. Pametno sam ulagala i živela jednako i pre njega, i sa njim i nakon njega. Ono sto je Milutin imao, ostalo je zakonitoj naslednici i ja protiv toga nemam i nikad nisam imala ništa. Ne postoji nikakav testament i nikakve sapunice koje mediji kreiraju - objasnila je Ana, pa je dodala:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Bekuta (@anabekuta1)

 

- Naš smo život živeli u skladu i dogovoru. Možda vi ne biste tako, to je vaša stvar. Naš je bio naša stvar. Novac me nikad nije zanimao - iz jednostavnog razloga jer sam imala svoj. U periodu kad sam srela Milutina trebala mi je samo ljubav, toplina i pažnja. To sam dobila i živeli smo u toj toplini, ljubavi i pažnji do kraja njegovog života.

 

Ona je takođe dala i jedan savet svim devojkama:


- Tužno je gledati koliko je nekima neverovatno da žena ima, da je žena zaradila, stvorila i stekla bez muškarca. Ako je tako nešto neverovatno u 21. veku, mi kao narod imamo ozbiljan problem. Svim devojkama želim da pronađu ljubav kakvu sam ja pronašla u Milutinu. Za pare se pobrinite same. Tako je slađe - napisala je Ana.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Bekuta (@anabekuta1)

 

Ana i Milutin su se upoznali 2012. godine.  Jednom prilikom, on je za domaće medije otkrio kako su se njih dvoje upoznali, a onda i ko je „kumovao" jakim emocijama koje su ih sve ove godine povezivale.

 

Kada sam ugledao Anu na Šabanovom koncertu, nisam znao ko je ona. Pre toga sam upoznao mnoge njene koleginice poput Cece, Snežane Đurišić, Lepe Brene, takav mi je posao, stalno smo se mi političari sretali sa pevačkim zvezdama, ali ja sa njom nisam. Ona je bila u našoj blizini, a ja sam upitao Šabana jedino da li peva „Zlatiborske zore“, inače zaista nisam znao ko je ona – prisetio se Mrka jednom prilikom.

 

Na zabavi posle Šabanovog koncerta Ani sam naručio jednu pesmu i dao joj bakšiš, a ona mi poručila da skinem burmu. Odgovorio sam joj: „Skinuću, ako mi vratiš pare“, što ona, naravno, nije uradila. Tome se svi slatko smejemo i dan danas – dodao je on, pa napomenuo da pevačica bakšiš nikada ne uzima za sebe, već daje bendu.

 

LJUBAVNA PRIČA MRKE I ANE JE BAJKOVITA
LJUBAVNA PRIČA MRKE I ANE JE BAJKOVITAfoto: Instagram Printscreen

 

Ana je tada već znala da je on muškarac kojeg je toliko godina čekala.

 

- Postala sam odmah svesna da je on čovek mog života. Ne na prvom ali na drugom našem susretu. Bila je privatna sedeljka i bio je prisutan pokojni Bata Živojinović, tada su se dogovarali da objave njegovu knjigu. Moj drug im je svirao i pozvao me. Kad tamo sedi gospodin Mrkonjić, koji je odmah skočio sa stolice, poslužio nas je, i te večeri na druženju sve mi je postalo jasno - rekla je ranije za „Hello“, 

 

Pevačica je takođe napomenula da se najlepše stvari dešavaju baš onda kada se najmanje nadamo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Bekuta (@anabekuta1)

 

- Najbolje stvari dešavaju se kada im se najmanje nadamo. Ja sam se jednostavno prepustila i rekla: neka Bog pošalje ono što misli da mi treba. Nemojmo gubiti nadu bez obzira na krahove i brodolome. Pravi čovek pojavi se onda kada ste spremni za to, kada zavolite sebe. Ja sam se zaista načekala, prva polovina života prošla mi je u traženju. Kada smo se upoznali, imala sam 52 godine, on skoro 70. No, da smo se ranije sreli, možda se ne bismo prepoznali. Nije baš da u dvadesetim i tridesetim znamo šta je ljubav... Tek kasnije to shvatamo, kada se s mudrošću i iskustvom neke vrednosti postave na svoje mesto - istakla je, pa je otkrila kakva je bila njena i Mrkina veza.

 

- Ove godine proslavljamo devet godina ljubavi, veze, zajedništva, poznanstva... Oduvek sam se prepuštala emocijama i uvek me je kroz život vodilo srce, bez obzira na posledice. Bez ljubavi nisam mogla da opstanem ni u životu, ni u poslu. Verovala sam u nas i našu vezu, a verujem i danas. Sigurna sam da ćemo dočekati duge godine u našem takozvanom savezu, zato što divno funkcionišemo... Svih ovih devet godina prošlo je u miru, harmoniji, dogovoru i poverenju. Bez svega toga, nema opstanka jedne veze. S tim da smo se mi, moram da dodam, upoznali u zrelim godinama naših života kao uspešni i ostvareni ljudi u svojim profesijama i mislim da je to umnogome doprinelo skladu naše veze.

 

Bonus video:

 

Ana Bekuta zaplakala dok je govorila o Mrki 

 

 

 

 

makonda-tracker