ISKRENA

"Imam osećaj da je Luna oduvek bila tu": Mina Sovtić prvi put o ulozi majke i svim izazovima i radostima majčinstva

0

Mina je otkrila da je dolazak bebe značajno promenio njen život, ali da je to ujedno i najlepša stvar koja joj se dogodila 

MINA ISKRENO O RODITELJSTVU I GAJENJU BEBE
MINA ISKRENO O RODITELJSTVU I GAJENJU BEBE foto: Damir Dervišagić

Glumica Mina Sovtić pre nekoliko meseci se ostvarila u ulozi majke. Na svet je donela devojčicu, ćerkicu u čijem odgajanju uživa. Iako joj nije lako, jer kako kaže, "beba nikad ne spava" Mini je dete donelo sreću koja se ne može porediti ni sa jednom drugom.

 

Mina je u septembru prošle godine sklopila brak sa partnerom Lukom Nikolićem. Glamurozno venčanje održano je u Beogradu, a sve je ličilo na kraljevski skup. Ona je za tu priliku odabrala elegantnu sivu haljinu, biserne minđuše i maramu na glavi u nijansi toalete.

 

U martu ove godine na svet je došla devojčica koja je upotpunila sreću mladog bračnog para i koja je potpuno preokrenula Minin život, o čemu je odlučila da govoru u velikom intervjuu koji je dala za časopis Elle

- Ja sam toliko želela da imam decu, tj. dete, da pre toga nisam razmišljala da li je to hendikep ili ne, iako su mi starije koleginice to govorile, a nažalost su u pravu. S druge strane, ne vidim da glumac koji je postao otac manje radi. Razumem da neke žene doje, dete je malo, ali opet je sve izvodljivo sa dobrom organizacijom - rekla je Mina nedavno za Elle, pa je dodala:

 

- Ne mislim da treba da bude hendikep, ali isto tako se trenutno ne trudim suviše da dokazujem bilo kome šta sve žene mogu, nego uživam sa bebom. Porodica je uvek moj prioritet, ali svakako treba podržati majke poslovno i ne gledati na bebu kao na problem.

 

Mina Sovtić uživa u odgajanju bebe i ne žali ni za čim
Mina Sovtić uživa u odgajanju bebe i ne žali ni za čim foto: Mina Sovtić Instagram

Mina je takođe govorila i o tome koliko se njen život promenio od kad je beba došla na svet. Ona je kako priznaje, uvek bila svoja, trebalo joj je prostora, vremena, što joj od kad je majka pomalo nedostaje.

 

- Ja baš imam potrebu da imam svoje vreme, što ponekad nije izvodljivo, ali volim da slušam muziku glasno, čitam razne stvari - od naučnih radova do fikcije koju najviše volim, pevam (jadne komšije) - rekla je Mina.

 

Kao i sve mame, u prvim danima druženja s bebom, mama male Lune iskusila je beskrajnu sreću i, naravno, ogroman umor.

 

Mislim da sam bila skroz opijena lekovima i da mi je sve bilo super, ali drugi dan je već bio izazov. Ima tu dosta stvari – oporavljaš se od carskog reza, upoznaješ novo biće, menjaju se odnosi prema ljudima, događajima, odjednom nemaš osećaj da bilo šta propuštaš. Ali isto tako nespavanje je teško, gore od umora posle Exita, pa tako mesecima. Zapravo da motivacija nije tako jaka, ne bi bilo izvodljivo. Kroz Lunu žive svi članovi moje porodice i zanimljivo mi je kako je svako od nas unikatna kombinacija gena. Sada imam osećaj da je ona oduvek bila tu – istakla je glumica.

 

Mina se osvrnula i na svoje detinjstvo, pa se dotakla budućnosti svog deteta:

 

 

- Moja baka je insistirala da mi čita od moje četvrte godine, i ja sam od malena zbog toga imala bogat unutrašnji svet, ništa ne može da zameni knjigu. Nekako se nadam da ako joj pokažem kvalitetne i zanimljive stvari, onda je trivijalne i destruktivne neće zanimati, ali to zavisi od karaktera - videćemo!

 

Očigledno je da se Minin život drastično promenio od kako je postala mama, ali to je sve normalno, a ono što je najvažnije jeste činjenica da je njen život sada ispunjen ljubavlju prema malom biću koje iz dana u dan raste, razvija se i usrećuje roditelje uprkos svim poteškoćama koje gajenje bebe sa sobom nosi. 

 

Bonus video

Kako izgledaju roditelji Dragana Mirković?

 

makonda-tracker