Glossy intervju

"Nema lepšeg osećaja..." Milica Tomašević nema mnogo slobodnog vremena, ali priznaje – LJUBAV JE UVEK TU

0

Iskoristili smo retke trenutke slobodnog vremena naše poznate glumice Milice Tomašević i malo popričali sa njom o poslu, kao i privatnim stvarima - ljubavi, porodici, ulogama, nekim novim i starim Milicama...

Milica Tomašević
Milica Tomašević foto: Marija Mladjen/ATAImages

Lepa glumica Milica Tomašević je veoma uposlena u poslednje vreme. Osim što se njen lik vratio u "Igru sudbine", imamo prilike da je gledamo i u seriji "Vera", koja je inspirisana istinitom pričom o "srpskoj Mata Hari", odnosno Vesni Pešić.

 

Pa, da krenemo redom, od najaktuelnijh stvari. Lik Nade se, posle pauze, vratio u "Igru sudbine"...

 

Nova sezona serija donela je i novu energiju koju gledaoci već odlično osećaju i prepoznaju. Uvek je zadovoljstvo kada radite nešto što publika voli, a Nada koja se vratila u velikoj meri jeste ona koja se dopadala i prisno povezala sa ljudima.

 

Mnogo je toga što će gledaocima držati pažnju i kada je moj lik u pitanju, ali i kada govorimo o dinamici serije. Sigurna sam da će poverenje koje smo stekli biti opravdano.

 

 

Sada vas, nakon filma, gledamo i u seriji "Vera".

 

,,Vera” je složena priča o velikoj ženi i meni je istinski drago što sam imala priliku da budem deo glumačke podele koja je radila na ovom važnom ostvarenju. Pored toga što je bilo inspirativno oživljavati priču koja je istinita ogromno je zadovoljstvo bilo sarađivati sa ekipom kakva se javila u ovoj seriji.

 

Nekada nije jednostavno uklopiti i dobar scenario i sjajnu podelu i vrhunsku energiju tokom rada, a ,,Vera“ je sve to imala, pa zato kada govorim o ovoj seriji moram da istaknem da je i važno i inspirativno bilo baš sve vezano za nju.

 

 

Do sada smo imali prilike da vas gledamo u veoma različitim ulogama. Od Maruše iz "Vojne akademije", preko Tomine Branke, konobarice Ljilje u "Žigosanima u reketu", supruge jednog od sinova Laze Ristovskog u "Drim timu", devojke lakog morala u "Senkama nad Balkanom", kao i Nade u "Igri sudbine" i, naravno, jedne velike istorijske ličnosti - Jovanke Broz. Da li neku od ovih rola možete posebno da izdvojite?

 

Imala sam priliku da, baš kao što ste lepo sumirali, do sada odigram najrazličitije karaktere. To je za glumca i izazovno i važno. Nezahvalno je izdvajati uloge, ne zato što to ne bih mogla, već zato što rad na jednoj ulozi nije samo moj nego su tome doprinele i kolege i mnogobrojna ekipa koja stoji iza realizacije svakog projekta.

 

Sasvim izvesno da je lik Jovanke nosio veliku odgovornost, Mara je bila inspirativna, Nada je nosila obavezu prema publici... Naprosto, rad i oživljavanje svake od uloga koje su mi bile poverene uvek sam shvatala vrlo odgovorno i tome pristupala ozbiljno.

 

S kojim od stranih glumaca biste voleli da glumite?

 

 

Sa Džeremijem Ajronsom.

 

Kako provodite slobodno vreme? Ako ga se ikad dokopate...

 

 

Trenutno slobodnog vremena gotovo da nemam. Intezivno snimam i osmišljavam nove projekte, pa je prostora za druge aktivnosti malo. Ali, čim imam priliku volim da se nađem u prirodi, volim šetnju i ona me opušta. Uz to, kada sam u škripcu sitni dnevni rituali umeju da budu moja oaza mira i rado im se prepuštam.

 

Koliko stižete da se bavite sobom i zdravim životnim navikama?

 

Nezi tela pridajem značaja jer u tome istinski i uživam. Jedna linija prirodnih proizvoda za kosu mi je vrlo važna i mislim da posvećivanje sebi mora ići kroz brigu o izgledu. 

 

Trudim se da vodim računa kako se hranim, ali to nije uvek lako, naročito kada je tempo snimanja naporan ili kada se paralelno radi na više projekata. Od fizičkih aktivnosti uživam u šetnji jer tada uspevam da ostvarim sklad između fizičkog i mentalnog.

 

Ko vam je najveća podrška u životu? Na koga možete da se oslonite u teškim trenucima?

 

 

Kada je teško, a često ume da bude, tu su moja mama i moja sestra.

 

Poverenje i sigurnost koje dobijam od njih su neupitne i to cenim iznad svega. Saveti, razumevanje i otvorena komunikacija koju imamo često umeju da iskristališu neku moju misao, probude nove ideje ili stvore prostor da se preusmerim na nešto drugo.

 

Naravno, tu su i ljudi koje volim i koji me vole, pa mogu reći da sam zaista ispunjena jer na strpljenje i podršku često i svesrdno nailazim.

 

Kako stoje stvari na ljubavnom planu? Mediji su ne tako davno dosta pisali o vama po tom pitanju...

 

Kad god se govori o ljubavi ja nemam ništa protiv jer, moramo se složiti, nema veće pokretačke snage, pa ni lepšeg osećaja od onog koji donosi ljubav.

 

O svom privatnom životu nikada nisam želela puno da govorim javno, pa će to tako ostati i sada, no moram da kažem da je ljubav, gotovo uvek, tu, a naše je da je prepoznajemo, negujemo i sa njom učinimo no što je najbolje i po nas i po one koje volimo.

 

 

Planovi za budućnost?

 

Novi projekti su tu i ja im se istinski radujem. Možda ćete upoznati još nekoliko drugačijih Milica, možda još nekoliko uloga u kojima je Milica ona koju već znate...

 

Biće zanimljivo kako okrenete! Sada vredno i predano radim, a sve što planiram vezano je za sfere u kojima želim da se oprobam, pa i za uloge koje će me prikazati u jednom novom svetlu. Uloge koje su iza mene, a koje publika još nije videla su takođe tu, pa će i ova godina, nadam se, biti zanimljiva i ispunjena lepim dešavanjima i na poslovnom planu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker