Milan Stanković: Život se ne uči, on se samo živi

5
Pevač Milan Stanković otkriva da je uprkos turbulencijama kroz koje je prošao sačuvao dete u sebi i da mu veza sa koleginicom Radom Manojlović daje vedrinu i snagu
Foto: Luka Šarac, Vladimir Sporčić
Foto: Luka Šarac, Vladimir Sporčić

Život mladog pevača Milana Stankovića (24) već godinama odvija se pred budnim okom javnosti, a posle jednogodišnje izolacije, njemu je najvažnije to što može nesmetano da pravi nove profesionalne planove. Nekadašnja uzdanica muzičkog takmičenja Zvezde Granda, nakon razrešenja sukoba koje je imao sa direktorom Grand produkcije Sašom Popovićem, potpuno je opušten krenuo u dalje poslovne pobede, u kojima mu je najjači saveznik njegova izabranica, pevačica Rada Manojlović (26). U intervju za Story, Milan otkriva da je sazreo kroz posao kojim se bavi, ali i da mu ljubav daje vedrinu i snagu.

Story: U poslednje vreme mnogo se priča o tome kako ste se ugojili. Smeta li vam to?

- Brzo sam sazreo tokom nekoliko godina moje turbulentne karijere, a to se ogleda i u fizičkom smislu. Jasno je da neću zauvek biti mali plavi dečak, ali još ne želim da se odreknem svojih karakterističnih osobina zbog kojih me je publika zavolela.

Story: Na koji način ste sazreli?

- Posao kojim se bavim sa sobom nosi stres, oduzima mnogo energije i ne dozvoljava vam da se ponašate nezrelo i nonšalantno. To ne znači da nisam sačuvao dete u sebi jer su takve stvari ključne za svakog ko se na bilo koji način bavi umetnošću. Sazreo sam i zbog mnoštva putovanja i kroz upoznavanje novih kultura.

Story: Rano ste počeli da se bavite pevanjem, šta vam je to donelo, a šta uskratilo?

- Ništa mi nije uskraćeno. Sve promene su išle nabolje i rezultat su dobrih odluka i iskustva.

Story: Koliko ste naučili o životu uopšte i da li vam je lakše da donosite odluke?

- Život se ne može naučiti, on se samo živi. Ipak, odluke donosim nakon dosta razmišljanja. Inače, po prirodi sam analitičan, pa mi je vaganje deo ličnosti i karaktera.

Story: Koliko je vaša veza sa Radom uticala na to se promenite?

- Prijatni momenti u skladnoj vezi pozitivno utiču na svaku osobu. Svima želim da se zaljube, da budu voljeni i vole, tako će biti vedriji i jači.

Story: Priželjkujete li da se skrasite u porodičnom okrilju i planirate li da ozvaničite vezu sa Radom?

- O braku i porodici u tom kontekstu trenutno ne razmišljam. Jasno mi je da je to privilegija, blagoslov, ali i velika odgovornost. Ipak, sada je vreme kada treba da se posvetim karijeri.

Story: Kako uspevate da održite emotivnu vezu?

- Sve ide spontano jer smo nas dvoje prevashodno dve zrele osobe. Pošto to ne umeju da shvate, sitne duše pokušavaju da stanu na put našoj sreći, ali sve se na tome i završava.

Story: Jeste li pobornik zdravog života?

- Voditi zdrav život ujedno je obaveza i privilegija. Nažalost, vreme u kome živimo dozvoljava samo malom broju ljudi da se u potpunosti posvete tom bitnom aspektu života. Trudim se da bar neka osnovna pravila poštujem, koliko mi posao i obaveze dozvoljavaju.

Story: Hoćete li se na albumu koji trenutno pripremate ponovo naći u ulozi kompozitora?

- Pesme su u pripremi i temeljno radim na svom drugom studijskom albumu. Moja prva kompozicija Perje pokazala se kao vrlo uspešna i nagrađivana balada, pa sam nastavio sa komponovanjem. Ipak, sarađujem sa kreativnim ljudima jer u tom pogledu nisam sujetan, pa će se neke interesantne i sveže pesme drugih autora naći na albumu. Trudim se da zvuk koji mogu da ponudim publici ne bude opterećen žanrovima i trendovima jer znam koliko nam je svima muka od hiperprodukcije i instant turbo hitića.

 

Ksenija Konić

 

 

 

makonda-tracker