Ivan Bosiljčić: Svih ovih godina spremao sam se da postanem tata

5
Popularni glumac Ivan Bosiljčić govori o načinu na koji se priprema za ulogu oca, otkriva da li i koliko ugađa svojoj supruzi, pop pevačici Jeleni Tomašević i nagoveštava kako će njih dvoje birati ime za bebu.
Foto: Petar Đorđević, Violeta Popović
Foto: Petar Đorđević, Violeta Popović

Harizmatični glumac Ivan Bosiljčić (32) ispunio je sve svoje snove kada se ovog leta oženio pop pevačicom Jelenom Toamšević (28) i kada je saznao da će u januaru 2012. godine prvi put postati tata. Dolazak naslednice na svet roditelji isčekuju u velikoj radosti srećni što je protekla godina i u poslovnom smislu bila izrazito upečatljiva za oboje. Dok trenutko svojom ulogom u seriji Nepobedivo srce koja se emituje na RTS-u iznova osvaja publiku, popularni glumac u intervjuu za magazin Story otkriva na koji način se pripema za nadolazeće obaveze i dolazak ćerkice na svet, kako njegova voljena Jelena podnosi trudnoću i na koji način će proslaviti predstojeće pravoslavne praznike.

Story: Prija vam zajednički život sa Jelenom. Utisak je da delujete kao par koji uživa u bračnom životu?

- Jelena i ja smo u predbračnoj fazi prošli što-šta zajedno. Čini mi se da je naša veza bila intenzivnija nego kod većine ljudi. Vrlo smo sazreli, shvatili šta želimo, u čemu moramo da se prilagodimo jedno drugom i kako da se borimo sa spoljašnjim pritiscima.

Story: Imate li tremu uoči Jeleninog porođaja?

- Uopšte nemam tremu. Sva tenzija potiče od trudnice, a u našem slučaju moja supurga je vrlo opuštena. Lako iznosi trudnoću, u nekim trenucima ja sam bio nosilac komike, jer sam u želji da joj ugodim bespotrebno bio kao zapeta puška. Što se tiče porođaja, voleo bih da mu prisustvujem, ali to zavisi od Jelene koja je sada centralna figura.

Story: Jeste li odlučili kako ćete nazvati vašu naslednicu?

- Imamo neobičan problem jer nam se spisak sa imenima umožava i imamo ih preko dvadeset. Nije ni čudo, kada postoji toliko divnih srpskih i pravoslavnih imena. Ipak, kada budemo videli našu curicu to će presuditi kako će se zvati.

Story: Razgovarate li sa prijateljima koji imaju to iskustvo o očinskim obavezama? Spremate li se za neprospavane noći koje vas čekaju kada beba dođe na svet?

- Sve priče ženskih osoba iz našeg okruženja o njihovim trudnoćama, svele su se na to da je svačije iskustvo induvidualno. Tako je i naše bilo posebno, i upravo tome se i radujemo – posebnosti ovog malog bića koje će doći na svet.

Story: Pripremate li se za trenutak kada ćete postati otac?

- Svih ovih godina sam se pripremao, sada ću to jednostavno postati.

Story: Da li će vam i koliko pomagati vaši i Jelenini roditelji u odgajanju detata?
-
Sumnjam da ćemo moći da odbijemo njihovu pomć (smeh). Jelenina mama je glavna medicniska sestra u Kragujevcu, a moja majka je vaspitačica. Ostaje nam samo da se oslonimo na njih, a bake će se već organizovati oko svojih dolazaka u Beograd.

Story: Možete li da kažete kako ste zadovoljan čovek?

- Zadovoljniji sam nego što sam bio. Ali, verujem da ću biti još srećniji kada se moj život uozbilji dolaskom bebe na svet. Pitajte me tada.

Story: Kako ćete vi i Jelena proslaviti Novu godinu?

- Očekujući najlepši novogodišnji i božićni poklon. Ovaj doček će biti poseban po tome što ću ga provesti u krugu svoje nove porodice. Ima li boljeg termina da se dočeka beba koja dolazi na svet od zimskih praznika koji slede?

Story: Za 29. decembar zakazano je vaše poslenje muzičko poetsko veče u Madlenianumu?

- Posle dve i po godina izvođenja  muzičko poetske večeri Ljubav je samo reč odlučio sam da više ne izvodim program u ovom ruhu.

Iz ličnog iskustva smatram da ljubav može da se pretvori u delo. Stoga ću verovatno na proleće premijerno izvesti novi program inspirisan novom tezom. Do tada ću biti na malom raspustu iz opravdanih porodičnih razloga.

Story: Hoćete li otići sa scene ako vam jave da ste te večeri postali otac?

-Jelena će verovatno prisustvovati mom nastupu. Ukoliko beba odluči da baš tada dođe na svet zamoliću svu publiku da je zajedno otpratimo do Narodnog fronta. Tamo ću nastaviti svoj nastup. Obećavam. (Smeh)

Story: Po čemu ćete pamtiti 2011. godinu? Jeste li zadovoljni kako je protekla?

- Nemam običaj da se osvrćem i sabiram, ali sada baš hoću. Ova godina mi je profesionalno bila najaktivnija. Snimio sam tri televizijske serije: Jagodići, Šešir profesora Vujića i Nepobedivo srce. Zahvalan sam na tim šansama i nadam se da sam ih u potpunosti iskoristio. Na privatnom planu, ova godina mi je obeležena velikim promenama u životu. Uvek sam govorio da će se sve ovo desiti kad mu bude vreme, tako je bi.

Story: Prošle godine ste izjavili da želite da se ostvarite kao roditelj, i želja će vam se uskoro ispuniti. Da li vam se tako inače dešava u životu?

- To nije bila moja novogodišnja, već davnašnja želja. Brak i porodicu smatram bazom, a u poslednje vreme malo sam se pribojavao da od poslovnog uspeha i učestalih premijera ne zaboravim šta su mi prioriteti. Sada se osećam bezbedno.

Story: Koji je vaš cilj u 2012. godini?

- Da u zdravlju i miru dočekamo ćerku. Ne treba nam ništa više.

Story: Serija Nepobedivo srce ima visok rejting gledanosti. Kako se vama dopada?

- Vrlo mi je zanimljivo da je gledam. Slušam sjajne rekacije, što od ljudi iz posla, što od onih van njega. Oko Nove godine će radnja serije vratolomno da se zahukta i jedva čekam da vidim uzbudljivi razvoj događaja i rekaciju gledalaca.

Story: Serija Jagodići kreće sa emitovanjem sledeće godine. Jeste li zadovoljni kako je proteklo snimanje?

- Žanr je potpuno drugačiji, reč je o trileru koga kod nas ima vrlo malo na televiziji. A opšte je poznato da je reditelj Mirsolav Lekić majstor trilera. Tako me je i vodio kroz ovaj posao - majstorski. Izvukao je nešto novo iz mene, nešto što nisam imao priliku da do sada pokažem. U ovom nastavku Lajko Zobar ima izuzetno zanimljivu priču, kao i svi Jagodići.

Story: Prošlog leta ste snimali dve serije, oženili se... Da li je pred vama mirniji period?

- Do pre mesec dana bio sam na terenu, odsutan iz Beograda i samo sam povremeno dolazio. Snimanja su se se završila u pravom trenutku u osmom mesecu naše trudnoće, tako da ću biti tu za veliku premijeru. (Smeh)

Story: Postoji li neka uloga koju priželjkujete i koju još niste odigrali?

- U pozorištu sam posle Zobara, Bilija Flina, Don Jerea i drugih mačo heroja svojih priča odigrao Mirka Topalovića u Maratoncima. Moja interpretacija je bila pozitivno iznenađenje za sve, tako da trenutno priželjkujem neku lucidnu komediju na filmskom platnu ne bih li se ponovo poigrao i pokazao manje poznatu stranu mog glumačkog dara.

 

Ksenija Konić

 

makonda-tracker