Ana Nikolić: Udajem se 2012. godine

2
Pevačica Ana Nikolić otkriva da joj je dečko Dragan priredio romantičnu prosidbu i priznaje kako želi da s njim stane pred oltar i dobije dete
Foto: Marko Sovilj, Milena Rakočević
Foto: Marko Sovilj, Milena Rakočević

Nakon što je krajem leta obelodanjeno da je pop zvezda Ana Nikolić (33) obnovila romansu sa Crnogorcem Draganom T. (43) sa kojim je vezu počela pre skoro godinu dana, atraktivna Paraćinka povukla se u medijsku ilegalu. Posle uspešne turneje Mafija kafe, pevačica je rešila da se posveti svom intimnom životu, pa je otpočela život na relaciji Beograd - Podgorica, gde njen izabranik, inače crnogorski arhitekta i građevinski investitor, živi. U intervjuu za Story zgodna pevačica otkriva kako se nedavno verila sa Draganom i priznaje kako priželjkuje da sa njim osnuje porodicu.

Story: Zbog čega ste se poslednjih četiri meseca povukli u ilegalu?

- Kod mene je tako od početka karijere. Stalno sam u medijskoj ilegali, osim kada imam nešto bitno da saopštim. To mi mnogi fanovi i novinari zameraju, ali ne volim da se pojavljujem bez povoda, niti da gušim ljude svojom pojavom. Smatram da preveliki marketing može da izazove kontraefekat iako mi mnogi menadžeri i stručnjaci za odnose sa javnošću govore da je svaka reklama dobra.

Story: Pisalo se da ste za to vreme zapravo bežali od zakona i izbegavali pojavljivanja na sudu?

- To su notorne neistine. Povukla sam se čak i iz posla. Za godinu dana održala sam preko dvesta koncerata i osetila potrebu da se odmorim. Jedan od razloga zbog kojih dajem ovaj intervju jeste želja da zaokružim 2011. godinu koja je poslovno bila moja.

Story: Po čemu ćete je pamtiti?

- Po uspešnom albumu i posećenoj turneji Mafija kafe. Uveliko sakupljam pesme za novi album i želim da napravim veliki beogradski koncert. To je cilj kojem težim i kome se radujem. U privatnom životu sam ostvarila neke ciljeve: emotivno sam ispunjena, kupila sam stan i sada želim da se posvetim organizovanju koncerta. Biće to jedna velika priča koju planiram da realizujem sledeće godine, ali ne verujem da će se desiti već na proleće zbog zahtevnih tehničkih uslova koje bi trebalo da nosi jedan takav spektakl.

Story: Da li je prsten koji nosite na levoj ruci verenički?

- Mnogo je lep, zar ne? Važno je da izgleda kao verenički. (Smeh)

Story: Kada ste ga dobili?

- Nedavno.

Story: Jeste li sada obećani?

- Radim ono što osećam i govorim ono što mislim, tako da sam obećana od samog trenutka stupanja u vezu. Nisam tradicionalista, tako da meni veridba sama po sebi ne znači ništa. U stabilnoj sam i dobroj vezi i za mene je čin veridbe nebitan. Moj partner ne voli da se eksponira i ja poštujem njegovu želju.

Story: Da li je čin veridbe bio romantičan?

- Kod mene se sve u ljubavi dešava spontano, ali da, bilo je romantično. Svaka moja veza je kao brak. Uvek su to stabilne i duge romanse jer sam tip za takve odnose. Ne volim da menjam partnere i kod mene je raskid uvek pitanje života i smrti.

Story: Znači li to da vam uskoro predstoji udaja?

- Nedavno sam radila godišnji horoskop i astrolozi koji su mi pogodili sve što mi se dešavalo u 2011, prognozirali su mi udaju za narednu godinu. Osećam da sam spremna i za majčinstvo. Volela bih da se što pre ostvarim kao majka i to mi je važnije od čina venčanja i same svadbe. Nikada sebe nisam zamišljala u venčanici, ali iako ne mislim da taj čin nešto menja, smatram da je važno to učiniti iz ljubavi i onda kada si svestan sa kim to želiš da uradiš. Kad doneseš takvu odluku, važno je da to bude jednom i zauvek, ono pravo.

Story: Verujete li da je Dragan prava osoba kojoj ćete izgovoriti sudbonosno da jednom i zauvek?

- Da. Izgovorila bih mu to da.

Story: Planirate li to da učinite tokom 2012. godine?

- Mislim da ću uvek pomerati taj datum za još godinu dana, pa neka za sada to bude 2013. (Smeh). Šalu na stranu, horoskop kaže da će se to desiti 2012, a ja želim da bude spontano i onda kada se najmanje budem nadala. Slučajno mi se dogodila i ova veza koja je stabilna, jaka i prelepa. Desila mi se onda kada sam mislila da se više nikada neću zaljubiti, onda kada sam bila potpuno razočarana u muškarce.

Story: Skloni ste tome da zapadate u melanholična stanja nakon raskida. Šta vas ponovo pokreće onda kada okončate vezu?

- Nova ljubav i nove emocije. Jedino me one pokreću, a u dramatične faze nakon raskida upada svako ko je iskreno voleo.

Story: Kako je došlo do toga da Draganu pružite drugu šansu nakon prvobitnog raskida?

- Ne bih o tome pričala.

Story: Da li je istina da ste prethodno raskinuli zbog jednog ruskog tajkuna?

- Novinari nekada pišu stvari koje se dešavaju u njihovim životima. Niti stojim iza priča o tim tajkunima, niti iza mene stoje bilo kakvi tajkuni i tajfuni.

Story: Čime vas je vaš izabranik osvojio?

- Svojom jednostavnošću.

Story: Za njega se spekulisalo kako je oženjen i stariji trideset godina od vas, a vi tvrdite da nije ni kontroverzni biznismen, niti da je u braku, te da je od vas stariji tačno deset godina

- Zapravo, ima jednu falinku - savršen je. Sada već imam dovoljno godina da shvatim da je u Srbiji sve etiketirano. Uspeh u Srbiji se ne oprašta tako da mi etikete ne smetaju, već ih shvatam kao kompliment, pošto znače da si uspešan bar na jednom od važnijih životnih polja.

Story: Kakvu su vam očekivanja od muškarca s kojim ste u vezi?

- Nemam nikakvih očekivanja, važni su mi samo hemija i emocije. Materijalno sam nezavisna, tako da pored mene ne može da bude niko ko je manje uspešan od mene jer se time što je sa mnom uvek oseća ugroženim. Uglavnom sam imala veze sa muškarcima koji nisu iz javnog života i da bi se kraj mene osećali lepo, moraju da budu ostvareni.

Story: Da li vas je ponekad teško trpeti? Priređujete li skandalozne scene svom partneru u četiri zida?

- Ne pravim nikakve skandale, ali često menjam raspoloženje kao i svaka Vaga u horoskopu, tako da onom ko je sa mnom uvek treba više vremena da me upozna i da shvati da su to prolazne faze.

Story: Kako iz ove perspektive gledate na aferu koju su pojedini mediji iskonstruisali nakon vašeg fotografisanja za Story sa malim Japancem Taikijem u maju 2011. godine?

- Verujte li da sam na to i zaboravila. Šalu na stranu, kod nas se sve što je lepo izvrgava ruglu, pa je to bio slučaj i sa mojom brigom o Taikiju.

Story: Šta vam je osim brige o Taikiju probudilo majčinski instinkt?

- Imam malog sestrića Matiju koga mnogo volim i svi kažu da mnogo liči na mene dok sam bila dete. Kad njega vidim, poželim da imam i nekoliko svojih mališana.

Story: Smatrate li da vam je pesma Zadnji voz sa poslednjeg albuma autobiografska i kada je reč o udaji i potomstvu?

- Nisam razmišljala o tome, ali mislim da nije. Smatram da sam sada u pravim godinama. Sebe sam ostvarila materijalno i sada mogu da se upustim u priču o udaji i detetu o kome mogu da brinem. Tek sada sam sazrela jer su mi se neke stvari u životu dešavale malo kasnije.

Story: Rekli ste i da biste voleli da usvojite dete. Da li to i dalje želite?

- Zašto da ne. Imam uslova i za biološku i za usvojenu decu. Jednog dana bih volela devojčicu, sledećeg želim dečaka i tako ukrug. Kad vidim Matiju, želim dečaka iako možda više volim devojčice. Bilo bi najbolje da dobijem blizance. (Smeh).

Story: Jeste li pričali sa sadašnjim partnerom o potomstvu?

- Da. Prvo smo čekali da završim turneju, sada čekamo da završim novi album. Uvek imam neke nove poslovne poduhvate, a u 2012. ću realizovati jedan poslovni projekat koji ima veze sa sportom i o kome još ne mogu da govorim. Međutim, trudnoća se ne planira, ja sam spremna i volela bih da mi se desi. Smatram da će doći kao dar sa neba onda kada to bude trebalo da se desi. Na poslovne planove mogu da utičem, ali ne na majčinstvo.

Story: Ali zato možete na planove o udaji?

- I moja baka me svaki put kada me pozove telefonom pita kada ću se udati. Takva je tatina mama Radojka, ali i mamina Olga, baš kao i vaša pitanja.

Story: U kojoj meri ste promenili način života otkako ste u novoj vezi na daljinu?

- Potpuno. Okrenula sam se zdravom životu, ležem pre dvanaest, ustajem oko devet. Redovno treniram, idem na jogu, na džezersajz treninge. Konstantni koncerti uticali su na to da se osećam loše fizički i morala sam da promenim ishranu i da počnem da živim u skladu s prirodom.

Story: Priželjkujete li i da se preselite u Podgoricu?

- Ne, ali imam to u planu kako bih se oporavila od ludila u Beogradu. U Podgorici se napunim pozitivnom energijom, svežim vazduhom i mirom, a onda se rado vratim u svoj zagađeni Beograd koji volim najviše na svetu. Tamo imam mir, ovde haos i takva ravnoteža mi je super.

Story: Jeste li zadovoljni fizičkim izgledom?

- Nikada nisam zadovoljna, uvek sebi nađem manu i samo vidim ono što ne valja. Takva sam po karakteru, ali se trudim da to promenim.

Story: Volite li novogodišnju euforiju?

- Poslednjih deset godina radim za doček Nove godine, tako da me baš i ne trese euforija. Ipak, ostala sam detinjasta pa i dalje kitim jelku, ali više volim Božić koji je za mene intimniji praznik.

Story: Gde ćete otputovati sa dečkom nakon dočeka Nove godine?

- Idem na jedno spiritualističko putovanje. Obići ću Aziju i imam u planu da obiđem nekoliko zemalja, a najduže ću se zadržati u Maleziji. U januaru je tamo lepo i toplo i radujem se tom putu. U februaru će mi se možda desiti turneja po Americi.

Story: Moći ćete da putujete s obzirom na to da ste imali problema sa putnim ispravama?

- Nikada nisam imala problema sa pasošem. Uskoro počinje sudski proces zbog privođenja usled vožnje u alkoholisanom stanju i ovim putem apelujem da mi se progleda kroz prste. Dovoljno je što sam provela noć u zatvoru i što ću biti novčano kažnjena. Kunem se da više ne pijem i na mene je privođenje imalo vaspitno-popravni uticaj. Dobro je što mi se to dogodilo i treba tako. Pozdravljam policiju koja je odlično radila svoj posao. Bez lažne skromnosti, taj događaj mi je promenio život, ali molim sud da mi ne oduzima dozvolu jer mi je auto zaista neophodan u Beogradu. (Smeh)

Story: Da li je istina da se ne pojavljujete na suđenjima?

- Nije istina, pre svega jer postupak tek treba da počne. Ne mogu da se ne pojavim jer bi me uhapsili pri prvom narednom prelasku granice. Onaj ko piše takve neproverene budalaštine, nimalo ne poznaje zakon. Svako nepojavljivanje pred sudom, automatski podrazumeva da vas uvrste u kompjutersku evidenciju koja je dostupna i pograničnoj policiji.

Story: Jeste li zaista policajcima tom prilikom rekli: Poskidaću vam uniforme i poslaću vas na Kosovo?

- Ne, nikada to ne bih izgovorila jer mi tako nešto ne dozvoljava kućno vaspitanje.

Story: Pokrenuli ste i trend estradnih hapšenja...

- Ne verujem da je bilo ko iskonstruisao aferu o svom hapšenju. Svako ko je proveo bar minut u zatvoru zna o čemu pričam i nikada tako nešto ne bi nameštao. To su budalaštine, ali ponavljam da je hapšenje u mom slučaju bila dobra vaspitno-popravna mera. Za druge ne znam, ali mislim da je strašno piti i sesti za volan. To nema veze sa zatvorom već sa našim životima. Apelujem na sve mlade da ne ne sedaju za volan pijani. Ja sam izbacila alkohol iz upotrebe i život mi je sad mnogo kvalitetniji.

Story: Da li vam je bilo teško da se odreknete alkohola?

- Ne, jer nisam bila pijanac. Alkohol je i dalje prisutan u mom poslu, ali mene baš briga što me gledaju čudno dok pijem vodu. Ne umem da pijem, shvatila sam da ne podnosim alkohol i nije mi bilo teško da ga se odreknem.

Story: Iako ste ih tužili za diskvalifikaciju sa Beovizije 2009, niste zabranjeni na RTS-u. Šta se dešava sa tim sudskim postupkom?

- Time se bave moji advokati. Čekam okončanje tog slučaja i verujem da će se završiti u moju korist jer sam oštećena. Od njih zavisi kako ćemo dalje da negujemo odnos. Tužila sam ih kao organizatora Beovizije, a ne RTS kao televiziju na kojoj se to emitovalo. Mada, ne bih imala problem ni da tužim bilo kakvu televiziju jer iza mene nikada nije stajala nijedna medijska kuća, niti sam zavisila od nekog konkretnog medija. Stojim iza svojih odluka i postupaka i nikada me nisu štitili mediji, političke partije, tajfuni, tajkuni, ni moćni muškarci. Bolje bih prošla da sam se u životu dodvoravala raznima, ali nisam. Zato će i ubuduće biti tužen svako ko mi nanese zlo i štetu. Solo sam igrač, trčim svoju trku pošteno i ne volim da me iko ometa.

Story: Pričalo se i da ste mnogo zaradili na turneji Mafija kafe te da biste stoga mogli imati problema i sa poreskim organima?

- Ispadoh multimilijarderka zato što mnogo radim, a niko se ne pita koliki su moji troškovi. (Smeh) Nisam u minusu, ali mnogo ulažem u svoju karijeru i zna se da oni koji mnogo brinu o svojim poslovnim potezima imaju velike izdatke.

 

Nikola Rumenić

makonda-tracker