Jelena Tomašević – Bosiljčić: Ćerki ću dati ime tek kada se rodi

7
Prvi put nakon udaje za glumca Ivana Bosiljčića, pevačica Jelena Tomašević - Bosiljčić opisuje kako se oseća tri meseca pred porođaj, kaže da se tokom trudnoće nije ugojila i otkriva da želi i sina
foto: Luka Šarac, Violeta Popović
foto: Luka Šarac, Violeta Popović

Do trenutka kada će svoju  prvu bebu uzeti u naručje, pop zvezdu Jelenu Tomašević - Bosiljčić (27) deli samo još tri meseca. Pevačica koja svojim sve atraktivnijim izgledom pokazuje kako blagosloveno stanje na nju čarobno deluje, samo za Story otkrila je da nosi devojčicu kojoj se, baš kao i njen voljeni izabranik, glumac Ivan Bosiljčić (32), neizmerno raduje. Dok trudničke dane ispunjava izučavanjem obaveza koje je čekaju u majčinstvu, lepa pevačica s osmehom na licu ne prestaje da se druži sa svojom publikom. U intervjuu za naš magazin Jelena evocira uspomene na dan kada je svom suprugu obećala večnu vernost, govori kakve joj je promene brak uneo u život i opisuje kako podnosi trudnoću tokom koje gotovo da se nije ugojila.

Story: Na koji način se pripremate za majčinstvo? Slušate li više savete svoje mame Snežane ili čitate priručnike?

- Imam i priručnike, ali najbolja je živa reč. Slušam mamu, ali i svoje kume jer sve drugarice koje sam venčala već su novopečene mame, a imam i mnogo koleginica koje su se ostvarile kao majke i svaka ima neki koristan savet pa sam mnogo toga do sada naučila i spremno ću dočekati porođaj.

Story: Jeste li korigovali svoju ishranu tokom trudnoće?

- Hranim se zdravo i mislim da to i moja beba traži jer mi se ne jedu slatkiši, koliko mi se jedu razne salate. Uživam u ishrani, pa ništa sebi ne ograničavam. Iako sam samu sebe iznenadila jer se nisam mnogo ugojila, ne smem ništa da tvrdim jer ima još vremena do devetog meseca. (Smeh)

Story: Imate li mučnine?

- Ne, to je odavno prošlo.

Story: Kakve vam je promene donela trudnoća, jeste li sada ozbiljniji, osetljiviji?

- Osećam se blaženo i spokojno. Nemam promene raspoloženja iako su me mnogi na to upozoravali. Delujem umirujuće na okolinu. (Smeh)

Story: Da li vaša beba već ima ime?

- Još ne. Postoji pet, šest imena u opticaju, ali o tome ću odlučiti kad budem videla bebu. Tada ću moći da kažem ona se zove tako i tako. (Smeh)

Story: Dakle, čekate devojčicu?

- Da, istina je da ću roditi devojčicu. Iako mi nije bio bitan pol bebe, oko mene su sve devojčice, pa sam se obradovala što ću i sama dobiti jednu. Mada, volela bih da u budućnosti rodim i sina koji će biti pravi brat zaštitnik svojoj sestrici.

Story: Kako je Ivan reagovao kada ste mu saopštili da ćete dobiti devojčicu?

- Radovao se isto koliko i ja.

Story: Jeste li počeli da kupujete stvarčice za bebu i da joj opremate sobu?

- Još ne. Ima vremena. (Smeh)

Story: Šta ste sebi uskratili ulaskom u brak?

- Ništa. Samo sam zakoračila u jednu novu i lepšu dimenziju života.

Story: Kako funkcioniše vaša zajednica sa Ivanom?

- Odlično. Sklapanjem braka zaista se ništa značajnije nije promenilo u našem odnosu, osim što su sada među nama prisutni još veća ljubav, poštovanje i tolerancija, a naravno i uzajamno poverenje.

Story: Da li vam je zabava koju ste upriličili osam dana nakon venčanja ostala u sećanju kao dobra žurka?

- Odlično smo se proveli na toj žurki koja je 6. septembra priređena za kolege i prijatelje, ali i za našu dušu. Pre toga smo 28. avgusta upriličili proslavu za rodbinu i na samom venčanju ispoštovali smo sve protokole.

Story: Zbog čega ste se venčali baš u Gornjem Milanovcu?

- Na Ivanovo i moje veliko zadovoljstvo dobili smo blagoslov od preosvećenog vladike žičkog Hrizostoma da dođemo u Crkvu svete trojice u Gornjem Milanovcu, kako bismo obavili crkveno venčanje. Izabrali smo taj grad zato što je vladika služio liturgiju u tom kraju na Veliku Gospojinu. Inače, venčanju su prisustvovali samo naše porodice i kumovi, ali se na kraju to pretvorilo u pravi gradski događaj dana, pa je dvorište crkve bilo puno Gornjomilanovčana.

Story: Za fanove ste i dalje Jelena Tomašević?

- Da, a zvanično sam dodala prezime i sada sam Jelena Tomašević - Bosiljčić.

Story: Prošlog vikenda nastupili ste u RTS-ovoj emisiji posvećenoj četvrtoj godišnjici smrti balkanskog pop princa Tošeta Proeskog. Da li je to za vas bila čast ili obaveza prema umetniku koji je izuzetno cenio vaš rad?

- Uvek mi je čast kada me pozovu u emisiju koja slavi pevača kakav je bio Toše, a jednako zadovoljstvo osetila sam prošle godine kada sam nastupila na koncertu posvećenom Tošetu u Makedoniji i kada sam prvi put izvodila pesmu Gde da odem da te ne volim, koju je on komponovao. Ne mogu rečima da opišem koliko mi je drago što ću do kraja života imati nešto sto je njegovih ruku delo.

Story: Malo je poznato da je Toše voleo vašu pesmu Jutro?

- Istina je. Postoji snimak koji bi uskoro trebalo da dobijem od njegove porodice. Za mene je ogromna čast to što mu se svidela moja pesma i što ju je izneo na svoj način.

Story: Koliko vam je teško da izvodite numere kolege koji je otišao tako mlad?

- Iako je prošlo četiri godine od njegove smrti, na ovakvim skupovima na kojima se puštaju njegovi spotovi i intervjui kao da iznova oživi i tuga u svima nama. Teško nam je kada pevamo njegove pesme, naročito zbog toga što je velika odgovornost da ih pred njegovom publikom izvodimo onako maestralno kako je on to činio. Uvek imam tremu dok pevam njegove numere jer mi stoji knedla u grlu dok se numera ne završi.

Story: Jedna ste od odabranih zvezda koja je oživela i sećanja na popularnu jugoslovensku grupa Indeksi.

- Izuzetno mi je zadovoljstvo i čast što sam se pojavila na koncertu Indexi i prijatelji u Sava centru među odabranim izvođačima jer me svi slični nastupi ispunjavaju i setom i radošću. Radošću, jer sam privilegovana mogućnošću da se pojavim na sceni u čast tako značajnih muzičkih zvezda, a s druge strane su to i bolna sećanja na one kojih više nema. Godine 2009. dobila sam nagradu Indexi u Sarajevu za debitantski album godine i to mi je jedna od najdražih nagrada u karijeri.

Story. Dosta nastupate i po inostranstvu. Imate li ambiciju da sa evrovizijskim bekgraundom i etno prizvukom koji negujete u pesmama otpočnete internacionalnu karijeru?

- Nikada neću odustati od izvorne muzike jer to je deo moje ličnosti i pevam je odmalena. Uspešno kombinujem etno motive sa pop muzikom, ali kada izvodim izvorne pesme, to potpuno drugačije zvuči. Promeni se i atmosfera i zvuk, a razlika je i u emociji. Volela bih da izvornu muziku u inostranstvu plasiram na moderniji način i bilo je nekih razgovora na tu temu kada sam nedavno boravila u Francuskoj gde sam nastupala sa Borom Dugićem na Danima srpske kulture u Parizu u jednom njihovom divnom pozorištu. Iduće godine vrlo je izvesno Borino i moje gostovanje u Karnegi holu.

Story: Imate još tri meseca da, dok ste u drugom stanju, razradite taj plan.

- Da, za ova tri meseca na pravi način ću odlučiti kako će se moja karijera odvijati nakon porođaja.

Story: Do kada planirate da nastupate?

- Radiću sve dok se osećam dobro. I mislim da ću se primiriti kada budem ušla u osmi mesec, kako bih se na pravi način pripremila za majčinstvo. Do tada ću putovati i u Beč gde ću 22. oktobra gostovati na velikom koncertu Željka Joksimovića. Obradovaću i svoju publiku novim singlom. Nakon toga ću malo smanjiti poslovne obaveze i povući se sa scene.

Nikola Rumenić

makonda-tracker