Rada Manojlović: Milan me uvek iznova osvaja

1
Pevačica Radmila - Rada Manojlović govori da je neistine u medijima o njenom dečku Milanu Stankoviću ostavljaju nemom, kaže da rado sluša savete svog oca i ističe da nije potpuno zadovoljna sobom
foto: Julija Gromova, Vladimir Šporčić
foto: Julija Gromova, Vladimir Šporčić

Dok tabloidi, uoči njenog dvadeset šestog rođendana koji će proslaviti 25. avgusta, pokušavaju da je posvađaju sa brojnim kolegama, folk pevačica Radmila - Rada Manojlović (25) brine samo o svojoj karijeri i svom životu. Leto provodi radno, uglavnom na Crnogorskom primorju gde joj društvo za sada ne pravi dečko i kolega Milan Stanković (23). Par uspešno odoleva izazovima zbog kojih je njihova veza ovog leta, usled Radinog čestog poslovnog odsustva, prerasla u romansu na daljinu, a mlada Četerežanka za Story otkriva da li se plaši jenjavanja strasti zbog sve ređih susreta sa dečkom i komentariše spekulacije o tome da ga izdržava.

Story: Smatrate li da česta razdvojenost od dečka Milana, zbog obostranih poslovnih obaveza, može da naškodi vašoj vezi?

 - Među nama sve funkcioniše kako treba i našoj vezi ne može da naškodi ništa. Hvala na pitanju. (Smeh)

Story: Vašu vezu prate razne intrige. Da li je ona zaista toliko uzbudljiva ili ste vas dvoje isti kao i svaki drugi par u dvadesetim godinama?

- Primetili ste da ni Milan ni ja ne volimo da eksponiramo našu ljubav. Privatni život treba zadržati za sebe, daleko od očiju javnosti. U poslednje vreme mnoge javne ličnosti, u neobuzdanoj želji da budu medijski atraktivni, dele vrlo intimne stvari sa publikom. Misle da je katastrofa ako ih nedelju dana nema u novinama, pa se na svaki način trude da budu zastupljeni, ali to nije moj put. Smatram da je mojoj publici bitnije kakva sam na sceni i šta mogu da im pružim u muzici.

Story: Koje Milanove osobine čine da ga i dalje volite istom snagom?

- Milan je osoba koja ima mnogo kvaliteta. Pre svega, dobrota i čistota njegove duše nešto su što me uvek iznova i iznova osvaja. Da ne pominjem iskrenost, nežnost, duhovitost, inteligenciju, karakter, stav... Ma, sve kod njega mi se sviđa. (Smeh)

Story: Još nema prstena na vašoj ruci. Da li veridba nije pala samo zato što ne volite nakit?

- Kada je o ljubavi reč, najbitnije je da su emocije iskrene, snažne i duboke. Bar je tako kod nas. Ništa ne treba planirati, a ja poštujem onu staru izreku po kojoj se najslađe i najlepše stvari dešavaju spontano.

Story: Smetaju li vam spekulacije o tome kako izdržavate svog partnera?

- Nikome ne bi bilo svejedno da pročita toliko laži i izmišljotina o sebi, ali dok god traje hajka na Milana, na takve bljuvotine mogu samo da zanemim.

Story: Planirate li neki egzotični odmor sa dečkom, ili ćete i ostatak leta provesti radno?

- Ne planiram nikakav odmor jer nemam vremena. Imam mnogo, mnogo posla, i na terenu, ali i u studiju gde pripremama novi album, tako da od nekog dužeg odmora nema ništa.

Story: Kako održavate liniju i pribegavate li nekim trikovima za mršavljenje?

- Zahvaljujući majci prirodi do sada nikad nisam obraćala pažnju na to šta i kako jedem, međutim, u poslednje vreme počela sam da vodim računa i o tome. Valjda su me stigle godine. (Smeh) Trudim se da prestanem da jedem kad mi je najslađe da se ne bih ugojila. Jedem i dalje sve, samo količinski manje nego ranije.

Story: Bikini vam stoji savršeno. Imate li takav utisak ili biste nešto popravili?

 - Kao i svako žensko, ni ja nikada nisam zadovoljna svojim izgledom i smatram da mi uvek nešto fali, ali generalno, celokupan  utisak je zadovoljavajući, dok ću neke sitnice popraviti u hodu.

Story: Iako niste objavili ni album ni singl, jedna ste od najzauzetijih pevačica ovog leta. Šta je tome doprinelo?

- Mogu samo da budem zahvalna publici koja je uz mene sve ovo vreme. Čak i kad nemam nove pesme, ljudi dolaze na moje nastupe. Rekla bih da je za to, pre svega, zaslužan dobar provod na

mojim koncertima kao i to da kad daješ sebe 300 odsto, publika

to uvek oseti i ume da ceni.

Story: Doživljavate li neprijatnosti na nastupima?

- Zaista nisam doživela nikakvu neprijatnost sa publikom. Ona je

svuda ista, raspoložena za dobar provod od prve do poslednje pesme, poklanjaju mi ruže, dele komplimente... Ne znam šta bih poželela više od toga.

Story: Primećujete li da s godinama sazrevate u poslu ili ste i dalje ista ona devojčica koja se muzikom bavi iz čiste ljubavi?

- I jedno i drugo. Naravno da se ovim poslom bavim zato što volim da pevam otkako znam za sebe, a s druge strane, bilo kojim poslom da se bavite, logično je da se vremenom menjate, sazrevate, učite

i na svojim i na tuđim greškama.

Story: Imate publiku svih dobi. Koliko je teško svojim postupcima na estradi ne razočarati klince, a ni stariju populaciju?

- Ne razmišljam o tome, samo radim ono što volim, a moja je velika sreća što me vole i mlađi i stariji. Nema tu neke velike filozofije. Kako god okreneš, poenta je da budeš ono što jesi i da publika oseti da to što radiš, radiš od srca i iskreno. U tom slučaju, pozitivna reakcija ne može da izostane.

Story: Čini se da publika previše brine o vama i ne želi da se menjate. Da li je to prednost ili mana?

- Kad znate da postoji neko ko vas nikada nije upoznao, a toliko vas voli i brine o vama, može da bude samo prednost.

Story: Kako ste odoleli porocima koje sa sobom nosi to što pripadate džet-set svetu?

 - Vrlo lako, zato što ne pripadam našem kvazi džet-setu i trudiću se da tako bude i ubuduće.

Story: Slušate li i dalje očeve savete i da li on smatra da ste se mnogo promenili otkako ste se odselili iz rodnog Četereža?

- Moj tata meni sigurno misli i želi najbolje na svetu, ali pošto se ni on ni ja, dok sam živela na selu nismo sretali sa ovolikom količinom zla i licemerja koje, činjenica je, postoji na estradi i među pojedincima koji sebe nazivaju novinarima, ne verujem da bi sada mogao da mi da pravi savet u nekoj konkretnoj situaciji. Mi jednostavno ne umemo sa takvima i ne razumemo jezik zla, zato je najbolje rešenje takve ljude zaobilaziti u širokom luku. Inače, tatini saveti i kritike uglavnom se odnose na moje pevanje, a kako je i sam odličan pevac, tu je i više nego merodavan.

Story: Kako provodite slobodno vreme na moru?

- Uglavnom spavam i odmaram, a ako baš imam mnogo slobodnog vremena, onda ga provodim u kupanju i sunčanju.

Story: Imate osetljivu kožu i izrazito belu put. Kako se štitite od štetnih uticaja?

- Ništa specijalno, koristim obične Niveine kreme za sunčanje, sa normalnim zaštitnim faktorom jer inače nikad ne izgorim. Kad malo dobijem boju, volim da namažem orahovo ulje, jer ono daje koži onaj divan, bronzani ten...

Story: Kakve ste probleme imali tokom sunčanja u solarijumu?

- Ima tome više od godinu i po dana. Bila sam veoma ljuta na sebe što sam sve olako shvatala i nisam se dobro raspitivala o solarijumima u koje sam posećivala. Verovatno da neki nije bio dobro održavan, pa sam imala probleme sa kožom zbog toga. Hvala Bogu, to sam rešila, ali od tada više ne idem u solarijum. Možda bih otišla jedino u stajaći jer je rizik od infekcija kože mnogo manji.

Nikola Rumenić

makonda-tracker