Intervju čitalaca - Stefan Petrušić: Priželjkujem da ljubav zakuca na otvorena vrata mog srca

4
Pevač Stefan Petrušić u intervjuu za Story.rs govori da iščekuje devojku koja će ga osvojiti i otkriva na koje je sve ludosti spreman zarad ljubavi

Pobednik pete sezona takmičenja za Zvezde Granda Stefan Petrušić (22) uspeo je da tokom gledanom muzičkog šou programa pridobije simpatije gledalaca i trijumfuje na velikom finlau u Beogradskoj areni. Miljenik dama u intervjuu čitalaca portala Story.rs otkriva da trenutno nije zaljubljen, ali i kakavu devojku priželjkuje kraj sebe. Stefan ističe da mu je porodica najveća podrška, ali i da će se truditi da uprkos popularnosti koju je stekao ostane črvsto s nogama na zemlji.

Da li vam je Ivana Pavković devojka? Anica
- Ne. Ivana je zaista lepa i veoma draga devojka, ali nismo u emotivnoj vezi.

Kada bi tebi ponudili ulogu u nekom filmu ili seriji, da li bi je prihvatio? Jovana Đokić

- Naravno da bih prihvatio uz dogovor sa svojom matičnom kućom, bila bi mi čast i zadovoljstvo ako bi režiser smatrao da bih određenu ulogu izneo na pravi način.

Da li si zadovoljan svojom prvom pesmom i koji su ti planovi za dalju budućnost? Petar
- Prezadovoljan sam pesmom Makadam. Tekst, kompozicija i aranžman su prelepi i mogu da iskažem emociju koju pesma nosi. Zahvaljujem se još jednom Grandu što su je odabrali za mene i nadam se da će se dopasti publici, jer svi imamo ili ćemo imati neki most ljubavi koji treba da pređemo. Po završetku turneje i svih ostalih obaveza, nadam se da ću početi sa snimanjem svog albuma i naravno sa polaganjem ispita.

Da li si sa svim takmičarima Zvezda Granda u dobrim odnosima? Maja Jović
- Sa svim takmičarima sam u veoma dobrim odnosima, a nadam se da ćemo se na turneji još više družiti i bolje upoznati.

Kako se sada, posle tvoje pobede na takmičenju Zvezda Granda ponašaju tvoje kolege, da li su se promenili odnosi sa nekim na bolje ili na gore? Milena Ćirić
- Takmičenje je prošlo, pred nama je veliki rad, počela je turneja i nema mesta nikakvoj konkurenciji među nama. Lepo se družimo i nisam primetio bilo kakvu, netrpeljivost, naprotiv.

Bili ste sjajni u diskoteci Palma, Bern, CH! Volela bih da dođete još jednom . Nevena Jeremić

- Pozdrav za Nevenu! Divno smo se proveli u diskoteci Palma, drago mi je ako je i publika bila zadovoljna. Nadam se da ćemo uskoro ponovo tamo nastupati.

Da li si mislio da si upravo ti glavni favorit za pobedu, nakon povratka iz baraža? Nikola Grujić
- Ne, nisam mislio da sam ja favorit za pobedu. Mislio sam samo o tome da se publici što bolje predstavim pesmom i naravno postignem što bolji
 rezultat. Zahvaljujem se svima koji su me podržali, koji su bili uz mene i svojim glasovima pomogli da dođem do pobede.

Da li postoji neka koja tajno korača po tvom srcu? Jelena Pavlović

- Za sada ne postoji ni jedna devojka sa kojom sam u emotivnoj vezi. Trenutno sam preokupiran obavezama oko snimanja, promocijom nove pesme i turnejom. Ali, kao i svaki mladi čovek, priželjkujem da ljubav zakuca na otvorena vrata mog srca.

Volela bih da znam kakav si kad se zaljubiš i koja je to najluđa stvar koju si uradio ili bi uradio zbog ljubavi? Jelena Pavlović

- U ljubavi sam jako emotivan, romantičan, veran. Želim i pružam razumevanje. Najluđe što sam uradio je kada sam svoju bivšu devojku odveo na vožnju malim avionom iznad grada. Bio je to nezaboravan doživljaj za oboje.


Na pitanje koje se često postavlja: Ko je Stefan Petrušić, kako bi ste odgovorili? Kada ste otkrili vaše muzicke kvalitete? Tanja

- Tesko je govoriti o sebi. Možda bih rekao da sam ja jedan običan, normalan momak koji je ostvario svoj san. Kažu da sam malo tih i povučen, ali umem da budem i temperamentan, zavisi od situacije. Od kada znam za sebe volim da pevam, možda me najbolje opisuje pesma Zdravka Čolića Pjevam danju, pjevam noću.

Primetila sam da si u Areni često gledao u nekoga, a sumnjam da je to neko od porodice. Zanima me ko je bila ta srećnica kojoj si pevao? Stefan fan

- Moram ti reći da to ipak jeste neko iz moje porodice, tačnije, moja majka, jer je svaka pesma za nas imala posebno značenje i nama bitnu
 poruku. Ovom prilikom joj se zahvaljujem na svoj ljubavi i ogromnoj  podršci koju mi je nesebično pružala tokom takmičenja.

Šta bi promenio na sebi da možeš? Tri želje za zlatnu ribicu? Nikolina Šturanović
- Ne mislim da sam savršen, ali teško da bih na sebi nešto drastično  menjao. Zadovoljan sam sobom, ali možda samo da sam malo opušteniji na sceni i pred kamerama, nadam se da će to doći sa iskustvom. Za zlatnu ribicu imam tri želje: da budem zdrav, završim fakultet i da imam lepu i dugu karijeru u muzici.

Da li ćeš nastaviti da se baviš zabavnom muzikom, pošto Grand prati narodnu muziku? Milena Stojanović
- Pesma Makadam je jako lepa i kvalitetna, a videćemo u kom žanru će biti pesme na mom albumu, jer ja podjednako volim i pevam i narodnu i zabavnu muziku. Nadam se da će pesme odgovarati mom senzibilitetu i da će naći put do srca publike.

Da li si imao veliku tremu kada si pobedio? U ime Ane Šević čestitam pobedu. Slemensek Tatjana

- Hvala Tatjana i veliki pozdrav za moju divnu koleginicu Anu Šević. Neverovatno, ali iako sam tokom takmičenja imao ogromnu tremu, u Areni kao da sam dobio krila , bio sam opušten i samo sam želeo da dam sve od sebe, da doprem do srca ljudi koji su došli da nas bodre.


Sa kojom bi koleginicom iz Zvezda Granda snimio duet? Marta Mandić

- U toku takmičenja revijalno smo pevali duete sa koleginicama i ja zaista ne bih izdvojio ni jednu, jer su svi dueti bili odlični.

Kakav je osećaj biti pobednik Zvezda Granda? Anđelković Violeta
- Velelepna Arena i ogroman broj gledaoca doneo je posebnu vrstu uzbuđenja. Kada sam pobedio bio sam presrećan, mogao sam čini mi se da poletim, da zagrlim ceo svet. Sada kada se euforija malo stišala, svestan sam i odgovornosti koju ta pobeda donosi i nadam se da sam tome dorastao.

Možeš li drago dete da otpevaš pesmu Ne veruj koju inače pevaju Legende? Srpska baka iz Zagreba, Desanka Markušić

- Draga gospođo Desanka, nadam se da ću uskoro biti u prilici da otpevam i pesmu Ne veruj. Grupa Legende je moja omiljena, volim i pevam sve njihove pesme, a prema Zoranu Dašiću Daši kao autoru i Ivanu kao pevaću imam ogromno poštovanje. Mnogo vas volim i pozdravljam.

Interesuje me šta je presudilo da ispadneš u toku takmičenja, pogrešan izbor pesme ili nešto drugo? Tea
- Draga Tea, trudio sam se da tokom takmičenja pokažem što više, jer volim muziku i za mene ne postoji podela na zabavnu i narodnu. Bitno je da je numera koju pevam lepa i zato ne mislim da je bio izbor pesme presudan za ispadanje već i mnoge druge okolnosti, pogotovo što se zaista nikada ne zna kako će narod da glasa i za koju pesmu će se opredeliti da joj daju svoj glas.


Da li ti prija sve veća pažnja pripadnica lepšeg pola, kakve devojke voliš? Lela

- Iskreno, kao i svima, i meni prija pažnja devojaka koje su bile uz mene  tokom takmičenja i u Areni. Volim prirodne, normalne, nenametljive i
 iskrene devojke koje će razumeti prirodu posla kojim želim i volim da se bavim. Duhovna lepota mi je mnogo vaznija od fizičke.

Da li ćeš svoju karijeru nastaviti da gradiš u Grandu? Tina

- Naravno da ću karijeru nastaviti u Grandu. Prezadovoljan sam svime što su mi pružili, direktorom Sašom Popovićem i Žikom Jakšićem od kojih ću još mnogo naučiti kada je estrada u pitanju i koji će voditi moju karijeru u pravom i dobrom smeru.

Koju estradnu zvezdu bi želeo da upoznaš? Jelena
- Postoji mnogo vrhunskih umetnika iz sveta muzike koje bih voleo da upoznam. Neke sam na moje veliko zadovoljstvo već upoznao, a recimo da bih voleo da upoznam Harisa Džinovića i Zdravka Čolića, čije pesme sam pevao tokom takmičenja, Željka Joksimovića i Sergeja Ćetkovića kao i Aleksandru Radović i Jelenu Tomašević kojima se zaista divim.

Da li si se kao mali zanimao za muziku, išao u muzičku školu? Sviraš li neki instrument? Valentina

- Od malena sam radije pevao nego pričao i tako je nekako i do danas ostalo. Išao sam u muzičku školu i sviram harmoniku i klavijature.

Lepo si vaspitan momak i skroman, pa me zanima da li će sada novac i slava promeniti tu skromnost? Mirjana Stanimirović
- Hvala  Mirjana. Moju skromnost je neko smatrao vrlinom, a neko manom. Ja sam takav i ne bih želeo da se mnogo promenim. Naravno, kroz iskustvo ću sazrevati i verovatno se menjati, ali nadam se u pozitivnom smislu. Još je prerano govoriti o slavi i novcu, tako da se nadam i trudicu se da me oni nikada, ne promene.

Dragi Stefane, nadam se da ti slava neće udariti u glavu i da ćeš ostati skroman kao što si bio do sada. Kada dolaziš u Republiku Srpsku, Banja Luku? Mila

- Draga Mila trudiću se da me baš ništa ne udari u glavu, pa tako ni slava. Imam mnogo prijatelja u Banja Luci i rođaka Petrušića u okolnim mestima, koje ovom prilikom mnogo pozdravljam i zahvaljujem na podršci. Sa radošću iščekujem svoj prvi nastup u vašem prelepom gradu i sve vas mnogo, mnogo volim.

Kome poklanjaš pobedu, da li sestri Jani koju si izgubio? Marko Pešić
- Pobedu poklanjam svim svojim prijateljima, rođacima, meni znanim i
 neznanim ljudima koji su skoro deset meseci bili uz mene, glasali, navijali, dali snage da izdržim. Posebno je poklanjam svojim roditeljima, braći i svojoj sestri Jeleni-Jani, mom divnom anđelu koji je bdeo nada mnom.

 

Priredio: Danilo Mašojević

 

makonda-tracker