planovi su ostali neostvareni

POSLEDNJI PUT KAD JE VIDELA ŠABANA OSTAO JE ZALEĐEN U SEĆANJU: Goca Šaulić u tužnoj ispovesti otkrila kako živi bez muža

1

Gordana Šaulić nakon godinu dana od smrti supruga Šabana otkrila je kako teče njen život, šta je najviše boli i kako se njena deca danas nose sa tragedijom. 

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Ove godine slavili biste 45. godišnjicu braka. Šta vam je Šaban obično poklanjao za važne datume?

 

Ono što ljudi možda ne znaju jeste da je bio izuzetno pažljiv, kao suprug već i kao otac, sin, prijatelj, saradnik... Uvek se trudio da poklonima obraduje bliske ljude, čak mu ni povod nije trebao. Zato je, onako tih i miran kakav je bio, uvek znao šta ko voli, u šta gleda, o čemu priča, i na osnovu toga zaključivao šta želi. Pretpostavljam da bi me, da je tu, ovih dana pomno pratio, dok ne bi shvatio šta mi treba i sigurno bi mi to poklonio. Sada, jedini poklon koji mi od njega treba je onaj koji mi niko ne može dati.

 

U kom periodu zajedničkog života ste bili najsrećniji?

 

Svaki period našeg života imao je lepe trenutke. Ipak, nekako smo sve vreme očekivali da je ono najbolje pred nama, nadali smo se da ćemo kao u pesmi ostariti zajedno, jer su deca već odrasla i osamostalila se, on je sve manje radio i moglo se očekivati da uskoro potpuno prestane s koncertima. Tada bismo se posvetili onome što volimo i jedno drugom.

 

 

Da li je istina da prilikom prvog susreta niste znali ko je Šaban Šaulić?

 

Bio je pun sebe kada smo se našli. Računa, ja sam Šaban Saulić, ona mene zna, ima dve-tri ploče... Kad ono međutim. Goca mi kaže: Ja slušam samo zabavnu muziku. Nikada nisam čula za tebe. - Doslovce je preneo kako je naš susret protekao. Ja sam tada bila godinama kada sam imala druga interesovanja i planove, međutim, ispostavilo se da je taj susret ipak bio fatalan i da je obeležio ceo njegov i moj dalji život.

 

Recite nam nešto o planovima koje je imao, a koje, nažalost, nije uspeo da ostvari.

 

Bilo je mnogo planova. On je već koncertom u Areni počeo turneju Još ovu noć, koja je trebalo da se nastavi nastupima u velikim dvoranama u regionu, ali i u Americi i Australiji. Spremao je i nove pesme, radovao se ulasku u studio... Ali, sve to sada ostaju samo želje koje se nikada neće ostvariti.

 

 

makonda-tracker