ISKRENO O SVEMU

NE MEŠAM SE U LJUBAVNE IZBORE MOJIH ĆERKI: Zdravko Čolić otvoreno o naslednicama, karijeri, uspehu, ali i SKANDALIMA

0

Pevačka legenda kaže da ne utiče na izbor naslednica kada su momci u pitanju i priznaje da je zbog njegovih čestih putovanja supruga Sandra više uticala na njihovo vaspitanje.

foto: Dragan Kadić

Una je velika, Lara je polako sustiže. Kako reagujete na momke i zaljubljivanja?

 

- Verujem da mama zna više tajni od mene, ali ja se neću mešati u njihove izbore. Meni je bitno samo da budu srećne.


Već godinama znamo šta pevate, a koju muziku slušate?

 

- Uvek ambijent opredeljuje šta čovek sluša. Muzika je stalno sa mnom, kada se odmaram to bude često neki soul. Slušam raznu vrstu muzike, postoje momenti kada ti se sluša bluz, soul, a onda i nekada zabavna pop i rok muzika.

 

Mnogobrojna televizijska muzička takmičenja su postala put stvaranja pevača, šta mislite o tome?

 

- Mislim da takva vrsta programa nije proizvela nijednu ozbiljnu muzičku zvezdu. Preko noći postanu poznati i isto tako nestanu. Neko može biti u momentu zanimljiv, ali ne znači da morate opstati, bez obzira na kvalitet pevanja. Kvalitet pevanja mora biti u sinhronizaciji sa tvojom ličnošću, ponašanjem i harizmom.

 

Koja je tajna vaše višedecenijske karijere?

 

- Nema tu neke tajne, uvek sam vodio računa o izboru pesama koje su meni ležale u moru raznoraznih autora i stilova. Publika prepozna emociju, nju ne možete prevariti. Popularnost je nešto što je kratkog daha, a istrajnost se mora zasnivati na kvalitetu i na dobrim pesmama, ne samo na hitovima. Ja sam jednostavno tražio u svemu tome neku sredinu i nešto što je meni odgovaralo. Mislim da su pesme i vokal kao i sama emocija i energija koja to prati zapravo ključne.

 

 

makonda-tracker