Glossy intervju

ČIM SAM JE UPOZNAO, ČVRSTO SAM ZNAO DA ŽELIM JOŠ DUGO DA JE SREĆEM: Ljubavna priča naše glumice i hrvatskog pevača počela je kao u NAJLEPŠEM FILMU, a evo koju anegdotu krije njihov PRVI PLES!

2

Naša poznata glumica Nevena Ristić i hrvatski pevač Marko Vukes pre dve godine krunisali su ljubav brakom

foto: instagram
foto: instagram

Ovih dana odlučili su da podele delić svoje ljubavi sa publikom kroz novu pesmu „Djevojka iz drugog plemena“, koja opisuje upravo njihovu ljubavnu priču. Nevena i Marko u intervjuu za Glossy otkrivaju sve detalje saradnje, ali i početka njihove ljubavne priče.

 

Izdali ste novi singl “Djevojka iz drugog plemena”. Šta nam možete reći o njemu?

 

Marko: Pesma “Djevojka iz drugog plemena” je zapravo nastala kroz moju ispovest prijatelju dok sam mu govorio o njoj – djevojci iz drugog plemena. Nije prošao ni ceo jedan dan od kako smo se prvi put sreli nas dvoje, a čvrsto sam bio ubeđen da ovu devojku još dugo dugo želim da srećem. Ta devojka je danas moja žena. Zahvalan sam dragom Bogu što je Boris bio tog dana toliko budan i složio ove reči i ovako silno sve namestio.

 

foto: promo

Posebno je i to što je vaš prvi ples sa suprugom Nevenom bio baš uz ovu pesmu. Koje vam još emocije budi taj trenutak i ova pesma?

 

Marko: Pomalo je smešna situacija vezano za tu priču, jer zapravo od količine obaveza na našim poslovima tih mesec dana uoči svadbe, stalno smo bili na putu, mi smo zaboravili na "prvi ples". I kada smo shvatili da nam je taj detalj promakao, nedelju dana pre venčanja Nevena je došla na tu ideju da bi bilo zpravo i lepo da uz "našu pesmu" koja je stara koliko i naša ljuba zaplešemo. I tada je upravo pesma "Djevojka iz drugog plemena" imala svoju prvu live izvedbu, a dve godine nakon toga došao je trenutak da je i studijski snimimo i uobličimo video spotom, kako bi našla svoje posebno mesto na mom albumu koji objavljujem krajem ove godine pri diskografskoj kući Croatia Records.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nevena Vukes (@nevena.vukes) on

Koliko je posebno raditi sa suprugom na novom projektu?

 

Marko: Pesma je dugo stajala po strani upravo iz bojazni da bi je mogao zbog prejakih osećaja i vezanosti za nju lako mogao da poništim. I Nevena i ja smo znali da bi bilo divno i važno da je objavim, ali smo isto tako znali da kada treba da je objavimo, jer bi istog trena dali deo nas u javnost. Tu se čekala naša odluka... Ipak kroz ovu pesmu se slavi ljubav, a zar to nije divno da se podeli sa bilo kim? Kada je pesma bila gotova, Nevena je preslušavala mesecima kako bi osmislila scenario za video spot. Moram da priznam da je nisam smeo da pitam koja je idejna finalna priča do svega nedelju dana pre snimanja. Video sam i osetio da joj je stalo da to bude istinito sa našim osećajima, i zato se nisam puno mešao nego sam je pustio da joj se sve posloži. Siguran sam da ćemo ceo proces stvaranja ove pesme i video spota pamtiti kroz život.

 

foto: promo

Nevena, kakav je osećaj glumiti u spotu supruga?

 

Meni kao glumici je u opisu posla da oživljavam istinu na sceni ili u kadru nekih drugih ljudi, nekih tuđih reči. Međutim na snimanju imate kao detektor istine režisera, u pozorištu imate publiku, a ovaj put je to bio moj muž. I da, bilo je neobično. Tanka je nit subjektivnog i objektivnog osećaja u biću svakog glumca bilo šta da radi, a u kadru sa Markom sam znala da mi je jedini zadatak bio da to budem - ja. Čista - ja.

 

Marko, kakav je osećaj sarađivati sa suprugom?

 

Raditi sa Nevenom je uvek zanimljivo i dinamično. Ona voli svoj posao i vrlo je neobična u svom stvaranju i dok glumi i dok piše, a i dok režira. Postoji nešto originalno, mogu reći kao njen pečat, u svemu što radi. Pedantno se bavi osećajima, i onda čini mi se svim kolegama, a i meni preostaje da je samo pratim u tome. Već smo naučili za ovo vreme da radimo zajedno, da se razumemo, što nije baš tako bilo na samom početku. jer meni je trebalo vremena da se opustim pred kamerama. Ipak sam ja pevač, to je moj teren i tu sam siguran, a spotovi su za mene bili strani teren. Tu mi je Nevena pomogla sa svojim glumačkim iskustvom i vremenom sam stekao poverenje.

 

foto: promo

Da li pomažete i sugerišete jedno drugom oko svojih karijera?

 

Naravno, često razgovaramo i oko svih važnijih odluka razmatramo zajedno šta se čini prihvatljivije i mudrije za dalji korak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nevena Vukes (@nevena.vukes) on

Nevena, da li biste se oprobali u Markovoj profesiji?

 

Profesije su jako slične, ali opet različite. Za svaku treba puno posvećenosti i puno rada. Ali opet, život je čudo, nikad se ne zna...

 

Marko, da li biste se oprobali u Neveninoj profesiji?

 

Za sad mi je dovoljno što sam se oprobao radeći spotove i osetio tu profesiju na taj način izbliza.

 

 

 

makonda-tracker