za nju je ljubav vruć krompir

SADA BI SVE URADILA DRUGAČIJE: Vesna Dedić otkrila zbog čega se nije ponovo udavala i u čemu smatra da je jako POGREŠILA

0

Vesna Dedić je potpuno otvoreno progovorila o svim životnim aspektima, od poslovnog do ljubavnog.

vesna dedić
vesna dedićfoto: Petar Đorđević

RAD ULEPŠAVA ŽIVOT

Kako žene da nose svoje godine i stare pametno?
- Ne znam. Tek sam počela da starim i pitajte me to za desetak godina. Uvek sam osluškivala svoje telo i svoje srce, pa sam stil života, ambicije, način ishrane i želje prilagođavala sa svešću o svom životnom trenutku i, naravno, životnom trenutku svog deteta.

 

Kafane, ručkovi, noćni život, pesma, kafa s drugaricom... jesu li to antidepresivi? Ima li ih još?
- Sve što ste nabrojali i - rad. Novi izazovi su najbolji antidepresiv. Junakinja mog romana "Seti se naše ljubavi" kaže: "Meni je rad ulepšavao život između dva ljubavna razočarenja." Delim isto iskustvo, naravno, i cenim činjenicu da živim od onoga što radim s ljubavlju.

 

Kako brinete o zdravlju?
- Idem jednom godišnje kod dr Zorke Damjanović na ultrazvuk i slušam njena uputstva. Umereno vežbam, mnogo se krećem i imam režim ishrane koji ne isključuje zabranjene namirnice jednom mesečno. Naučila sam da kuvam koristeći nove recepture s namirnicama koje su korisne za moj organizam. Lepota je uvek odraz onoga što se dešava u našem telu i duši. I žena s najružnijim crtama lica i najproblematičnijom građom je lepa ako je zdrava i srećna.

 

LJUBAV JE VRUĆ KROMPIR

Zašto je nekim ženama, poput vas, jedan brak dovoljan?

- Eh... Nije dovoljan jedan brak. Sada bih sve potpuno drugačije. Udavala bih se i posle prvog razvoda i rodila bar još dvoje dece. Nisam imala hrabrosti usled straha da ponovo ne doživim izdaju i nisam znala, u ovoj turbulentnoj zemlji, da li ću moći da iznesem odgovornost za egzistenciju. Žene poput mene imaju izražen osećaj odgovornosti i nikad ljubav i brak ne doživljavaju kao vruć krompir koji ćeš staviti u ruke partneru. Greška! Ako je krompir vruć, smisao braka i jeste da imaš kome da ga prebaciš ako peče. Ja sam to kasno shvatila.

 

 

makonda-tracker