pogled izbliza

Vučić Perović: Film o mom životu bio bi dosadan

0

Mladi glumac u usponu samo za Glossy otkriva neke dosad nepoznate detalje o sebi.

foto: Profimedia

Redakcija Glossy imala je sreće da uhvati Vučića Perovića, kog sve češće gledamo, na pres konferenciji povodom predstave Kralj Betajnove, u kojoj tumači ulogu Franca Bernota. Postavili smo mu par brzinskih pitanja, na koja je on ljubazno odgovorio, iako ne voli da previše otkriva o sebi.

 

foto: Nenad Petrović

Šta si smatrao izazovnim kada si pripremao ulogu Franca Bernota?

- To što sam morao mnogo da se odmaknem od sebe i od svojih nekih stvari koje radim u životu, jer ovo što igram je daleko od mene. Trebalo mi je vremena da shvatim čoveka koji rezonuje kako rezonuje.

 

Šta ti je draže: televizija ili pozorište?

- Ne postoji šta je draže, postoji šta je lakše. Mislim da je meni lakše da snimam, jer sam mnogo snimao i počeo sam sa snimanjima, ali ne može jedno odvojeno od drugog. Pozorište je jako bitno i možda mi je i bliže, a teže.

 

foto: Promo

Da neko snimi film o tvom životu, ko bi te glumio?

- Mislim da bi to bio jako dosadan film. Možda se i rodi taj neko ko bi me glumio.

 

Koji savet i dalje pamtiš?

- Kad glumac zna šta radi, onda ne treba ništa da radi na sceni.

 

Kotor ili Beograd?

- Ne mogu da kažem da li više volim mamu ili tatu.

 

foto: Promo

Kako voliš da provodiš slobodno vreme?

- Treniram. Nekad trčim, nekad plivam.

 

I, za kraj. Mlad si, ali za tobom je pozamašno iskustvo. Da li si u nekom trenutku osetio prezasićenje glumom?

- Desilo se još na fakultetu, kad sam bio u 1. semestru druge godine - to mi je bio najteži period studiranja, tad sam razmišljao da li sam za ovaj posao. Često se preispitujem i da li mogu sve to što posao zahteva, da li mogu da odgovorim na izazov, da li imam dovoljno iskustva da bih mogao da ostanem u poslu. Gluma izaziva velika preispitivanja i nisi uvek spreman na sve istine o sebi i sve spoznaje o sebi. Nekad čovek misli da je nešto, a onda dođe situacija u kojoj shvatiš da nikad nisi bio to nešto, iako si bio u uverenju da jesi.

 

foto: Printscreen

Kako si to prebrodio?

- Što se tiče posla, bilo je jako teško da tu godinu prebrodim, ali nekako se uvek vratim na to sam ja zaista ovo upisao iz ljubavi, da sam ja iz tog Kotora, gde sam rođen, došao u Beograd samo zato što ovo volim. Setim se te ljubavi, tog zanosa i te želje da budem tu.

 

 

makonda-tracker