poslednji INTERVJU

Milena Dravić: Dragan me je uvek štitio i davao mi sigurnost

4

 

Tek pošto je primila prestižno priznanje Dobričin prsten, naša istaknuta umetnica evocirala je u intervjuu za Glossy uspomene na svog supruga, čuvenog glumca, za koga kaže da joj je bio velika podrška i u životu i u poslu

foto: Petar Đorđević


Glossy: Pored rođaka, imate i divne prijatelje. Jesu li vam i oni podrška?


- Reč je o prijateljstvima koja traju godinama i iskrena su. Bili su uz mene kad mi je bilo najteže, a i dan-danas to čine. Obilaze me, bodre, što je za mene veličanstveno i ja sam im zahvalna do neba.

 

Ja sam onaj koji vam je 1971. godine opljačkao stan: Milena Dravić oči u oči sa čovekom koji je pokrao (FOTO)
 

Glossy: Prija li vam kad u razgovorila s njima često pominjete pokojnog supruga i time oživljavate uspomenu na njega?


- Dragan bi se mnogo radovao i bio bi srećan što sam doživela da dobijem ovu nagradu. S druge strane ja, ne kao njegova supruga, već kao kolega, smatram da je on morao takođe da bude dobitnik Dobričinog prstena. Danas kao da mnogi shvataju da je tako trebalo da se desi. I šta više da pričam, sve se ispričalo pa i to koliko je zaslužan za mnoge velike i lepe stvari, koliko je bio veliki umetnik. Bio je izuzetan čovek. Srećna sam što sam bila s njim, ali i nesrećna što ga više nema.


Glossy: Doživljavate li svoje životno doba kao ono u kojem se evociraju uspomene često ili želite da mislite na nešto što će se tek desiti?


- Iako vodim jednu svoju borbu, u čemu sam vrlo disciplinovana, mislim i na nešto lepo što bi moglo da se desi. Ne znam koliko, ali verujem da još mogu da dam nešto od sebe.

 

Milena Dravić nakon što je dobila najveće moguće priznanje: Samo Gage nema da podelimo radost

 

Glossy: Šta može da vas usreći?


- Muzika, s kojom sam ušla u život. Govorili su mi kako sam još kao beba, pa kasnije i kao devojčica, obožavala da slušam muziku i uz nju igram. Išla sam i u baletsku školu, pa svirala klavir... Zaista uživam i uz sve te velike umetnike, među kojima je Ivo Pogorelić. Posle božanstvene ceremonije u Zvezdari, sutradan sam otišla na njegov koncert. Kad sam čula da će doći u Beograd, rekla sam sebi - ne znam kako, ali ću morati da odem, i uspela sam. Smatram ga genijem koji svojim delima leči, a meni je kontakt s muzikom veoma važan.

makonda-tracker