Dragan Marinković Maca i Tijana Golubović: Naše tajno venčanje (ceo tekst)

Samo dva meseca pre rođenja zajedničkog sina, glumac i šoumen Dragan Marinković Maca i njegova voljena Tijana Golubović u suton 25. jula zakleli su se jedno drugom na večnu ljubav na crkvenoj ceremoniji u Sremskim Karlovcima
1
1 / 17 Foto: Petar Đorđević

Bajkovita romansa s apsolventkinjom prava Tijanom Golubović, zauvek je promenila životni put glumca i šoumena Dragana Marinkovića Mace. Iz sasvim slučajnog susreta od pre godinu i po dana, izrodila se sudbinska ljubav koja je u nedelju 25. jula krunisana brakom u Donjoj crkvi svetih apostola Petra i Pavla u Sremskim Karlovcima. Lokaciju za venčanje mladenci su čuvali do samog dana svečane ceremonije, ali s obzirom na to da je Story saznao vest o ovom događaju, pristali su da u ekskluzivnom bračnom intervjuu podele utiske s najlepšeg intimnog događaja u njihovim životu. Dvadesetdevetogodišnja Tijana je te nedelje u kasnim popodnevnim časovima nosila prelepu venčanicu iz novosadskog salona Matrimonia, dok je četrdesetdvogodišnji Maca odenuo belo odelo. Do skrovite crkvice u Karlovcima mladenci su došli sami, a venčanju osim kumova zaljubljenog para, Marije Šerifović i Nenada Drakića, niko drugi nije prisustvovao. Iako je dugo govorio kako se nikada neće venčati, Tijana je u drugoplasiranom učesniku rijaliti šou-programa Farma probudila najdublja osećanja, zbog čega se s osmehom na licu zakleo svojoj dragoj na večnu ljubav i vernost. O razlozima zbog kojih su svoje venčanje brižno skrivali i detaljima snažne ljubavi čija će kruna biti naslednik koji bi za dva meseca trebalo da dođe na svet, glumac i njegova supruga pričaju samo za Story.    
Story: Ispunili ste obećanje koje ste nedavno dali u intervjuu za Story i venčali se u belom odelu. Ko ga je dizajnirao?

Dragan: Odelo mi je sašila Ana, ali ne mogu vam reći ko je ona. (Smeh) Prvi put sarađujemo i prezadovoljan sam stajlingom, mada sam želeo veći trapez na zvoncarama, ali Ana mi to nije dozvolila. Naočare su moj rekvizit i svideo mi se taj retro look. Burme je kupio moj kum Nenad, pošto ja nisam vešt u izboru nakita.

Story: Ali, za razliku od Tijane vi ne nosite burmu. Zbog čega?

Dragan: Ne mogu da je nosim, smeta mi.

Story: Zbog čega ste izabrali da se venčate u Sremskim Karlovcima?

Dragan: Najpre smo želeli da to učinimo u prelepom manastiru Grgeteg koji se nalazi na južnim obroncima Fruške gore. Međutim, tamo se obavljaju samo krštenja, što znači kako nije isključeno da ćemo na tom svetom mestu sledeće godine krstiti klinca, koji će na svet doći 4. oktobra.

Story: Zanimljivo je da je na isti dan rođen vaš prijatelj, vaterpolista Danilo Ikodinović. Hoće li se i vaš sin zvati Danilo?

Dragan: Ne, ali Dača i ja smo nedavno pričali na tu temu, pošto postoji zanimljiva simbolika. Moj drugi sin rodiće se na Danilov rođendan, a Ikodinovićeva ćerka Hana je rođena 17. marta, na datum mog rođenja.

Tijana: Još nismo odabrali ime za sina.

Story: Zbog čega ste organizovali tajno venčanje?

Dragan: Da smo na venčanje zvali sve naše prijatelje, morao bih da pravim svadbu za 12.000 ljudi, a poznavajući ih, slavlje bi trajalo do 4. oktobra, pa bismo ga spojili s rođenjem deteta, a onda produžili do sinovljevog krštenja... Ovako smo se odlučili za skrivenu lokaciju i pozvali samo kumove. Ali, pošto ste nas vi iz Storyja provalili, odlučili smo da s vašim čitaocima podelimo taj intimni trenutak.

Story: Da li je tačno da ste odlučili da se venčate samo  četrdeset i osam sati pre nego što ste to zaista i učinili?

Dragan: Da, a kumovima, dugogodišnjem prijatelju Nenadu Drakiću i zajedničkoj drugarici Mariji Šerifović, javili smo dvadeset i četiri sata pre venčanja. Inače, kum nam je pomogao i oko opremanja našeg novog stana u Novom Sadu. Paroh Milenko Popović, koji nas je venčao, dozvolio nam je da odaberemo bilo koje vreme van termina predviđenog za službu, pa smo to učinili u večernjim časovima.

Story: Zašto ste se odlučili na brak s obzirom na to da ste godinama bili njegov protivnik?

Dragan: Ovo nije forma, već prava suština i baš zato smo se i odlučili za crkveno venčanje. Da postoji crkva u pustinji na brdovitom Balkanu, tamo bismo se venčali jer sam o tome maštao kao klinac.

Story: Tijana, kako ste naveli vašeg izabranika da stane pred oltar?

Tijana: Ne postoji recept i Maca je sam odlučio da se smiri.

Story: Koja vam je najlepša uspomena sa venčanja?

Dragan: Kada sam ustao tog dana, nisam imao poseban osećaj, a venčali smo se u suton jer smo želeli da nas što manje ljudi vidi.

Tijana: Spremila sam se za sat i po vremena. Upali smo u frku i tek kada smo seli u automobil i krenuli put crkve, postala sam svesna da je to dan mog venčanja. Bilo mi je neuobičajeno tog dana, a takav mi je i život sa Draganom.

Story: Jeste li još jednom razmislili pre izgovaranja sudbonosnog da?

Tijana: Ne, bila sam sigurna u svoju odluku. Od početka naše veze sve je išlo u ovom pravcu i bilo je pitanja dana kada ćemo na ovaj način krunisati svoju vezu. Zabavljali smo se oko godinu i po dana, a relativno brzo počeli smo i da živimo zajedno. Odlučila sam i da uzmem prezime Marinković.

Story: Jeste li želeli da svadbenu večeru priredite u svom restoranu La Maison?

Dragan: Ne, jer je La Maison trenutno ruševina, ali tačno je da uskoro otvaram restoran u Sremskoj Kamenici. Radovi su u toku i to mesto će sigurno odisati opuštenošću. Otišli smo na večeru na jedno potpuno skriveno mesto jer ne volim da izgledam kao paradni konj u belom.

Story: Hoćete li u svom restoranu slaviti rođenje drugog sina?

Dragan: Ne verujem, jer nisam ljubitelj te vrste slavlja. Ni kada sam dobio prvog sina Lava, nisam slavio na taj način. Ne mogu da budem spržen i izgužvan u kafani, dok mi je voljena u bolnici.

Tijana: Trudnoću odlično podnosim i trebalo bi da se porodim 4. oktobra, ali nadam se da će to biti neki dan ranije.

Story: Hoće li Maca prisustvovati porođaju?

Tijana: Hoće, on mora svugde da bude prisutan. Ne bi me čudilo i da asistira ginekologu. (Smeh)

Story: Da li lakše podnosite trudnoću ili vašeg dragog?

Tijana: Ne znam, teško mi je i jedno i drugo. Šalu na stranu, sve protiče u najboljem redu i suprug mi pruža veliku podršku. Odnosi se prema meni kao da nisam trudna i zato s lakoćom podnosim drugo stanje, koje mi vode doktori Vesna Kopitović i Đorđe Ilić.

Story: Kako ste reagovali na vest o polu bebe?

Tijana: Očekivala sam sina, možda baš zato što je Maca konstantno pominjao da ćemo dobiti muško dete.

Maca: Ja nisam švaler, pravim samo mušku decu.

Story: Da li je vaš prvi sinčić Lav bio na venčanju?

Dragan: Nije. Sledeće nedelje idemo u Sarajevo da se vidimo sa mojom majkom Mirjanom, a potom ću na deset dana otići u Dubrovnik sa Tijanom i oba sina. (Smeh) Osim što ću se odmarati, imaću i jedan poslovni angažman na Dubrovačkim letnjim igrama.

Story: Je li vam venčanje čestitala nekadašnja izabranica Amra Redžić, s kojom ste pre pet godina dobili sina Lava?

Maca: Naravno.

Story:  Kako ste se upoznali sa Tijanom?

Dragan: Neka nešto ostane samo naša tajna, ne morate baš sve da znate vi iz CIA i od sada ću tako zvati Story. (Smeh)

Story: Kakvi su vam poslovni planovi za jesen?

Dragan: U Puli je bila regionalna premijera filma Ostavljeni u kome igram sa Mirom Furlan, svetska u Karlovim Varima, a ovo ostvarenje imaće i beogradsku premijeru. Kada je reč o filmu Neprijatelj Dejana Zečevića, postoji šansa da će premijerno biti prikazan na Berlinskom festivalu sledeće godine.

Story: Ostajete li angažovani i kao voditelj na televiziji?

Dragan: Ponude su tu, još vagam, a najverovatnije ću ostati u Emotionu.

Nikola Rumenić

makonda-tracker