sećanje

Ceo Balkan je utihnuo kada je objavljeno da je poginula: Prelepa glumica danas bi napunila 57 godina

0

Bila je jedna od najlepših glumica u Jugoslaviji, živela je buntovno i punim plućima, a samo u jednom trenu njen život se ugasio. Danas ostaje sećanje na šarmantnu lepoticu o čijem talentu i šarmu se  i dalje govori

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Ena Begović rođena je na današnji dan 1960. godine u Trpnju  gde je provela srećno detinjstvo s mlađom sestrom Mijom.

 

Ena Begović: Zapečaćeno poljupcem smrti

 

Živela je buntovnim životom, ne prezajući ni od čega. Bila je obožavana što zbog neverovatnog šarma, što zbog lepote o kojoj su svi pričali. 

 

- Strašno sam tužna, a bol s godinama ne jenjava. Svake godine sve je gore. Strašno mi je što smo ostali bez Ene, ali još više mi je žao zbog nje, jer otišla je u trenutku kada je rođenjem Lane konačno došla i do privatnog ispunjenja koje joj je u sintezi s njenom umetničkom veličinom trebalo zaokružiti život - govorila je Mija Begović za hrvatske medije

 

foto: Youtube Printscreen

Ena je imala veliki strah od automobila, te je izbegavala da vozi. Ipak njen strah se obistinio već 1996. godine kada je izazvala saobraćajnu nesreću u kojoj se pogodinuo motorciklista, a ona je za to dobila uslovnu kaznu od tri godine.

 

Mia Begović: Bol za Enom ne jenjava

 

Samo četiri godine od ove nesreće, Ena je poginula kada je ispala iz automobila koji je vozio Leo Radeljak sin Josipa Radeljka sa kojim je Ena tada imala jednomesečnu ćerkicu Lanu. Nakon tragedije, usledilo je suđenje koje je trajalo do 2007. godine. Leo Radeljak oslobođen je krivice , a za nesreću je bio kriv neispravan menjač na džipu.

makonda-tracker