Životna priča

Legendarna Olivera Marković: Heroina scene koju nećemo zaboraviti (FOTO)

1

Na današnji dan, pre  6 godina napustila nas je Olivera Marković, glumačka legenda, čije se replike i danas prepričavaju. 

foto: Arhiva, Mića Jović
foto: Arhiva, Mića Jović

Nekima baka i majka, a za neke simbol ženstvenosti i stila. Kako god da je pamtite, Olivera Marković je definitivno jedna od heroina naše glumačke scene koju nikada nećemo zaboraviti.

 

Njena glumačka karijera započela je otprilike istog trenutka kada se rodila. Ljubav prema glumi pokazivala je još u detinjstvu da bi u veoma ranim godinama započela svoj glumački angažman tokom okupacije, kada je držala predstave na Kolarčevom univerzitetu.

 

Životna priča: Ružica Sokić - Glumica do poslednjeg daha

 

Crna kosa, upečatljive oči i beo ten od početka su okarakterisale ovu glumicu kao vrsnu lepoticu, a njen tadašnji stil mogao se meriti sa stilom holivudskih diva. Ipak, mnogi je se pamte upravo po humorističkim angažmanima, kao Živku u Nušićevoj "Gospođi ministarki" ili kasnije u nezaboravnom, sada već klasiku, Balkan ekspresu.

 

Život Olivere Marković obeležila su dva muškarca, i to dva glumca - Rade Marković sa kojim je glumela u čuvenim "Mačkama" 1957. godine, i Dušanom Bulajićem sa kojim je ostala do samog kraja.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

makonda-tracker