Nataša Bekvalac: Već dugo razmišljam o usvajanju mališana

Poseta Prihvatilištu za decu i omladinu podstakla je pop zvezdu Natašu Bekvalac da ponovo razmišlja o usvajanju deteta, o čemu je sa suprugom Danilom Ikodinovićem već razgovarala i pre rođenja njihove ćerke Hane
3
1 / 2 Foto: Vladimir Šporčić

Svečanim odbrojavanjem, pop zvezda Nataša Bekvalac prošle nedelje otvorila je humanitarnu aukciju Pobedi za decu Prihvatilišta, čiji cilj je prikupljanje novca za pomoć nezbrinutoj deci, kako bi se ova ustanova preselila u prostorije većeg kapaciteta. Akcija je organizovana kao onlajn licitacija ličnih stvari poznatih ličnosti iz sveta, muzike, glume i sporta, a  lične predmete prva je poklonila upravo Bekvalčeva, čije roze cipelice, nošene na finalu Velikog brata, imaju početnu cenu od 51.000 dinara. Međutim, od protokolarnog dela ove akcije, ponovo su bile jače emocije i ushićenost koju Nataša nije mogla da sakrije kada je decentno obučena ušetala u zgradu Prihvatilišta na Voždovcu. Suzne oči i drhtavi glas zamenio je smeh, kada su joj deca sa stalnom adresom u ovoj ustanovi poklonila rukotvorenu roze kućicu.

- To je najlepši poklon koji sam ikada dobila – kaže Nataša i dodaje da je još pod utiskom dirljivog susreta s nezbrinutim mališanima.

- Ponosna sam što sam odabrana od strane dece kao neko koga bi oni najviše želeli za promotera te manifestacije. S druge strane, pristala sam na to, i kao čovek i kao majka, jer mi se dopao krajnji cilj te akcije. Gledajući te mališane bez roditelja od kojih je nekima i trgovano, a bilo je i dece koja su čak i zlostavljana, razne misli prolazile su mi kroz glavu. Sve me je to veoma potreslo, ali ujedno dalo mi je i dodatni podsticaj da svim srcem istrajem u odluci da se ova akcija finalizuje i deca dobiju bolje uslove za život – priča lepa plavokosa pevačica koju je ova poseta podstakla da iznova razmišlja o usvajanju deteta, što joj je bilo na umu i pre nego što je 2007. rodila ćerku Hanu.

- Otkako smo se upoznali i zaljubili jedno u drugo, Danilo i ja veoma često vodimo razgovore o usvajanju deteta. Govorili smo o tome i pre i posle Haninog rođenja, ali sudbina nam je nametnula prioritet druge vrste, a to je Danilov oporavak nakon nesreće. Za to nam još treba mnogo energije, ljubavi, kompromisa i strpljenja, a isto to zahteva i usvajanje. Dete nije ni pas ili igračka, a onog trenutka kada budem svesna odgovornosti koju usvajanje sobom nosi i sigurna da će ono imati isti tretman kao moja Hana, tada ću se i odlučiti na taj korak. Svoje utiske iz Prihvatilišta prenela sam po dolasku kući svom suprugu i imam njegovu maksimalnu podršku u pružanju pomoći mališanima – kaže Nataša koja je prošle nedelje u zvaničnom istraživanju među osnovnoškolskom i srednjoškolskom decom, proglašena jednim od idola mladih u Srbiji.

- Odavno nisam čula nešto što me je više obradovalo. Moja odgovornost je od ovog trenutka još veća, a i poruka koju šaljem ubuduće biće još pozitivnija, u čemu mi pomaže mudrost koju mi daju godine – zaključuje atraktivna pop zvezda.

Nikola Rumenić

makonda-tracker