novi član tima

Slagalica dobila novu supervizorku: Evo ko će zameniti legendarnu Milku Canić

0
Mirjana Stefanović, lektorka koja je od januara postala supervizorka kviza „Slagalica“ posle smrti legendarne Milke Canić, čvrsto je odlučna u tome da ne nasledi svoju prethodnicu po čuvenom pozdravu „dobro veče“ i da svoju dužnost obavlja isključivo iza kamera.
foto: Dragan Radojević
foto: Dragan Radojević

Ekipa Kurira prisustvovala je snimanju, a Mirjana otkriva da je ona i pre Milke, pre skoro 20 godina, obavljala posao kontrolora ispravnosti takmičenja.

 

Koliko Kristini Radenković nedostaje Milka Canić... : Bila nam je svima velika podrška (FOTO)

 

- Po struci sam lektor i tako sam i počela da radim na RTS. Međutim, ubrzo posle bombardovanja došlo je do brojnih raspodela na televiziji, pa je tada odlučeno da urednica Slavica Ćirović i ja radimo Slagalicu. Tada nije postojalo zanimanje supervizora, sve smo radile zajedno. Tako je bilo sve do 2001, dok se nije formirala PR služba u RTS, pa sam ja odlučila da pređem u taj sektor. Godinu dana kasnije, umesto mene, u Slagalicu je došla Milka Canić. U to vreme RTS je bio na lošem glasu i postojala je sumnja u sve što je državna televizija radila, zato se javila potreba da postoji osoba koja će se zvati supervizor, da pokažemo našim gledaocima da postoji osoba koja sve to kontroliše - kaže Mirjana i objašnjava da je neposredno posle smrti Canićeve dobila ponudu da se vrati u ekipu najgledanijeg kviza.

 

foto: Marina Lopičić/kurir

- Kada je, nažalost, Milka preminula, ja sam se, uslovno rečeno, vratila na stari posao. Ona je sticajem okolnosti i harizmom koju je posedovala postala medijski prepoznatljiva i zbog toga je postala jedinstvena. Mislim da u tom smislu ne može niko da je zameni i da sećanje na nju treba kao takvo da ostane. Njen posao je neko morao da nastavi - priča supervizorka.

makonda-tracker