Kruna zabranjene ljubavi

Žena koja je zavela princa: Životna priča kraljice Ranije

0
Majka četvoro dece i internacionalna modna ikona, harizmatična dama Ranija el Abdulah, kraljica Jordana, danas je uzor mnogim ženama sveta, a njen život u izgnanstvu promenio se preko noći kada je upoznala sadašnjeg supruga, čiji je otac kasnije doneo iznenađujuću odluku da presto umesto svom bratu prepusti sinu, što je ona prihvatila sa strepnjom, svesna velike odgovornosti i rizika koji je očekuju

 

foto: Profimedia

Skromnost ove žene često je osporavana. Kolale su priče da nije miljenica naroda i da puno troši. Međutim, mnoge stvari ne govore u prilog tome. Kada je došao trenutak krunisanja, Ranija je pozajmila od sestre svog muža tijaru vrednu dva miliona dolara, jer je smatrala da je besmisleno trošiti toliku sumu na nešto što će nositi samo jednom u životu. Takođe, nije retkost videti ovu lepu brinetu kako sama u automobilu, bez vozača, odlazi na događaje, u kupovinu i slično.

 

foto: Profimedia

Muza slavnih kreatora


Ranija je bez sumnje jedna od najbolje odevenih žena sveta. Ona je muza Đorđa Armanija, ali pored skupih i dizajniranih stvari, ova internacionalna modna ikona često ume da ponese i odevne komade lokalnih dizajnera ili jeftinijih brendova. Jedna od dizajnerki koju kraljica izuzetno voli jeste Viktorija Bekam, čije kreacije uvek nađu mesto u njenom ormaru. Za nju moda predstavlja izražavanje onoga kakva je ona, a nikako slepo praćenje poslednjih trendova. Uvek nosi ono u čemu se najbolje i najprijatnije oseća, a to se, kako čovek stari, menja. Svaka era ima svoju ženu od stila, a početak ovog milenijuma u znaku je ove prefinjene i graciozne lepotice.
 

makonda-tracker