žena koja je rušila tabue

Čarls je najpre bio dečko njene sestre, nije previše marila za tradiciju: 5 stvari koje SIGURNO niste znali o princezi Dajani

0
Kada je prvi put upoznao 16-godišnju Dajanu, princ Čarls je imao 28 godina i bio je u vezi s njenom starijom sestrom Sarom.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Otkako se 1981. godine udala za princa Čarlsa, princeza Dajana provela je ostatak života pod lupom javnosti.

 

Uprkos tome postoji nekoliko zanimljivih činjenica o omiljenoj princezi za koje možda do sad niste čuli.

 

To je umela samo ledi Di: Frizura zbog koje je nastalo ludilo, hitno su menjane naslovnice, njen frizer se krio od novinara...

 

1. Princ Čarls se prvo zabavljao sa Dajaninom starijom sestrom

 

Kada je prvi put upoznao 16-godišnju Dajanu, princ Čarls je imao 28 godina i bio je u vezi s njenom starijom sestrom Sarom. Brzo su raskinuli nakon što je Sara priznala medijima da nije zaljubljena u princa Čarlsa.

 

foto: Profimedia

Ali Dajani se sviđala pomisao da bude deo kraljevske porodice, pa je čak u internatu imala i fotografiju Čarlsa iznad kreveta. Dve godine nakon prvog susreta započeli su i za službenim udvaranjem, a Sara je ponosno izjavila da ih je ona upoznala i nazvala se Kupidonom.

 

2. Dajanina venčanica je ušla u kraljevsku istoriju

 

Venčanica princeze Dajane bila je ukrašena s više od 10 hiljada malih bisernih šljokica i bisera te je haljina imala neverovatno dugačak šlep od skoro osam metara. Upravo je ovaj šlep postao najduži u kraljevskoj istoriji.

 

On je nju prevario, ona mu nije ostala dužna: 22 godine kasnije, i dalje se priča o osvetničkoj haljini Ledi Di (FOTO)

 

Venčanica je tada koštala 115 hiljada dolara, a izradili su je britanski dizajneri Dejvid i Elizabet Emanuel koju su znali da takva haljina treba da bude dramatična, da treba da uđe u istoriju, ali i da se Dajani mora da se svidi.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

makonda-tracker