jedinstvena

To je umela samo ledi Di: Frizura zbog koje je nastalo ludilo, hitno su menjane naslovnice, njen frizer se krio od novinara...

0
Te 1991. godine, princeza Dajana ne samo što je postavila novi trend nego je frizurom izazvala pravo medijsko ludilo.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Princeza Dajana veći deo svog živote provela je pod lupom javnosti koja je s velikim zanimanjem pratila svaki njen korak. Posebnu pažnju javnost je posvećivala njenim odevnim kombinacijama, ali i frizurama.

 

On je nju prevario, ona mu nije ostala dužna: 22 godine kasnije, i dalje se priča o osvetničkoj haljini Ledi Di (FOTO)

 

Britanci i danas pamte trenutak kada je princeza 1991. godine odvažno skratila svoju kosu i predstavila se svetu s novom kratkom frizurom, a za nju je bio zaslužan frizer Sem Meknajt.

 

foto: Profimedia

Fotografija Dajane u beloj balskoj haljini nastala je kada sam radio s francuskim fotografom Patrikom Demarčelierom. Rekli su mi da snimamo nekog jako važnog za Vog i ja sam pomislio da bi to mogla biti Margaret Tačer, ali tada je na snimanje ušetala princeza Dajana. Tada sam lažirao kratku frizuru uz pomoć ukosnica s kojima sam njenu poludugu kosu sakrio ispod krunice”, ispričao je Sem za Dejli mejl i zatim otkrio kako je lažna frizura postala prava.

Ledi Di u šokantnom intervjuu kao da je predvidela budućnost: Ne mislim da ću ikad biti kraljica (VIDEO)

 

Ne samo što se ova frizura dopala princezi nego je ona poželela da ta promena bude trajna. I ona i njen novi prijatelj bili su dovoljno hrabri za to.

 

makonda-tracker