u najtežim trenucima

Milena Dravić nakon što je dobila najveće moguće priznanje: Samo Gage nema da podelimo radost

0
Jedna od najvećih diva srpskog i jugoslovenskog glumišta dirljivom i snažnom izjavom rastužila je prijatelje, kolege i publiku....

 

 

foto: Petar Đorđević

Smatra da posvećenost nedostaje u svim sferama društva.

 

- Nije mi jasno kako je moguće da kao legitiman stav zavlada onaj da sve može da se radi ofrlje, da svi mogu da rade sve...

 

Milena Dravić prisetila se kako je i koliko radila sa legendarnim Gagom Nikolićem: Sada, kada se svode računi, vidi se da je sve moralo tako biti... (FOTO)

 

Svuda je površnost

 

- Apsolutno ne mogu da shvatim kako su neznanje i površnost nadvladali u svim sferama. Valjda svako treba da radi najbolje što ume ne samo da bismo išli dalje, nego da bismo opstali. A šta vidimo svuda oko sebe? Javašluk i neznanje. Ne znam da li ćemo moći iz toga da se iščupamo. A morali bismo, jer ovako je nemoguće ići dalje - zaključila je Dravićeva.

 

foto: Damir Dervišagić

Ona je govorila i o tome kako se u današnjem društvu gleda na kvalitet.

 

- Danas je kvalitet diskvalifikovan kao kriterijum. Da i ne pominjemo manipulaciju, koja je postala legitiman i dominantan model. A koja se poruka šalje mladima na taj način? Šalje se, žargonski rečeno, poruka - živi se na foru. Danas se brzo živi. Često sama sebe, što bi se reklo, drilujem, pa kažem - sutra neću juriti. Staću. Ostaću kod kuće, da se presaberem, da vidim šta jesam, a šta nisam uradila, šta i kako treba, i onda da uhvatim vazduh i da idem dalje - rekla je Milena.

makonda-tracker