Poznate mame i njihove mezimice

Danijela Buzurović, Iskra Brajović, Tamara Dekarić i Jovana Pajić: Nezaboravna Nova godina sa naslednicama

0
Poznate mame otkrivaju na koji način su u njihovom domu proslavile novogodišnje i božićne praznike, koliko su im ćerke promenile živote, šta im je prioritet u podizanju dece i da li bi u narednoj godini volele da prošire svoju porodicu

 

Story: U kojoj meri su vas ćerkice oplemenile i opčinile?
Jovana
: Nikada o tome nisam naglas pričala, ali pre Đine pitala sam se da li je moguće i drugo dete voleti kao prvo. Kada sam je dobila, uverila sam se u tu ogromnu količinu ljubavi koju osećam prema obe ćerkice. Kod svake volim različite stvari, ali istim intenzitetom. Obe su nas očarale i začarale.
 

Danijela: Kada se Klara rodila, rekla sam: Sada su na redu šnalice i mašnice, došlo je mojih pet minuta! Dok još nisam ni bila trudna s njom, Stefan i ja smo jednom prilikom ušli u prodavnicu dečje odeće i to prvo u ženski deo. Tada se on okrenuo prema meni i rekao: Mi moramo da imamo ćerku. I njega je, kao i mene, fasciniralo to kako sve možemo da obučemo devojčicu. Opčinjena sam našom mezimicom još od njenog rođenja, a sada čekam da joj poraste kosica pa da pravimo frizurice.
 

foto: Luka Šarac

Tamara: Možda ste primetili da svoju ćerku ne volim mnogo da fotografišem za društvene mreže, već samo u ovako specijalnim prilikama. Trudim se da svoje slobodno vreme provedem radeći ono što volim, a dok Simona spava, ja onda izlazim i družim se sa prijateljima. Kada neko dobije bebu, to ne treba da bude kraj njegovog života već početak. S obzirom na to da deca sve rade po modelu roditelja, ćerki želim da pokažem kako ona treba da bude jaka, samostalna žena koja ima svoj posao, brine o sopstvenom izgledu i vodi bogat društveni život, a ne da bude domaćica zatočena u kući i zanemaruje sebe.
Vreme koje nas dve provodimo zajedno veoma je kvalitetno: čitam joj knjige, pevam, puštam muziku na različitim jezicima i zaista sam joj u potpunosti posvećena. Takođe, i o sebi brinem mnogo više nego pre.
 

Iskra: Sve je drugačije u mom životu, a prioriteti su mi se u potpunosti promenili. Još mi je neobično da kažem moja ćerka, ali polako se privikavam. Nekako mi je teško da prelomim i kažem da sam nečija mama. Ipak, sve je od prvog trenutka došlo nekako spontano i zadivljujuće mi je koliko stvari o bebama odjednom znam. To je upravo taj majčinski instinkt o kojem sam slušala.
 

foto: Luka Šarac

Nastavak teksta i fotografije pogledajte na narednoj strani...

 

( Pišu: Milica Prelević i Maja Jovanović )
makonda-tracker