Igor Đurić: Katarina Rebrača je uhapšena greškom

10
Bivši suprug Katarine Rebrače, Igor Đurić, sazvao je danas konferenciju za štampu povodom hapšenja svoje nekadašnje žene.
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

- Pre dve nedelje mi je rečeno da su određeni inspektori dolazili u kontrolu Fonda, ali nisam reagovao, osim što sam Katarini saopštio da im dostavi svu traženu dokumentaciju. Smatram da ne postoji dovoljna količina informacija dostupna nadležnim organima i verujem da je Katarina uhapšena greškom. Verujem i u insitucije ove države i ministra policije i pravosuđa, tako da se nadam da je Katarinino hapšenje posledica nedostaka pravih informacija – kaže za Story Đurić, koji je na konferenciji ponovio navode i iz svog saopštenja, danas upućenog medijima.

- Moju majku Danicu spasila je pre dve i po godine, kada ju je nagovorila da ode na pregled, gde su joj otkrili i operisali karcinom dojke. Katarina Rebrača svojim radom i posvećenošću borbi protiv raka dojke nije zaslužila ovo što joj se trenutno dešava i kroz šta prolazi zajedno sa celom porodicom. Svojom Fondacijom za borbu protiv raka dojke, koju je osnovala 2006. Godine, Katarina je uticala na povećanje svesti žena o problemu i rasprostranjenosti raka dojke. Njen Fond je dobio zvaničnu podršku od svih relevantnih domaćih i stranih institucija i više od 100 uglednih kompanija. Lično, kao donator u njenom fondu, bez obzira na to što sam njen bivši muž, tražio sam da mi dostavi informacije o svom radu, I ostvarenim rezultatima, pa vas iz lične baze podataka obaveštavam o rezultatima: tokom 4 godine funkcionisanja fonda, preko 700.000 žena je informisano, u 120 opština, besplatni pregledi su omogućeni za preko 800 žena, prikupljana su sredstava za kupovinu digitalnih mamografa za onkološke institute u Novom Sadu i prikupljaju se sredstva za mamograf koji je donirao Fond Katarina Rebrača zajedno sa B92 u Beogradu – saopštio je Đurić i dodao da je njegova i Katarinina šestogodišnja ćerka Antonija trenutno van domašaja medija.

Nikola Rumenić

makonda-tracker